30-12-08

Dit was 2008

Even terugblikken op 2008.

Er kan nu toch niet worden gelopen, dus probeer ik maar wat uit mijn pen te halen.  2008 is voor mij begonnen met een wedstrijdje in Westerlo. Vertrekken op oudejaar en aankomen in het nieuwe jaar. Lopen door het vuurwerk en nadien nieuwjaar wensen aan al die gepassioneerde lopers. Een leuke start voor het nieuwe jaar, een klein minpunt waren mijn nieuwe loopschoenen. Die hebben de eerste weken van 2008 voor ongemak gezorgd en werden vlug vervangen door nieuwe.

Ondertussen werd er duchtig getraind voor de marathon van Antwerpen. Aanvankelijk had ik mij ingeschreven voor de 10 miles, maar ik liet mij overhalen door een snelle dame uit Roeselaere om toch mee de marathon te lopen.  Antwerpen, bekend terrein, dat wilde ik wel eens al lopend doen. Interessant, maar als er ik nu op terugblik weet ik niet meer veel van het parcours. Het was een zware marathon en ik wilde die 4 u kloppen. Ik finishte in 3.56h, een PR !!! Ik kon geen pap meer zeggen, was leeg, maar content. Dankzij Gert heb ik het kunnen volhouden. Hij sleurde mij echt tot aan de meet. Bedankt Gert. Je bent een superhaas. Eind april was er de zoveelste weblogloop in Harelbeke, waar ik samen met Frank een supertijd liep van 19min op de 4 km.

In Mei liepen we de Abdijenloop in Tongerlo, door de modder, regen, mooi parcours, een weekje laten stonden we in de blakende zon in Gent, veel te warm voor een PR,  in Hoogstraten liep ik een PR op de 10km en dit doordat Mario er mij doorsleurde, nadien de 20 km in Brussel, geen PR, maar ik liep deze keer zonder haas.

In Juni, de PR’s bleven komen. In Oostmalle “Parel van de Kempen” haalde ik een PR van 1.19.19 op de 10 miles, 3e dame in mijn categorie. Een weekje later verpulverde ik mijn PR op de 5 km in Minderhout (23.02 min) en behaalde hierbij een podiumplaats, 2e dame in mijn categorie (4e dame op totaal). Eind juni liepen we met de ganse familie de Brechtse stratenloop, waar ik weer een mooie tijd neerzette.

In Juli trokken we naar het zonnige zuiden waar we genoten van rust, zee, lopen, wandelen, canoying en de mooie natuur. Altijd goed om de batterijtjes op te laden. Eind juli trokken we nog een dagje naar zee, een wedstrijdje in Oostende, 10 km, deze keer geen PR,  veel te warm.

In Augustus startte ik met het harde werk,  de Marathontraining voor Keulen. Ik pikte nog een wedstrijd mee in Lichtaart, waar ook Mario en Peggy meeliepen. 15 km in 1.14h, een pittige tijd en een PR. Eind augustus hadden de weblogdames een go-car marathon gepland. Een hele dag met de Go-Car rondtoeren in De Haan en nadien nog lekker eten. Dat is voor herhaling vatbaar. Veel getetter en gegibber, de dames van de Kempen kregen les in het West-Vloams, gewoon schitterend .. het werd geen marathon, maar we haalde wel een halve.

September, de maand van de lange duurlopen, waarvan eentje in het Zilvermeer, weer prachtig georganiseerd door onze coach Mario.  Ik was klaar voor Keulen.

5 oktober, Marathon van Keulen, koud, regen en veel wind. Samen met Mario, Philippe, Gert, Ruth en Julie liepen we in Keulen. Ieder op zijn eigen tempo, ik had er schrik van, omdat dit de eerste keer was zonder haas. Ik startte perfect, hield mijn tempo mooi aan, stopte aan elke drankpost, nam op tijd mijn squeezy en druivensuiker en finishte in 3.54h. Weer een PR en een supergoed gevoel, een ontspannen marathon, ik voelde mij duidelijk beter dan in Antwerpen. Ik kon zelfs de laatste km nog een spurtje forceren. Na de finish was het rillen van de koude, pijn in mijn kuiten.

