18-01-09

goe bezig .. of goe begonnen

In tegenstelling tot Homer, mag ik mijn postje beginnen met "goe bezig" .. Vorig weekend was er geen sprake van echte strainingen, intervallen en bruggentrainingen in de sneeuw zouden alleen maar leiden tot valpartijen. Maandag was het gedaan met het mooie, koude weer .. en het werd nat, drassig en vuil. Ook weer niet goed. Maar wel beter om te lopen. Dinsdag was ik er klaar voor, ik had netjes mijn Garmin geprogrammeerd voor de 200-400-600 intervallen en ikke weg. Het was wel nodig om nog eens op die snelheid te trainen .. (dat had ik sinds midden december niet meer gedaan). Het was dan ook puffen en zuchten, ik was content toen ik terug voor ons huis stond. Donderdag, een wissellloop, 500 m loslopen en 500 meten aan 5 min/km. Ik had absoluut geen zin om te lopen .. ik heb me echt naar buiten moeten slepen. Een mooie trainingen, die wissellopen liggen mij wel.

Voor het weekend moest ik plannen, herplannen en nog eens plannen, maar het is gelukt ... (en het is nog niet gedaan). Door mijn nieuw slaapritme, was ik zaterdag al vroeg uit de veren, gauw een kommetje yoghourt met fruit (ook één van mijn goede voornemens) en ik vertrok voor mijn bruggentraining. 10 x 100 m de brug van de autostrade .. en dan versnellingen op de 500 meter. Nadien zag ik wel dat de 100 m bruggentraining iets te traag was, maar dat was door de wind .. Stoer Wel leuk om te zien dat alle bloggers die trainen voor een voorjaarsmarathon dezelfde training deden. De éne wat rapper dan de andere, de éne al puffend, de andere deed het zonder veel moeite. Zo had ik om 10h mijn training al gedaan .. dan basket en Salphen ..

Vanmorgen om half 8 uit mijn bed voor een duurloopje samen met Homer .. het was koud, wind, maar het regende niet toen we vertrokken. We probeerden zoveel mogelijk te lopen met wind in de rug, maar af en toe moet je toch terugkeren .. Na 10 km scheidden onze wegen, ik liep nog een stukje verder .. had ik beter niet gedaan want ik kreeg een serieuze bui op mijn dak, terwijl Homer droog arriveerde. Ik liep 15 km, weer netjes volgens het schema.

Nog even een update van mijn slaapproject .. het is de 2e week van mijn "minder-slaap-project". Ik slaap heel goed, maar veel te lang, tenminste, ik kan niet uit mijn bed. Meestal heb ik een uur nodig om te snoozen .. en dat vond ik nu welletjes. Gedaan met snoozen en het bed uit als de wekker gaan. Ik haalde mijn inspiratie bij Xixaro en bij Steve Pavlina "How to become an early riser". Je gaat slapen alleen als je moe bent .. en je staat op als de wekker gaat. Ook tijdens de weekends, maar 6 u in het weekend vind ik toch net iets te vroeg. Dan mag het een beetje later zijn. De ochtenden zijn zo veel relaxer, Voor Homer waarschijnlijk nu minder rustig .. vooral wanneer ik als een tornado door de keuken raas. Op die manier heb ik al meer dan 10h gewonnen en ik ben niet moe.

16:12 Gepost door edith gijsbregts in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Slaapwinst! 10 uur in een week al gewonnen. Je houdt zo meteen nog tijd over;-) Je kan die natuurlijk ook gebruiken om meer te trainen.

Gepost door: Tiny | 18-01-09

weeral een knappe training ! Ik lees ook op verschillende blogs dat ze allemaal dezelfde training doen . Hoe zou dat komen ? :-)

Gepost door: mario | 18-01-09

Knappe training Zeg, wat is dat met dat slapen ? waarom wil je minder slapen ? Heb blijkbaar iets gemist ?

Gepost door: Dirk De Groof | 18-01-09

Goed begonnen en sterk bezig :-) zo gaan we het stellen ,maar met de ervaring weet je nu reeds dat het begin dikwijls wat zoekwerk is om te trainen ,eens we weer in de routin vn de trainingen zijn ...gaat alles wel beter ,Just é :-)

Gepost door: Katrien | 18-01-09

boekenwijsheid als je om half 8 opstaat om te gaan lopen heb je geen boek nodig om een 'early riser' te worden!

Gepost door: geert zelf | 19-01-09

Nu in rechte lijn naar Rotterdam ;-)

Gepost door: Marc | 19-01-09

slapen Hoi Edith, hier ben ik weer. Dat slapen interesseert mij natuurlijk mateloos, ben er ook lang mee bezig geweest, maar dan vanuit de problematische hoek. Dit kreeg ik van mijn liefste : en ik zou het niet meer kunnen missen om wakker te worden : http://www.dewereldvankaat.be/2008/03/verjaardag.html Misschien een tip voor jouw verjaardag?
Veel succes er nog mee !

Gepost door: Kaat | 19-01-09

Ik ben 19 u per dag wakker , en ben ook bijna nooit moe overdag . Ik val gewoon elke dag inslaap waneer ik echt moe ben . In de weekeinde's word ik na 5 u slapen zonder wekker altijd wakker . Zo heb ik een zeer lange dag , waarin ik mijn kuren kan botvieren . :-)
Hoe meer je slaapt , hoe vermoeiender je zal worden . Het omgekeerde is zelden al willen de mensen dat niet inzien . Ze zijn uitgeslapen na 10 - 12 u soms , maar hebben na 8 - 9 u al even veel slaap dan jij met maar 5 - 6 u slaap gehad te hebben .

Gepost door: coach mario | 20-01-09

Ik heb gelukkig geen problemen met opstaan. Wakker worden is opstaan bij mij. Je hebt weer wat vrije tijd om op te vullen nu :)

Gepost door: Yves | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.