06-10-08

En nu het verslag ...

Zaterdagmiddag zijn we vertrokken, nummers afhalen aan de Marathon Expo .. veel sms verkeer om elkaar te vinden, maar dat lees je bij Homer ... Zaterdagavond nog een laatste pastamaaltijd samen met Mario en Peggy en de meisjes, Gert en Ria, Philippe en Ann en dan gaan slapen. Ik kon niet echt goed de slaap vatten, ook niet na mijn GoodNight Tea. Ik had de laatste dagen wat veel carboloading gedaan dacht ik, en vooral teveel slechte suikers .. Koekjes, choco, speculoospasta .. dat ging allemaal vlotjes binnen. Uiteindelijk heb ik toch redelijk goed geslapen en om 7u ging de wekker, een stevig ontbijt (weer te veel), en met de trein naar het Dorint Hotel waar we met waar we (Mario, Homer en ik) hadden afgesproken met Gert en Philippe. We gingen samen naar de start, Ruth en Julie zagen we ook aan de start, (na lang zoeken).

Iets voor elf gingen we naar onze startvakken, de mannen in startvak ROOD, bij de snelle lopers, ik in Oranje (dat was iets meer achteraan). Mooie regeling trouwens zo in stukjes starten, zo loop je elkaar niet voor de voeten. Bij de start kon je dan ook direct je eigen tempo lopen, wat ik ook deed. Ik hield mijn hartslag nauw in de gaten, die mocht niet boven de 155 gaan .. Ik had een fleece aan en 2 loopshirts, die fleece zou ik onderweg wel ergens droppen (dacht ik). Na 2 km waren mijn vingertoppen opgewarmd, na 4 km had ik terug gevoel in mijn grote teen (gevoelloos van de koude). Rond 5 km heb ik mijn fleece uitgedaan, maar hield hem toch bij. De eerste 5 km liep in 26 min, dat zat goed dacht ik, verder doen. Het ging echt schitterend, rond de 10 km kreeg ik wel een dipje (een mentaal dipje), moet ik dat nog 30 km volhouden. Het was tijd voor een oppepper, een Squeezy bij de volgende drankpost. Nadien ging het terug beter. Het ging goed en vooral vlotjes, ik kon mijn tempo redelijk goed aanhouden (tss 5.15 en 5.30/km), ik ben wel bij elke drankpost gestopt en nam de tijd om te drinken en te eten. Aan km 19 stond Frank, ik had hem nog net op tijd gezien (weer een oppepper), Ik liep verder, en bleef nog steeds lopers voorbij steken .. ik hoorde Mario nog zeggen op mijn eerste M, "Kijk eens, je loopt nog meer lopers voorbij dan dat zij jou voorbij lopen". Op 30 km hoorde ik weer dat stemmetje “Nu begint het echte werk, nu begint de echte marathon”. Ik zat op 2.42h, ik maakte vlug een rekensommetje en zou binnen de 4 u wel kunnen finishen, maar mijn tempo mocht zeker niet onder de 6 min/km zakken. Op 34 km dacht ik “nog 6 + 2”, weer flitsten de beelden en de woorden van Gert in Antwerpen door mijn gedachten. Tempo zat nog goed, ik voelde mijn benen (vooral mijn linkerbeen, ik had schrik dat het niet ging lukken, het been begon pijn te doen), het regende heel hard, en had koud. Ik liep verder, iedereen rondom mij had pijn dacht ik, op de borden langs het parcours stond Der Schmerz vergeht, der Stolz bleibt! ja, dat is waar, en ik gaf nog wat gas bij. De laatste 3 km waren zwaar, vooral op de kasseien aan de Dom en nadien de brug richting finish. Ik hield mijn tempo in de gaten en kon netjes onder 6 min/km blijven. De benen waren moe, maar ik voelde mij nog kiplekker (goed gegeten en gedronken onderweg), de laatste eindspurt, die was een beetje bergaf (van de brug), toen zag ik Frank staan, ik was dolgelukkig, nog een korte eindspurt (zelfs dat lukte nog aardig) ik zat onder de 4u, beter zelfs, 2 minuten sneller dan mijn PR. De tranen sprongen in mijn ogen.. I did it !!! En helemaal alleen, wel met de gedachten en aanmoedigingen van mijn superhazen in gedachten, Mario (mijn eerste M), Gert (3e M in Antwerpen), Frank (mijn 2e M, in Eindhoven op de fiets) het is gelukt !!!