Een weekje laten stonden we aan de start van de halve marathon in Eindhoven, waar ik Homer ging hazen. Ik liep met 3 bekers, sponsen, geladen met squeezy, druivensuiker. Homer mocht niks te kort komen op zijn eerst halve marathon. We finishten in 2.10h. Knap gelopen. Voor mij was het iets te snel na de marathon. Nadien sukkelde ik enkele weken met krampen in mijn benen. Ideaal om te starten met zwemmen. Ik kocht een nieuw badpak, een zwembrilleke en een 20-beurtenkaart. Ik had nooit echt leren crawl zwemmen dus trok ik met Thomas naar het zwembad. Hij zou mij wel een beetje techniek leren. Ondertussen gaat het al een beetje, maar ik moet nog veel oefenen. Een triathlon zit er voorlopig nog niet in, maar ik blijf wel zwemmen.

Om mijn kuiten te testen deed ik mee aan de Zilvermeerloop in Mol. Na al die rust moest ik de beentjes testen, ik liep geen PR, maar was supercontent want de kuit deed geen pijn meer. Het signaal dat er terug mocht worden gelopen.

De “Smoutebollentocht” was ongeveer het laatste echt duurloopje, want toen is de kriebel  in de keel begonnen. Ik liep nog wel mee met de Q Santa Run, niet echt een wedstrijd, daar doe je mee voor de sfeer en voor de jenever. Een snottebel meer of minder maakte mij niet uit. En nu kan ik uitzieken. Ik hoop dat ik het nieuwe jaar in goede gezondheid kan starten, ik kijk uit naar veel loopplezier, nieuwe PR’s, veel leute met de facebookrunners en webloglopers.

2025 km gelopen, waarvan 16 wedstrijden, 6 pr's !!! Geen extreme doelen voor 2009, als ik dit kan evenaren ben ik supercontent. Rotterdam-marathon, Antwerpen 10 miles, 20 km Brussel, Leiemarathon, Eindhoven staan alvast op mijn lijstje.

Ik wens iedereen een prettig eindjaar en de beste wensen voor 2009.

20:10 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (26) |  Facebook |

Commentaren

mooi dat is al een mooi palmares en een flink aantal kilometers dat je bijeengelopen hebt ! Voor jou en je gezin ook nog leuke eindejaarsdagen en vooral een gezond en blessurevrij 2009 ! :-)

Gepost door: Chris | 30-12-08

Amaai, zoveel pr's dit jaar! Ik hoop dat 2009 minstens even goed wordt op alle vlakken!!
Prettige feesten
en een blessurevrij 2009.
Grt

Gepost door: Wendy | 30-12-08

Mooi jaar geweest! Het enige minpuntje is toch je blessure geweest voor de rest een heel mooi jaar. Ik zie je het volgende jaar weer ergens. Ik wens jullie een hartstikke goed 2009!!!

Gepost door: Tiny | 30-12-08

Wij hebben toch wel een super leventje hè...

Gepost door: Homer | 30-12-08

Beste wensen! Je hebt echt een super jaar achter de rug! Proficiat!

Ria en ik wensen jou fijne gezinnetje heerlijke feestdagen en ik hoop dat we jullie snel eens ontmoeten op één of andere wedstrijd of lopers bijeenkomst (Oostende misschien?).

Gepost door: Gert | 30-12-08

2008 16 wedstrijden en 6 PR's, das heel knap gelopen! dit was voor jou een echt SUPERJAAR!

Gepost door: tom | 30-12-08

PRACHTIG JAAR ACHTER DE RUG En, ik wens je voor 2009 een nog beter jaar toe. Geen blessures, veel plezier, en veel geluk voor het nieuwe jaar !

