09-11-08

Mol

De Zilvermeerloop stond al enkele weken op onze planning, maar doordat ik mij een beetje misrekend had werd het toch weer serieus plannen om er te geraken. Mijn broer verhuisde gisteren naar zijn nieuwe appartement en een helpende hand is dan altijd welkom, Homer zou wel inspringen. (daarom dat hij nu al gaan lopen is denk ik). De voorbije week is er niet gelopen, temeer omdat ik onverwachts naar Mantes (bij Parijs) moest voor meetings.

Ik wist niet goed hoe de wedstrijd zou verlopen. 5 km of 10 km .. ik kon niet kiezen. 5 km dan zou ik direct mijn motor opblazen, 10 km, dan zou misschien die kuit weer tegenpruttelen. Kort na de middag vertrok ik, ik zette Matthijs af aan de sporthal en ik reed door naar Mol. Op weg naar de inschrijvingen kwam ik Mario tegen en hij adviseerde mij om de 10 km te lopen. Dilemma opgelost !!! Ik ging voor de 10 km. Nog een beetje warm lopen en dan naar de start. Wendy ging voor het snelle werk !! Een straffe, snelle madam, daar gaan we nog van horen.

Het startschot werd gegeven en de massa vertrok in "een voor mij veel te snel tempo" .. ja, ik stond veel te ver vooraan (dat besefte ik pas achteraf). Mijn hartslag ging naar de 190, dit hield ik nooit vol. Het tempo zakte al gauw, toch kon ik 5.00 min/km gemakkelijk aanhouden. Na de eerste rond zag ik Heidi (nicht van Frank), "hey Edith" riep ze. Een beetje later zag ik haar man, Peter. Hij liep nog een stukje achter mij. Ik had dus een extra stimulans om door te gaan. De HS was ondertussen naar een normaal niveau gezakt, het tempo zat ook goed. Maar rond de 4 km had ik het moeilijk, ik kreeg steken in mijn zij, kon het tempo niet meer houden en moest een stukje wandelen .. net op dat moment liepen VABCO lopers mij voorbij en riep er iemand " allé Edith, komoan he, pikt gauw mee aan" .. Woops, die kennen mij ook al. Ik probeerde aan te pikken maar het lukte niet. Toen ik aan de derde ronde begon had ik al spijt dat ik niet voor de 5 was gegaan .. Ik moest verder en ik zou volhouden .. De kuit hield het heel goed uit, geen pijn, geen last .. dat zat dus goed. Ik moest die 2 ronden nog uitdoen en in het koppeke begon het ook terug te werken. "Ik kan het, het moet, ik liep 4 weken geleden een marathon, dan kan ik nu toch 10 km lopen" dacht ik. In de laatste rond vroeg ik mij af waar Peter was gebleven en net op dat moment passeerde hij mij .. ik pikte bij hem aan, hield dat een kleine km vol, maar moest hem lossen. De laatste 500 meter heb ik me nog aan een spurtje gewaagd en finishte in 48.53 min. Geen PR, maar met de problemen van de laatste weken ben ik toch enorm tevreden. Het feit dat ik geen last had aan de kuit wil zeggen dat ik mijn trainingen toch stilaan terug kan hervatten. stressEindelijk, want de balans werken-lopen en vooral "stress" en lopen was niet meer in evenwicht !!!

Nadien moest ik vlug naar huis, spijtig dat ik niet even kon nablijven, vooral omdat Heidi en Peter er ook waren, maar wij (ouders van de Juniors - Matthijs zijn ploeg), waren van corvée voor de Basket "Kaas en Wijnavond", opdienen, afruimen, afwassen. Toen ik thuiskwam was alle energie opgebruikt !!

Straks probeer ik nog een LSD'tje te doen en vanavond ga ik nog een uurtje zwemmen met Thomas.  Deze week geen stress voor de wedstrijd, want Kasterlee zal voor een andere keer zijn. De inschrijvingen zijn afgesloten, bibi was te laat !!!!

09:44 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Jammer! Dat je te laat was voor Kasterlee! De uitslagen van Mol staan al online, maar blijkbaar was jij ingeschreven als man! Je bent bij de dames toch ook redelijk vooraan geëindigd ze, dus heel goed gedaan, je hebt dus je conditie goed onderhouden, ook al werd er niet veel gelopen. Maar het belangrijkste voor jou is waarschijnlijk dat je terug blessure vrij bent! heel veel groetjes!!

