28-02-09

14 dagen later ...

Drukke tijden ?? Ja, misschien wel, maar bij vorige marathonvoorbereidingen was dat niet anders. Hoe komt het dan? Wel, ik weet het niet? Via facebook weten we ook wat de webloglopers doen, weliswaar in korte berichten. Reageren op blogjes lukt ook bijna niet meer, maar lezen doe ik wel !! Mijn trainingen verlopen redelijk goed, ik kan me netjes aan de 4 trainingen per weken houden (5 lukt me niet), af en toe wordt er geschoven met dagen, of doe ik kortere of minder intervallen. Tempoloopjes, of liever stressloopje vervangen ook af en toe de intervaltrainingen. Wissellopen zijn mijn favoriet, daar kan je je eens in uitleven. De zaterdagtraining is meestal passen en meten. De zondagtraining wordt netjes afgewerkt.

De voorbije week was dat ook van datte .. dinsdag naar Parijs, dus woensdag liep ik een geimproviseerd loopje, donderdag, mijn laatste lange werkdag, de training deed ik vrijdagmorgen. Een wisselloop van 12 km, de snelheid zit goed, ook de HS doet het goed. Vandaag had ik de keuze, ofwel om 8u vertrekken ofwel na de middag om 15h. Tussendoor zat er weer een basketmatch. 8u kon ik wel vergeten, "slaapkop", vanmorgen rustig een taske koffie, krant lezen, zalig !! Na de match, nog even knutselen. Ja, knutselen. Ik had de opdracht om "graduation caps" te maken. We hebben de komende week onze laatste week cursus Six Sigma Black Belt en donderdag is het "Graduation Dinner" met "echte caps" .. foto's volgen nog. Dus na het knutselen vertrok ik voor mijn 4 x 3 km versnellingen aan 5.15 min/km. De zon scheen en ik trok naar de vaart. Ideale training, geen wind en een perfecte snelheid. Na 16 km was ik terug thuis. Klaar voor de volgende basketmatch.

Morgen staat mijn eerste echte lange duurloop op het programma. Thomas speelt in Ekeren (ongeveer 22 km van Brecht). Ideaal om van daar naar huis te lopen. Een beetje afwisseling mag wel eens. De komende week zit ik weer in Wuppertal, waar ik wss met enkele collega's ga lopen. Het parcours dat we vorig jaar in September deden "de Sambatrasse".

Het aantal trainingkilometers ligt merkelijk lager dan bij voorgaande marathons. Maar ik panikeer niet, 200 km in februari, ik probeer de 300 te halen in maart. Ik stel niet al de hoge verwachtingen voor Rotterdam. Ik ga ervan genieten, en nadien bouw ik een periode rust in. Misschien, ja misschien Antwerpen, als supporter? Brussel doe ik wel mee !!!

Update: Vanmiddag een zalig duurloopje van 24.7 km. Van Ekeren naar Brecht.

Ekeren Brecht

22:26 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Met 4 trainingen kun je in Rotterdam aardig presteren!

Gepost door: Tiny | 28-02-09

Wat een gepuzzel, maar het lukt je toch maar mooi om al je trainingen af te vinken. Veel succes nog met de rest van de trainingen!

Gepost door: Wendy | 01-03-09

Drukke weken zo en toch nog die trainings km maken..
De marathon zal goed komen, de ervaring heb je al.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 01-03-09

puzzelen om te kunnen trainen ,daar ben jij wel de nummero Uno in zenne , chapeau ! jou leuze voor R'dam is ook de mijne :-)

Gepost door: Katrien | 01-03-09

Bij jullie op het bedrijf heerst er duidelijk nog geen reis stop. Ik had maar 1 voetbalmatch van Raf dit weekend en dan nog thuis, dus dat viel mee. :)

Gepost door: Gert | 01-03-09

Knappe tijdsindeling... En dat moet blijkbaar ook bij jullie hé. Onze Philippe heeft vandaag (weer) niet meegevoetbald, dus ik had 'iets' meer tijd. Nog veel succes met de trainingen.

Gepost door: Dirk De Groofd | 01-03-09

Je hebt ooit een marathon gelopen met nog minder kilometers .
je doet het zeer gped . Er zijn nu eenmaal dingen die voorgaan in h leven .
Rotterdam gaat zeker eensucces worden voor je !
tot 22 maart !!

Gepost door: coach mario | 02-03-09

4 trainingen en gisteren al 25km. Dat komt allemaal goed.

Gepost door: Yves | 02-03-09

Het is dat onze Thomas een aantal jaren jonger is dan die van jullie, want anders kwamen we elkaar op den basket misschien wel eens tegen. Konden we dan samen een duurloopje doen.

Gepost door: Marc | 03-03-09

De commentaren zijn gesloten.