Een dikke merci aan mijne schat, die als trouwe supporter de koude heeft getrotseerd en aan de finish zelfs zijn loopjasje aan mij gaf om mij op te warmen. De benen, vooral mijn linkerbeen, deden pijn. Dan vlug naar huis, want we hadden bericht gekregen dat Thomas een elleboog in zijn gezicht had gekregen tijdens de basketmatch en naar de spoed was. Al bij al is dat goed meegevallen, een blauw oog en wat hoofdpijn, vanmorgen was de hoofdpijn al voorbij, en hij is naar school.

Vannacht heb ik redelijk goed geslapen, maar had wel veel pijn in mijn knieholtes, nu stijf, maar minder erg dan ik had verwacht.

En nu rusten op mijn roze wolk, want volgende week ben ik haas van dienst op de Halve M in Eindhoven.

 

12:32 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

Commentaren

Moet ge volgend weekend weer lopen??

Gepost door: Homer | 06-10-08

Knap gelopen ! Je hebt een marathon gelopen die als voorbeeld mag gesteld worden ! Zo moet het ! niet anders !
En ja , je deed het alleen ! Maar ook die andere keren ben jij het die het doet hoor . Het waren jou benen die je naar de finich brachten .
Ik ben zelf ook zeer gelukkig met de resultaten die weer behaald zijn . Nu nog Eindhoven se . Zorg dat frank het daar even goed doet ! Maar gij nu rusten he !!

Gepost door: coach mario | 06-10-08

Super gedaan hoor! Dat is helemaal geen misse tijd, zeker als je het weer meerekent. Maar hopelijk valt er geen regen uit je roze wolk ;)

Gepost door: Fré | 06-10-08

Lekker uitrusten nu. Ge hebt een knalprestatie neergezet das zeker.

Gepost door: yves | 06-10-08

Hilarische opmerking Frank! :)
Nogmaals Edith, heel ferm en heel gedisciplineerd gelopen! Chapeau! Blijft nog maar efkes op die wolk zitten dan kan je mij daar gezelschap houden. :)
Wat de benen betreft, het gaat redelijk goed vandaag, maar ik denk dat ik in elke kuit wel 10 keer een kramp heb gehad voor dat ik mijn oogjes toedeed gisteren. ;) Tot zaterdag in Eindhoven.

Gepost door: Gert | 06-10-08

“Der Schmerz vergeht, der Stolz bleibt!” ... die kennen we in NL/BE ook "De pijn verdwijnt , de prestatie blijft" !! VAN HARTE !!! Echt fantastisch !!!

Gepost door: Bjorn Paree | 06-10-08

Stolz Je mag zeker fier zijn op je prestatie. In zo'n rotweer een sterke marathon lopen bekroont met een mooi PR, dat is alleen voor straffe lopers ! Chapeau !

Gepost door: philippe | 06-10-08

Prachtig Proficiat! Een prachtig resultaat. En in die weersomstandigheden is het niet simpel, kan er van meespreken. Chapeau!

Gepost door: etienne | 06-10-08

wow Edith!!! dikke proficiat met je superPR!! Jammer dat we elkaar misgelopen zijn, maar wij dachten nadien ook alleen maar aan een warme hotelkamer hoor ;-) Geniet nu maar even van die lekkere roes!

Gepost door: Ruthje | 06-10-08

Proficiat! Dat je dat kon, daar was ik al van overtuigd. En je gaat je PR zeker nog bijschroeven in de toekomst!
Nogmaals proficiat, karaktertje!