Gepost door: Wendy | 09-11-08

weg mizerie !! Heel knap gelopen maatje ,maar belangerijkste is dat die pijn weg is !

Gepost door: Katrien | 09-11-08

Toch knap gelopen.... Proficiat zou ik zo zeggen. Dit is meer dan 3' sneller dan mijn PR op de tien maar ik ben dan ook zo geen rappe.
Deze morgen in de krant zag ik al de uitslag van Wendy. Heb jij onder een andere naam gelopen want ik vond je niet terug?

Gepost door: Spencerwoman | 09-11-08

knap gelopen in Mol! Jammer dat je te laat bent voor Kasterlee.

Gepost door: Ruthje | 09-11-08

Als je terugkomt van een kwetsuur is de tijd eerder van ondergeschikt belang, toch? Heel goed gelopen Edith. Veel plezier in het zwembad.

Gepost door: Gert | 09-11-08

Ons Lien ... je had dus ook een supporter in ons dochter. (zie mijn blogje). Zij stond dus wellicht naast "Heidi" ! Fijn van je gezien te hebben, spijtig voor jou dat je de gewonnen prijs gemist hebt ! Keep on running !

Gepost door: Kaat | 09-11-08

volhouden Jou leven is al even hektis als het mijne.Als je meer tijd zou hebben voor te lopen dan zouden de tijden natuurlijk vele beter zijn.Dus al bij al heb je nog goed gelopen.en nog veel loop plezier.en tot nog eens

Gepost door: stefkerun1 | 09-11-08

mooi jammer genoeg geen PR maar das het nadeel van al een scherp PR te hebben e

Gepost door: Nico | 09-11-08

toch lekker geen pr maar toch lekker gelopen! En geen pijn

Gepost door: ronald | 09-11-08

knap gelopen!! over de tijd mag je idd tevreden zijn, maar vooral het feit dat je geen problemen met de kuit hebt gehad is hoopgevend!

Gepost door: geert | 09-11-08

blessurevrij! Hip hoi voor de blessurevrij-heid! En hip hoi voor de prestatie. Wil wel eens weten wat dat had gegeven als die blessure je geen parten had gespeeld de laatste weken... Voor zo'n tijd wil ik direct tekenen!

Gepost door: Sandy | 09-11-08

Knap gelopen en een mooie tijd gezien de voorbereidingen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 09-11-08

proficiat Proficiat met je mooie tijd gisteren in Mol, knap gelopen. Jammer dat je te laat bent voor Kasterlee, misschien kan je overmorgen meelopen in Deinze, er zullen veel bloggers aanwezig zijn!

Gepost door: Julie | 09-11-08

Knap gelopen en ZONDER PIJN ! Voila, ge kunt terug beginnen opbouwen. En, ik zou al content zijn se met zo'n tijd hoor. Doe zo voort en tot eens op een wedstrijdje zeker !

Gepost door: Dirk De Groof | 09-11-08

Blij dat het goed gaat met de kuit ! Houden zo !

Gepost door: jogginggirl | 09-11-08

Goed nieuws ... de kuit lijkt genezen. Kasterlee is eigenlijk wel een mooike om te missen. Maar ja hè

Gepost door: cremke | 10-11-08

knap gelopen ! net geen pr. en dat ondanks je weinige trainen de laatste weken . Hou het voorlopig nog maar rustig zolang je het zo druk hebt met je werk . niks forceren en vanaf jan. vliegen we er weer helemaal in . Nof tijd zat dan voor weeer een pr op je marathon.
Rotterdam mag zich verwachten aan heel veel pr's van de bloggers !

Gepost door: coach mario | 11-11-08

zullen we volgende keer samen naar Kasterlee gaan :-)

Blij dat je geen last had Edith!!!

Gepost door: Tinne | 11-11-08

Knappe prestatie Edith !! Ondanks die kuit heb je niet veel aan snelheid ingeboet, een raspaardje zeker ;-))

Gepost door: philippe | 12-11-08

De commentaren zijn gesloten.