18-10-08

Terug van weggeweest

Eindelijk een rustige zaterdag, geen rush. 2 weekends na mekaar weg en dan een weekje cursus, dan mag een mens wel eens wat gas terugnemen. Nog even terugblikken op vorige week zondag in Eindhoven ... Een beetje laat, maar voor mij toch weer een nieuwe ervaring .. Hazen ..

Kort na de start van de Marathon gingen we nog even naar de hotelkamer voor onze voorraad sportdrank, gellekes, nog enkele korte afspraken en dan terug naar beneden voor de doorkomst van de webloglopers, zij hadden er toen al 19 km opzitten. Nadien verzamelden we aan de ondergrondse parkeergarage om van daaruit naar ons startvak te gaan. Intussen was de zon doorgebroken, voor mij geen probleem, maar voor Homer was dit minder. Even na 2u werd het startsein gegeven, we waren vertrokken. Het tempo was in de eerste kilometer veel te hoog, ik moest afremmen, tempo doseren dacht ik. De eerste 5 km zaten heel goed, geen problemen, ik liep af en toe een stukje voorop voor foto's en drinken .. Hartslag was laag bij mij, aan Homer dierf ik dat niet vragen, want ik vreesde dat die te hoog was. De 10 km liepen we in minder dan 1u, het ging goed. Mijn linkerbeen begon wat te protesteren, de pijn in de kuit - die ik in Keulen op de marathon ook voelde - kwam terug, ook kreeg ik af en toe een pijnscheut in mijn knieholte .. "als dat maar goed afloopt" dacht ik .. De beentjes nog niet helemaal gerecupeerd misschien? Ik liep verder, zorgde voor eten en drinken, op sommige momenten liep ik met 2 of 3 bekertjes, sponsen, ik zorgde voor Squeezy's (zoals mijn hazen dat ook bij mij deden), af en toe vroeg Homer voor druivensuiker, die zat in mijn achterzak en dat duurde soms even voor ik die vasthad ..  Ik liep op wolkjes, hij deed het fantastisch goed, de laatste 10 km stopten we telkens bij een drankpost. Homer had wel wat last van de warmte. Tegen het einde liep hij bijna tegen een fietser, struikelde bijna over de verkeersdrempel .. dat zijn zo van de zaken die je als haas moet trachten te voorkomen. Na het Stratumseind - altijd leuk om door te lopen - wat een massa, zo veel supporters, liepen we richting finish. Ik zat in een tweestrijd, enerzijds wilde ik vooruit lopen om een foto te maken van Homers finish, maar anderzijds liep ik graag samen met hem over de finish. Het werd het laatste !!! Schat, ik heb ervan genoten en we doen dat nog wel eens over, misschien ooit wel eens op een marathon.

Nadien vlug naar het hotel, een douchke en dan naar huis .. valies maken voor mijn weekje cursus in Luxemburg. Het lukte me niet om daar een verslagje van Eindhoven te maken.

Vandaag lang geslapen, inkopen doen voor de komende week, blogjes lezen en om vijf uur deed ik mijn loopkleren aan .. Toen ik vertrok gaf mijn Garmin aan dat de batterij bijna leeg was, ik had al geen zin meer. Toch maar vertrokken en na 4 km ging het licht uit (van de Garmin), nog 4 km zonder Garmin - ondertussen ken ik de afstanden hier in de buurt wel - tegen het einde van mijn loopje voelde ik terug die last in mijn knieholte, dus zal toch maar oppassen.

rotterdam marathonPlannen voor volgende wedstrijden worden al gemaakt. Als het zondag mooi weer is loop ik in Etten-Leur, Mol, Ursel .. alles hangt af van ons gasten hun basketmatchen (want ik heb dit seizoen nog geen enkele volledige match gezien), de halve M in Kasterlee doe ik zeker, daarna zetten we de kerstboom,  in Januari begin ik aan Rotterdam. In Antwerpen loop ik de 10 miles en de Marathon van de Noorderkempen wordt een training voor de Dodentocht (tenminste als we dan niet met vakantie zijn).

21:38 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Ja, het was leuk in Eindhoven, prachtig gelopen jullie beiden! Ik mag mijn man ook hazen in Brugge!
Tot in Kasterlee!!

Gepost door: Wendy | 18-10-08

Plannen! Het was leuk om je in Eindhoven te ontmoeten. Uit je plannen maak ik op dat je Rotterdam gaat doen. Staat ook mijn lijst voor 2009.

Gepost door: Tiny | 18-10-08

Mooi verslagje ! Ge hebt het hazen perfect gedaan ! Dit moet ge zeker nog ééns over doen ! tot in mol !

Gepost door: mario | 19-10-08

Mooie vooruitzichten en euuuh NY :-) ??heb je de mail van Christ ontvangen ? misschien past het in de vakantie :-)ps kom je naar Ursel ? leuk zeg !!!

Gepost door: Katrien | 19-10-08

Rust jij feitelijk soms eens? :)

Gepost door: Gert | 19-10-08

Mooi haaswerk hoor, ik zie dat je mss naar Ursel komt, als het de dagen ervoor veel geregend heeft hou je dan maar vast voor een slijkerig tochtje door het bos :-))
Mooie vooruitzichten ook...

Gepost door: Stofke | 19-10-08

Antwerpen Homer heeft het goedgedaan en dat is wellicht ook te danken aan een goed haasje ! Als alles goed loopt (en dat zit er toch dik in) dan zien we elkaar in Antwerpen. Daar doe ik ook terug mee aan de 10M

Gepost door: Kaat | 19-10-08

knap! Je bent niet alleen een knappe loper, ook een knappe haas! Dat heb je schitterend gedaan. En wat lees ik daar, de dodentocht? Jaja.... ;-)

Gepost door: Julie | 20-10-08

Rotterdam zie ik staan. 't Zal daar gezellig druk worden!

Gepost door: Spencerwoman | 20-10-08

plannen best leuk, die plannen maken, als je Rotterdam loopt sta ik voor je langs de kant!

Gepost door: Ronald | 20-10-08

Maar dat Stratumseind is minstens even leuk vanop het terras.

Gepost door: Herman | 20-10-08

welcome back! Kheb je verslagjes gemist mr kwist waar je zat he!

Leuke plannen!!!
Tot gauw.

Gepost door: Tinne | 20-10-08

Een goed gevuld programma. Er gaat daar in Rotterdam veel blogvolk zijn.

Gepost door: yves | 23-10-08

Kasterlee Tot in kasterlee. Wil je daar ook hazen? Dan wil ik wel mee.

Gepost door: Geert | 26-10-08

Drukke weken zo en knap gedaan in Eindhoven en Rotterdam gaat helemaal top worden.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.