08-02-09

Een weekje looprust ???

Ik zou mijn postje misschien beter beginnen met een blogpauze !!! Het komt er niet van. Het lezen van blogjes is ook minder, zelfs facebooken lukt me niet meer. De computer gaat 's avonds zelfs niet meer aan .. of toch minder.

Tijdens het weekje looprust werd er gezwommen en gelopen !! Een half uurtje baantjes trekken op dinsdag, wat je baantjes trekken kan noemen. In het zwembad was er 1 baan vrij en met een 10-tal zwemmers deed ik meer aan file-zwemmen dan echte baantjes trekken. In Duitsland zwemmen ze niet zo snel als in Brasschaat. Ik heb verschillende keren voeten in mijn gezicht gekregen. Woensdagavond hadden we tot laat cursus en vergadering, wat maakte dat ik enkele toertjes in de buurt van het hotel deed, samen met een collega uit Engeland liepen we een kleine 25 min, ik schat een kleine 4 km .. ik had geen Garmin bij aangezien ik nooit had gedacht dat we zouden gaan lopen. Donderdag waren we met 4 en deden we een kleine 7 km, 4 km bergop en dan terug naar beneden. Een weekje looprust en toch 11 km lopen is niet slecht.

Zaterdag kon ik mijn normale schema terug hervatten, 1 km versnellingen langs de vaart, goed voor 14 km. Zondag trok ik samen met Homer naar het Peerdsbos voor onze lange duurloop. We liepen niet samen, wel in tegenovergestelde richting, zo kwamen we mekaar af en toe toch tegen. 19 km, zalig lopen.

De voorbije week was het heel druk, maandag sneeuw, dinsdag naar Keulen en doordat ik veel te laat terug thuis was stelde ik mijn intervaltraining uit tot woensdag. Woensdag zag ik het niet zitten, de zetel lonkte .. Homer ging lopen, dus waarom niet even meegaan. Goed dat hij mij mee naar buiten sleurde want ik genoot van elke km .. 9 km. Donderdag leek de training veel te ingewikkeld en mijn Garmin was niet klaar voor het puzzelwerk, dus gewoon loopkleren aan en gaan lopen .. even gasgeven .. een kort tempoloopje.

Het weekend beloofde heel druk te worden (en dat was het ook) .. zaterdag stond er een bruggentraining op het programma, maar door de tijdsdruk werd dit een tempoloopje van 11km. 2 basketmatchen op zaterdag en 2 op zondag .. als je dan zelf nog een marathontraining moet afwerken is het niet evident. Vanmorgen had ik meer nood aan mijn bedje dan in de koude een vetloop af te werken. Het werd dus een geïmproviseerd loopje tussen 2 matchen door (12 km). Echte Mario-training kwam er niet van dit weekend, maar er werd wel gelopen.

De komende week ga ik werk maken van mijn rug .. ik moet dringend  rugversterkende oefeningen doen want na 10 km lopen heb ik last van mijn onderrug. Waarschijnlijk een combinatie van lange autoritten, lopen, een verkeerd houding tijdens het lopen.  

17:46 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Lijkt mij inderdaad niet evidend om een marathonvoorbereiding in jouw drukke schema in te bouwen. Maar het lukt je toch vrij goed! Hopelijk komen er wat rustigere tijden aan.
Grt

Gepost door: Wendy | 08-02-09

herkenbaar Heel herkenbaar allemaal Edith, zo druk dat je onmogelijk nog alles kan combineren. Zolang je maar kan sporten is het goed he! En zwemmen.... amai!

Gepost door: Julie | 08-02-09

die looprust is ingebouwd in je schema . Ik hoop voor je dat het nu wat rustiger wordt zodat je je schema kan volgen ! Maar leg jezelf niet te veel dru op als er ééns een trainingske overgeslagen moet worden . Als je ze kan voorzien , gewoon mailen dan he ! Ik pas alles voor je aan naar jou wensen ! Roterdam zal weer een topper worden . Of te wel een pr en anders zal het zeker ééntje worden om van te genieten . Mar de combinatie van beiden zou perfect zijn he !!
Veel succes verder en je weet op tijd mailen he !

Gepost door: coach mario | 08-02-09

Heel herkenbaar... Drukke tijden, ook hier ten huize Spencer. Je vraagt je soms af hoe je met zo een stresserend leven weeral een marathon gaat lopen....

Gepost door: Spencerwoman | 08-02-09

Werken werken en nog eens werken Niets aan te doen zeker. Toch knap dat je je nog kan opladen voor de trainingen hoor. Succes !

Gepost door: Dirk De Groofd | 08-02-09

Het valt niet altijd mee hé om alles rond te krijgen? Het gezin met alles er omheen en dan nog het werk. Het is soms echt puzzelen om het rond te krijgen.
Ik heb geluk dat er bij ons op het werk zwaar wordt gesnoeid in businesstrips. Zo is mijn week Atlanta al weggevallen en een dagtrip Stockholm. Ik ben er echt niet rouwig om.

Gepost door: Gert | 08-02-09

Al is de omvang dan misschien iets minder, je blijft wel lopen. Je moet maar denken nog 3 maand en dan is het basketseizoen bijna gedaan.

Gepost door: Marc | 09-02-09

Iets wat ik de laatste tijd bij meer bloggers zie. Ook mezelf. Druk druk. En zodoende wat minder tijd voor het bloggen.

Gepost door: Yves | 09-02-09

Timemanagement Je kan nog altijd cursussen Time-management geven ook, lees ik. Samen met Julie ! Prachtig hoe jullie dat doen !

Gepost door: Kaat | 09-02-09

Rust... ik begrijp je helemaal. Kga vandaag ook iets schrijven over blogrust...
Op een of andere manier kom ik er, net als jij niet aan toe en voel me er schuldig over....

Maar uit het oog is zeker niet uit het hart!
Veel liefs. Ik spring hier zeker af en toe binnen hoor!!!

Gepost door: INvormTinneke | 10-02-09

Jullie zijn echte bezige beien hoor !! Steeds maar naar hier en daar met de jongens , dan gaan lopen , nog gaan werken der bij !!
Facebook der bij , dan nog Blogs Druk Druk Druk !!!
T'zou wel spijtig zijn indien je niet meer blogte hoor !
groetjes

Gepost door: Jetty | 11-02-09

De commentaren zijn gesloten.