13-11-08

De kuit houdt stand !!!

Mol was voor mij de test van de kuit !! Het was goed verlopen, geen problemen. Normaal gezien loop ik niet daags na een wedstrijd, maar deze keer kon ik het niet laten. Toen ik wakker werd was Homer al vertrokken voor zijn duurloop in het Peerdsbos. Ik nestelde mij in de zetel met een taske koffie en was vertrokken in Facebook .. de facebooklopers of webloglopers plandden allemaal een duurloop van 20 km .. Elasti wilde ook een duurloop doen .. gewoon even die kuit testen op een afstand langer dan 10 km. Nadat Homer thuis was, (het was ondertussen middag) eerst even eten en dan vertrok ik. Geen problemen met de kuit, wel een beetje stijve benen en stijve enkels (soms wel wat pijnlijk), maar het ging goed. Ik liep 15 km. Na mijn duurloopje ging ik samen met de gasten naar het zwembad voor mijn uurtje zwemtraining. Het begint al aardig te lukken, nu nog trainen op uithouding, ik stop nog na elke baantje crawl, ook luchthappen "zonder water" moet ik nog oefenen. Ik blijf volhouden en beloof dat ik blijf zwemmen, ook al gaat het lopen terug beter !!! Ik voel dat de zwemtraining ook goed ik voor versteviging van het bovenlichaam en armen. Mijn sportieve zondag sloot ik af in mijne zetel, met een taske thee en een dekentje. Zaalligg

Maandag, looprustdag en een brugdag .. een dagje bijwerken en een beetje studeren, terwijl er in onze berging een minikeuken werd geinstalleerd. Extra bergruimte voor al onze sportkleren en sportvoeding.

Dinsdagmorgen mocht er weer worden gelopen. De weersvoorspellingen waren niet echt gunstig, maar in Brecht scheen 's morgens de zon en het was bijna windstil. Voor het eerst sinds de marathon in Keulen heb ik nog een een echte snelheidtraining gedaan. De garmin was voorgeprogrammeerd op 600 m intervallen. Dat was echt super .. en niks geen last van de kuit .. jjiiiihaa !!! Toen ik thuiskwam was de zon achter de wolken verdwenen en begon het te waaien. Mijn vader verjaarde dinsdag en we gingen met de familie bowlen en nadien lekker eten. Bedankt ma en pa voor de gezellige dag en het lekkere eten.

Woensdag, terug gaan werken, veel te laat thuis, niet gelopen. De training werd verschoven naar vandaag. Vanmorgen, nadat Homer en de gasten vertrokken waren deed ik mijn loopplunje aan en vertrok voor een 8 km wisselloop. 1 km loslopen en 2 km aan 5.00 min/km. I am back !! De kuit houdt stand !!! Puffen en zweten op die 2 km versnellingen. Na een kleine 50 minuten stond ik terug aan de voordeur. Gauw een douchke, laptop pakken en naar het werk !! 's Morgens lopen heeft wel voordelen .. minder file en je bruist van de energie.

Morgenavond hebben we onze eerst clubavond met Runnin'Brecht !! Ik kijk er al naar uit !!

Het schema voor zaterdag schrijft rust voor, omdat ik normaal had gelopen in Kasterlee. Ik plan een rustige intervaltraining, en zondag loop ik een halve marathon. Kwestie van solidair te zijn met de Kasterlee lopers !!!! Succes allemaal !!

21:30 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

goe bezig Je bent goed vertrokken voor pijnloze trainingen.Jij loopt ook mee in Rotterdam?Ik dacht om daar te overnachten zoals in eindhoven maar de groeps boeking is niet gelukt.weet jij dat er daar nog bloggers zaterdag aankomen.Als er niemand van de bloggers is dan kom ik zondag pas.tot zondag misschien in kasterlee.

Gepost door: stefkerun1 | 13-11-08

Terug van weggeweest! Mooi de je het lopen weer hebt kunnen oppakken.

Gepost door: Tiny | 13-11-08

Je bent er terug voor 100%! Al serieuze trainingen in de benen en dan nog zwemmen ook. Misschien wordt er in 2009 toch een fiets aangekocht??
Heel veel groetjes, en succes met de halve marathon

Gepost door: Wendy | 13-11-08

super dat je kuit weer volledig aan de beterhand is! Misschien stiekem komen meelopen in Kasterlee?

Gepost door: Ruthje | 13-11-08

de kuit ... ze zou niet anders durven!
Succes op de halve!!

Gepost door: geert | 14-11-08

Kuit goed nieuws ... altijd tof!

Gepost door: Koen | 14-11-08

enthousiasme Amai, het enthousiasme spat hier van het scherm, niet te doen! 'k Ben héél blij voor jou dat de kuitproblemen achter de rug lijken te zijn! Lopen maar!

Gepost door: Julie | 14-11-08

Prachtig nieuws ... ben blij voor jou dat alles terug ok is ,je kan weer vlammen !! en veel plezier zondag ! doe ze allemaal de groetjes

Gepost door: Katrien | 14-11-08

De genezing van die kuit van je ............schrijf dat maar achter mijne naam hoor . Ik heb geduimd en geduimd en ..........:-)
Je bent weer in topvorm aan het geraken . Maar ik weet niet hoe het bij jou is , maar ik ben blij dat ik van die zwemtoestande af ben . Geef mij maar loopscheoen ipv. een badmuts . :-)
Zodag kasterlee ? Ikke wel .......in't zwart met ruthje !! Tot dan zeker :-)

Gepost door: coach mario | 14-11-08

Je kan er terug invliegen! Kwetsuren, vervelend hé? :)

Gepost door: Gert | 15-11-08

gaat duidelijk goed hier he!!!
Gelukkig!

Wat dat zwemmen betreft, klopt zeker, sinds ik zwem merk ik heel duidelijk dat mijn bovenlichaam verandert. Armen en ook zeker de rug!

Groetjes

Gepost door: Tinne | 17-11-08

De commentaren zijn gesloten.