21-01-09

Zware interval

Dinsdag is volgens mijn schema interval-dag, maar het was koud, donker en ik had niet veel zin om nog naar buiten te gaan .. maar dat ben ik al gewoon. Ik verzamelde al mijn krachten, deed mijn loopkleren aan en vertrok naar de finse piste. Ik zette thomas af aan de sporthal voor zijn basket-training en ik reed verder naar de piste.

1 ronde inlopen (ong. 1.2 km) en dan intervallen, 200 - 400 - 800. De eerste 200 ging het goed, de 400 ging ook nog, maar die 800m was puffen en zwoegen. De finse piste lag niet echt vlak, het was druk op de piste en de houtsnippers waren nat. Ik loop niet vaak op een finse piste, maar intervallen in die omstandigheden vind ik niet echt super. De voorgeschreven snelheid haalde ik amper. Volgende keer doe ik mijn intervallen terug op mijn normale parcours. Na 5 reeksen puffen liep ik nog een ronde aan een rustig tempo. Terug naar de sporthal, thomas zijn training was ook gedaan. Ik liep bijna 12 km. Vandaag rust en morgen een wisselloop van 12 km.

20:30 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Helemaal niet slecht en knap om toch door te zetten.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 21-01-09

Wat een karakter!!!

Gepost door: Marc | 22-01-09

Een finse piste lijkt mij inderdaad niet echt makkelijk om intervallen op te doen, maar het is je toch weer gelukt hé!
grt

Gepost door: Wendy | 22-01-09

En als je je intervallen vrijdags eens op de piste bij ons kwam doen? Een ECHTE piste?

Gepost door: Sandy | 22-01-09

puffen ... das wat é , we gaan weer een zware periode om te puffen tegemoet ...maar we blijven het doen hé maatje :-) veel succes met de trainingen :-)

Gepost door: Katrien | 23-01-09

Je hebt je training prima gedaan . En dit op een finse piste !! Amai !!
Je mag niet vergeten dat een finse piste je altijd beperkt in snelheid . Dit door de zachte ondergrond . Zo is het ook met zeer zachte schoenen lopen . Dit voeld zalig aan , maar het beperkt je snelheid . Bij een duursporter een goed verende schoen wel wenselijk om de gewrichten een beetje te sparen . Maar korte afstand lopers tot sprinters , zulen altijd een zeer harde schoen gebruiken , dus weinig demping . De proef kan je doen door op je blote voeten omhoog te springen , zo hoog je kan . Dit zal vrij goed gaan . Maar probeer het ook maar ééns vanop een kussen dat je op de grond legt . Het verschil zal merkelijk zijn . Zo zit het natuurlijk ook met die finse piste !!

Dus je hebt een zeer mooie training achter de rug .

Gepost door: coach mario | 24-01-09

mooie training en dan nog op een finse piste, ik slaag er ook niet vaak in om te intervallen in de voorop gestelde tijden te lopen maar dan leer ik maar mee leven als ik tijdens wedstrijden goed ah lopen ben dan denk ik wel eens dank u wel intervallekes

Gepost door: Berry | 24-01-09

zeker niet slecht heb ze ook gedaan ,ook al puffen ,maar we doen met plezier hé :-)

Gepost door: Katrien | 24-01-09

De commentaren zijn gesloten.