Gepost door: Dirk De Groof | 30-12-08

Tevreden terugkijken Je kunt tevreden terugkijken op 2008!
Ben benieuwd wat 2009 gaat brengen? Ik wens je in ieder geval het allerbeste voor het komend jaar!

Gepost door: M@urice | 31-12-08

Mooi overzicht, alvast een gezond en blessurevrij 2009 gewenst !

Gepost door: Stofke | 31-12-08

Prettige feestdagen ! Dat was een knap loopjaar.
Ik merk op je planning dat onze plannen voor 2009 nogal gelijklopend zijn, zodat onze paden elkaar meermaals gaan kruisen.
Leuk vooruitzicht.
Geniet van de feesten !

Gepost door: frank spencer | 31-12-08

Veel gelopen in2008 en een super PR jaar voor jou!.
Geniet ervan.
Veel loop plezier in 2009.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 31-12-08

Dat alle wensen voor 2009 mogen uitkomen! Prettige feesten !

Gepost door: Sandy | 31-12-08

2009 het was een mooi jaar voor je Edith. Ik wens jou en Homer een TOP 2009!!

Gepost door: RunningRonald | 31-12-08

amaai, alles op een rijtje is quite impressive ! Een fantastisch 2009 gewenst !

Gepost door: jogginggirl | 31-12-08

word nu maar snel beter ... en dan begint een heel mooi 2009 ! Alvast alle goede wensen en inderdaad liefst vrij van blessures en kwaaltjes. Dank voor al je blogjes, ik heb er altijd veel inspiratie en motivatie uit gehaald. 't was fijn je te ontmoeten ! Dat gebeurt zeker weer in 2009 !

Gepost door: Kaat | 31-12-08

2008 was gewoonweg Prachtig !!!, en ik ben blij met jullie samen er enkele momenten mocht van mee genieten ! veel geluk gewenst in 2009 op alle gebied

Gepost door: Katrien | 31-12-08

Beste wensen Ook onze beste wensen voor het nieuwe jaar en mag 2009 een blessurevrij jaar zijn met veel loopkilometers. 2008 was zeker indrukwekkend!

Gepost door: Dirk | 01-01-09

Happy new year Ha Edith, je hebt een prachtig jaar achter de rug. Dit nieuwe jaar zullen ook weer hoogtepunten worden bereikt. Hopelijk met weer een internationale ontmoeting!
Groetjes uit Driebergen

Gepost door: Petra | 01-01-09

Een even mooi 2009, meer moet dat niet zijn!

Gepost door: Spencerwoman | 01-01-09

2009 Ik wens jullie een aangenaam, gezond en sportief 2009 toe!

Gepost door: Koen | 01-01-09

Beste wensen voor een voorspoedig, gezond en sportief 2009

Gepost door: Marc | 01-01-09

Leuk overzichtje En de beste wensen voor 2009! Zonder kuitenpijn en met veel PR'S

Gepost door: Steve | 01-01-09

We kunnen je niet meer wensen dan een even goed 2009. !

Gepost door: Philippe | 02-01-09

doe zo verder & de beste wensen voor 'n sportief & gezond 2009.

Gepost door: BeWa | 02-01-09

Mooie resultaten heb je neergezet in 2008. Hopelijk ben je snel uitgeziekt zodat je weldra opnieuw aan de slag kan.

Gepost door: Herman | 02-01-09

waw , waw , waw ..............................
Als ge dan zo erug kijkt , dan schrik ik telkens van wat sommige presteren . Jij hebt een echt supper jaar achter de rug . Ik wens jou en je hele fijne gezinnetje allemaal een goede gezondheid , veel geluk , en een even goed 2009 toe !
Ik hoop in 2009 nog vele malen samen te kunnen lopen . Er komt zeker nog een weblogloop in mol dit jaar ! Toch bij genoeg interessen !

Gepost door: coach mario | 03-01-09

De commentaren zijn gesloten.