28-10-08

start-2-swim

Het is stillekes om mijn blogje, en dit omdat er in feite niet echt wordt gelopen. Wat is er mis? Ik weet het niet. Na Keulen had ik heel veel last van mijn linkerkuit en knieholte. Na 2 dagen geen problemen meer. In Einhoven kwam die "last" terug vanaf 10 km .. maar niks ergs, het voelde aan als stijve spieren, meer niet.

Tijdens mijn trainingen van de laatste week, kwam die pijn - als dat pijn is tenminste - terug en besloot ik om het rustiger aan te doen. De laatste week wordt mijn kuit dagelijks gemasseerd. En ik ben gaan zwemmen. Zondag ben ik uit verveling naar het zwembad getrokken, een half uurtje baantjes trekken. Gisterenavond nog eens een half uur, samen met Thomas. Thomas houdt het ook niet langer meer uit. Hij moet nog 4 weken een "brace" dragen (voor zijn voet) en mag nog niet basketten. Dus samen baantjes trekken. Het was er lekker druk. 6 banen waarvan 4 voorbehouden voor clubs. Dan blijft er niet veel over, in ons baantje waren we met 7 zwemmers .. als dan iedereen even snel zwemt is het niet erg, maar er zaten een paar trage zwemmers tussen. Crawl zwemmen lukt met niet (en zeker niet met die drukte). Ik moet me eerst een goei duikbrilleke en een badmuts aanschaffen, morgen even naar Decathlon. Ik zal moeten blijven zwemmen, aangezien ik een 20 beurten kaart heb gekocht (geldig voor 6 maanden).

Het voordeel van niet lopen tijdens je vakantie is dat er veel andere nuttige zaken worden gedaan. Ik ben van 't weekend beginnen rommelen, opruimen, sorteren. Ik heb al 2 vuilzakken vol rommel. Een bezoekje aan het containerpark zal nodig zijn. En dan ben ik nog niet aan de zolder begonnen. Speelgoed, kleren, skipakken, surfmateriaal, oude tennisraketten .. lakens, gordijnen. Alles moet weg !!! En dan heb ik het nog niet over die oude loopschoenen. Elk paar krijgt een bestemming, een paar om in de tuin te werken, een paar om de auto te poetsen, eentje voor de loopband .. een paar om in bos te lopen !!! Als ik blijf lopen, zullen er toch loopschoenen in het containerpark belanden of op de "oude schoenenberg" zoals we in Keulen hebben gezien op de Marathon-Expo.

Door die zeurende kuit zal ik niet meedoen op de komende wedstrijden, Ursel zal niet lukken, Mol weet ik nog niet ... Liever een beetje langer rusten en zonder blessures aan mijn marathontraining beginnen, dan heel de winter in de lappenmand te liggen.  

20:10 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

jaloers hopelijk ben je weer vlug de oude. Ik ben stiekem een beetje jaloers op je omdat je naast het lopen wél het zwembad induikt. Ik had het me voorgenomen maar het komt er maar niet van. Ben geen zo'n waterrat...

Gepost door: Chris | 28-10-08

Een paar om te gaan werken zit er waarschijnlijk niet tussen, hé :-)
Veel beterschap met de kuit en inderdaad een beetje langer rusten kan geen kwaad.

Gepost door: Spencerwoman | 28-10-08

Zoals ik reeds zei op mail VERZORG JE GOE !!! en rustig aan met je kuis woede

Gepost door: Katrien | 28-10-08

Hopelijk ben je snel terug helemaal in orde! Blijkbaar is stilzitten echt niks voor jou, niet lopen? dan maar poetsen en zwemmen zolang je maar bezig bent hé!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 28-10-08

zorg goe voor uzelf he, en zwemmen helpt de conditie idd zonder blessures vooruit, goei keuze!

Gepost door: jogginggirl | 28-10-08

Beterschap! Dat het maar snel beter mag gaan met je kuiten. Overigens met zwemmen kun je je conditie aardig op peil houden!!
Maar lopen is veel leuker;-)

Gepost door: Tiny | 28-10-08

Hangt mevrouw kuit je voeten uit?
Begrijp ik 200% vrouwke!
Jij ook voorzichtig he!
In welk zwembad zwem je?

Groetjes en veel beterschap!

Gepost door: Tinne | 28-10-08

ai ook al in de lappenmand, we zijn met z'n allen solidair! veel beterschap, gelukkig staan er effe geen zware uitdagingen kortelings op de agenda hé.

Gepost door: Ruthje | 28-10-08

Troost je, je bent niet alleen. Hier doen ook allerhande spieren pijn en staat het lopen op een zeer laag pitje. Net zoals jij neem ik er ook mijn tijd voor. We zijn nog jong hé! Tijd genoeg om nog veel te lopen. ;))

Gepost door: Gert | 29-10-08

Een beetje extra rust kan zeker geen kwaad na je prestaties van de laatste weken. Laat je beentjes maar goed in de watten leggen door Homer.

Gepost door: philippe | 29-10-08

Ik ken ondertussen ook al heel wat van masseren . Dus moest homer het ne keer niet ziet zitten om ze te masseren ....ik wil best op stage komen . :-)
En da zwemmen ......het begint ferm mijn voeten uit te hangen .
Voor ik bij ons de zolder ging afmaken , moest er ook ferm gerommeld worden . Achteraf gezien had het goed geweest om een container te laten komen . Wa ne mens allemaal niet bijhoud !
tot in mol ....hoop ik !

Gepost door: coach mario | 29-10-08

Oei dat is niet zo fijn om te lezen. Maar misschien ben je wel stiekem voor een swim-run duathlon aan het trainen. Als je klaar bent met oprommelen, onze kinderspeelkamer is ook dringend aan een grondige opkuis-wegwerpbeurt toe :-)

Gepost door: Smurfineke | 29-10-08

Na de Marathon mag (lees: MOET) je ook genieten van de rust. Uiteraard willen we allemaal blijven de lopen en de een kan het beter dan de ander. Geniet en ontspan nu en voor je het weet loop je als nooit tevoren !!

ps: Zelf moet ik 2 weken volledige rust houden en daarna nog eens 3 weken heel erg rustig beginnen...

Gepost door: Bjorn Paree | 30-10-08

ZWEMMEN is gezond, niewaar, 't is bijna zwemweek, met allerlei verwennerijtjes, dus enjoy ! mijn basketter zou ook zot komen geen sport, grrrr

Gepost door: runswimgirl | 30-10-08

goeie moed ! Ik kan mij voorstellen dat het voor jou echt geen pretje is. Voor mij is zwemmen een heel welkome afwisseling. Soms heb ik het zwembad zelfs voor mij alleen, zeker op vrijdagavond. Je kan dus altijd in Scherpenheuvel komen zwemmen (maar 't is wat ver wellicht !) Goeie moed !

Gepost door: Kaat | 30-10-08

De commentaren zijn gesloten.