27-09-08

nazomer

Het was te verwachten .. donderdag avond nadat ik thuiskwam van Keulen had ik niet echt veel zin meer om te lopen. Niet lopen, dan maar bloedgeven .. ons gezond bloed aan anderen geven .. Ik had niet veel gegeten die dag, voelde me een beetje slapjes, had honger .. maar ging toch bloedgeven !!! Ik ben ooit eens flauwgevallen na een zakje bloed, dus had wel een beetje schrik. Homer was ook meegegaan, hij zou me wel opvangen (dat doe ik ook als hij valt !!!Clin d'oeil). Nadien gaan lopen was geen optie en vrijdagmorgen was het nog veel te koud. ... fitbusVrijdagmiddag had ik een afspraak in de Fitbus voor een conditietest. Ik wilde mijzelf eens testen, zo net voor een marathon, conditie zou normaal goed moeten zijn, dacht ik .. Toch vertrok ik met gemengde gevoelens. Waarom doe ik dit? Er zijn misschien mensen die hun conditie willen verbeteren en die geen plaats hadden om zich te laten testen .. omdat de freaks zich willen laten testen !!! Test was natuurlijk schitterend, ik heb een goede conditie. Ik kreeg een plan om mijn conditie te verbeteren .. Dat heeft niet veel zin, want na de marathon plan ik een aantal weken rust en zal de conditie zowiezo een beetje achteruit gaan .. Ik fietste bijna 23 minuten, mijn benen konden de weerstand niet meer aan, hartslag zat nog rond de 160 .. heb toen maar afgeklopt !!! Mijn doel was bereikt !!! In de documentatie van de Fitbus zat ook een trainingschema "start to swim". Dit kan ik misschien nog wel gebruiken.

Dat wil zeggen dat ik 2 dagen niet heb gelopen ... Dat moest ik vandaag goedmaken. Er stonden lange versnellingen van 5 km aan marathontempo op mijn planning. Met dit nazomerse weertje worden we wel echt verwend, echt zalig, niet te koud, warm genoeg .. Ik liep richting vaart om daar mijn 5 km versnellingen te doen. Ik kan er niet veel aan toevoegen, hartslag was goed, tempo was iets te snel, muziek was zalig, temperatuur ook .. Ik ga die trainingen wel missen .. Het is elke keer weer plannen hoe en wanneer de trainingen worden gedaan, maar het geeft telkens weer zo een goed gevoel.

Morgen nog een duurloopje van 20 km, of misschien een beetje meer. Het is zalig loopweer, dus waarom niet een paar extraatjes doen .. gewoon wat loslopen kan toch geen kwaad .. Met die 20 van morgen haal ik een toptotaal van 300 km in 1 maand. Dat is mij nog nooit gelukt !!! Zaaaaaleg ...

vaart

20:18 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Nog een paar weekjes En dan is het tijd voor je welverdiend rustig periodeke. Alhoewel, als ik je postje van vandaag lees twijfel ik er wel aan of je je benen stil gaat kunnen houden. Veel succes volgende week.
Grt

Gepost door: Wendy | 27-09-08

bewondering dag edith, je conditie is supper . Dat hoefde die test me niet duidelijk te maken . Maar als er een karakter test bestond, zou jij nog veel hogere toppen scoren . De inzet en drive die jij opbrengt voor je hobby is echt iets waar veel moeders , want dat ben jij ook , heel jaloers op kunnen zijn . jij zou een perfect iemand zijn om mensen hun dag te leren plannen !

Gepost door: coach mario | 27-09-08

de freaks... Hoe? Wie? Waar? :-)

ik hoorde dat je nog een freakske tegenkwam op die bus.

Knappe trainingen Edith!
Een duurloopJE van 20 km! Whaaaaaaaaaaaa!!!
Bangelijk geniet er morgen van!
Veeeeeeeeeel succes volgende week!

Gepost door: Tinne | 27-09-08

300 km Dat is van De Panne naar Aarlen. je hebt gans Belgie gedaan in één week. Van een record gesproken Proficiat.

Gepost door: Herman | 28-09-08

300 amai, 300 km per maand is nie niks! Da testje in de bus was dan ook maar een formaliteit natuurlijk, héhé.
En nu deze week wat rustiger aan hé, en dan ga je volgende week vlammen in Keulen!

Gepost door: Ruthje | 28-09-08

hey superlady ik ben zeker dat jij de marathon vn Keulen gewoon op je dooie gemakske gaat lopen , carboloaden is gestart heb ik gezien op de face ;-)

Gepost door: Katrien | 28-09-08

En nu rustig afbouwen, recupereren en koolhydraatjes eten. Je zit in een blakende conditie!

Gepost door: Gert | 28-09-08

Lijkt me wel tof zo'n conditietest, staan daar enkel fietsen of kun je daar op een loopband ook je test afleggen ?

Gepost door: Stofke | 28-09-08

300? Jawadde, dat zijn cijfers die bijna bovenmenselijk zijn, geen wonder dat je een goede conditie hebt. Een start to swim... dan toch die triathlon? ooit? Tot in Keulen, 't wordt spannend he!

Gepost door: Julie | 28-09-08

De commentaren zijn gesloten.