Gepost door: Francis | 06-10-08

Zit jij maar lang op je roze wolkje JE HEBT HET DIK VERDIEND !! nogmaals proficiat !!

Gepost door: Katrien | 06-10-08

PROFICIAT! Proficiat Edith, wat een knaltijd heb je gelopen, en dat helemaal alleen! Jammer dat we elkaar hebben gemist!

Gepost door: Julie | 06-10-08

... ik heb je al proficiat gewenst ... maar wil je toch zeggen dat zo'n verslagjes ook echte oppeppers zijn, of anders gezegd : geweldig motiverend ! Dank voor 't verslag ! Laat de roze wolk je beentjes dragen !

Gepost door: Kaat | 06-10-08

Leuk verslagje, en je mag nog wel even op je roze wolk blijven hoor, dubbel en dik verdiend!! Wat een ,prestatie!! Wel jammer om zo snel naar huis te moeten, en dan waarschijnlijk nog ongerust zijn ook, gelukkig viel het allemaal nog mee!

Gepost door: Wendy | 06-10-08

Een mooie verslag en geniet van deze mooie PR!!!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 06-10-08

prachtig gedaan Om jaloers van te worden en dan nog in die weersomstandigheden,een woord , chapeau!!!!!!

Gepost door: Patrick | 06-10-08

Mooi verslag en nogmaals dikke proficiat !!!

Gepost door: Stofke | 06-10-08

Proficiat Edith!
Hier krijg ik kippenvel van!

Bangelijk!

Gepost door: Tinne | 06-10-08

dikke proficiat in zo'n omstandigheden. Knap gedaan.

Gepost door: Steve | 07-10-08

Gratuliere! De schmerzen zullen nu nog wel niet voorbij zijn, dat begint pas echt goed morgen, maar de stolz kan enkel toenemen. Geweldig goed gedaan en een o zo herkenbare ontroering in het zicht van de meet. Puike prestatie!

Gepost door: Sven | 07-10-08

Hoed af! Heel knappe prestatie, Edith! Jij bent een inspirerend voorbeeld voor vele anderen! Onder andere voor mij! Geniet maar goed van je roze wolk, en leg de planning nog eens aan het ventje uit, want die weet precies niet goed wat er gaat gebeuren volgend weekend :-)

Gepost door: Sandy | 07-10-08

Knap gelopen en ook een mooi verslag. Blijf nog maar even op je wolk zitten, dat maakt het voor ons makkelijker in Eindhoven om ons te oriënteren.

Gepost door: Marc | 07-10-08

proficiat en bedankt Hey Edith, allereerst proficiat met je topprestatie. Een mooi verslag en een mooi pr, onder de 4 uur gelopen. WOW! Ik doe het je niet na. Ja, misschien op de fiets ;-)
Voorlopig houd ik het bij de halve marathon, maar wie weet, ooit....
Nog bedankt voor de acceptatie van mijn uitnodiging op Facebook.
Geniet nog lekker na van je superprestatie en tot blogs/facebooks maar weer.

Gepost door: Eugène | 07-10-08

proficiat weeral een scherpere tijd, knap gedaan

en nu goed uitrusten en knieen verzorgen zodat ze Eindhoven ook nog kunnen afwerkern

tot Zondag

Gepost door: wim | 08-10-08

Wauw, wat een karakter en een prachtige prestatie! Daar kun je nog lang van genieten en over dromen.

Gepost door: Smurfineke | 09-10-08

Daar wordt je stil van! Wat een daverend PR Edith! Super gedaan. Ongelooflijk gefeliciteerd. Al je trainingen hebben hun vruchten wel degelijk afgeworpen.....super!

Gepost door: Petra | 11-10-08

You did it Geweldig gedaan Edith, je bent inmiddels al wel van de roze wolk afgestapt maar je hebt het weer top gedaan.
Groetjes

Gepost door: Rich@rd | 13-10-08

De commentaren zijn gesloten.