29-03-09

Het gaat niet goed !!

Rotterdam komt nu echt in het gedrang. Na mijn supertrainingen (2 weken geleden) was ik klaar voor de weblog-duurlooptraining aan zee, we hadden immers een weekend aan zee geboekt, alles zat op schema !! Maar vrijdagmorgen zorgde een kriebel in de keel ervoor dat alles in duigen viel. Wel naar zee, maar niet lopen. "Ach dat komt wel in orde" verzekerden de bloggers mij .. Dat weekendje aan zee deed enorm deugd, maar niet echt voor de keel.

Maandag werken, geen koorts, wel hoesten, dinsdag leek het iets beter te gaan, maar door de wind en regen bleef ik liever binnen. Ik fietste 15 minuten en nadien 45 minuten op de loopband. Dat ging goed.

Woensdagmorgen, geen klank meer, het beetje geluid dat eruit kwam was zo hees dat iedereen bang was. Donderdag ging het iets beter, maar de hoestbuien werden alsmaar erger, vrijdag idem dito !!! Het aangepaste schema van Mario en de geplande 30er voor zaterdag kon ik wel op mijn buik schrijven. Maar ooit zei me iemand dat als je een verkoudheid hebt, je beter gaat lopen en dan komt alles los. Ik had daar al positieve ervaringen mee, maar ook negatieve. Ik vertrok, zaterdagmorgen, een rustige regenloopje. 11 km, 5.50 min/km (misschien iets te snel) een gemiddelde hartslag die 20 slagen hoger lag dan gewoonlijk. Het ging goed, ik dacht nog even om nog een extra toertje te doen, maar deed dat wijselijk niet. En maar goed ook, nadien had ik hoofdpijn. Vandaag weet ik nog niet wat het gaat worden, ik voel mij niet echt kiplekker. Moest ik vandaag een marathon lopen, ik startte niet. Volgende week kan het er allemaal anders uitzien. Woensdag probeer ik nog 15 km te doen en dan beslis ik.

Ik heb gisteren even het parcours bekeken en na 23 km passeren we terug te start, 23 km zou ik normaal wel moeten halen, 42 ?? daar vrees ik voor. Ik heb een belabberde marathontraining gehad, weinig kilometers, het schema niet echt nauwgezet gevolgd, weinig tijd gehad, wat de beslissing om niet te lopen, of minder kilometers te doen (amper 200 km de laatste maand), gemakkelijker maakt. Het zou erger geweest zijn, moest ik perfect getraind hebben en dan de week voordien ziek worden, dat is echt balen.

Afwachten. Eerst zien wat dat koppeke gaat doen, die hoest en de slijmen moeten weg zijn. Morgenavond heb ik nog een afspraak bij de osteopaat om alle ruggewervels en nekwervel nog eens los te maken.

 

08:24 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Hopelijk komt alles toch nog goed...het weer word ook beter dus kan nog veel veranderen hé...sterkte.

Gepost door: natalie | 29-03-09

Misschien gaat het rapper dan je denkt ! niet wanhopen ,je bent een sterke ! en gelijk hoe als jij start ,denk ik niet dat je gaat uitstappen ,te veel karakter !! veel beterschap ps ik mail je nog met de naam van iets om lostekomen (alé je sluimpjes)

Gepost door: Katrien | 29-03-09

Oppassen met wat katrien je gaan voorschrijven . Ze is vroeger met paarden bezig geweest en ziet zeer moeilijk het verschil ! :-) ( grapke he )
Je hebt er weinig aan , maar toch zegik nogmaals . Veel beterschap ! Ik duim voor je .

Gepost door: coach mario | 29-03-09

Niet panikeren Het aantal kilometer is de laatste week misschien wat minder maar ik heb er niet veel meer dan jij in maart (tot nu toe 215 km).
Met een drukke job en gezin is het niet gemakkelijk om massa's kilometers te trainen. Daarom heb ik deze keer voor een eenvoudig schema gekozen met minder kilometers en toch voel ik me goed getraind.
De belangrijkste week heb je wel gemist maar ik vertrouw erop dat eens je gestart bent je de finish haalt. Op voorwaarde dat je je fit voelt natuurlijk op 5 april. Tot in Rotterdam!

Gepost door: Spencerwoman | 29-03-09

taperen de laatste 2 weken moet je toch taperen, dus ik zou vooralsnog niet panikeren, maar me wel goed verzorgen. Sterkte!

Gepost door: geert zelf | 29-03-09

Met een week kan er al veel veranderen. Snel beterschap!

Gepost door: Tiny | 29-03-09

Ik vond het hier al verdacht stilletjes. Verzorg je nog goed Edith en wie weet komt het nog allemaal goed. We duimen alvast voor je.

Gepost door: Gert | 29-03-09

zie gewoon volgende week hoe je je voelt en wie weet loop je een schitterende marathon. Je gaat in ieder geval uitgerust zijn ipv overtraind, dat kan alleen maar positieve effecten geven ;-) veel beterschap nog en ik duim voor je!

Gepost door: Ruthje | 29-03-09

Sterkte Sterkte, beterschap! Niet wanhopen misschien komt alles nog in orde!

Gepost door: M@urice | 29-03-09

je bent van harte welkom bij ons 4.15 groepje!!
wie weet knal je er nog vandoor de laatste 10 !

Gepost door: martine | 29-03-09

Verzorg je en tot zondag !

Gepost door: Chris | 29-03-09

Inderdaad zoals Martine al schreef, loop lekker met ons mee deze marathon..
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-03-09

Wie weet komt het volgende zondag wel allemaal in orde. Veel succes bij de Osteo...

Gepost door: Stofke | 29-03-09

vorm van de dag doet ook veel hé. Desondanks alles pech die jij hebt, heb je toch een pak meer kilometers als ik in de benen voor de marathon. Komt nog bij dat je ervaring hebt en dus perfect je wedstrijd kan indelen hé. Alleen mag je wel geen hoofdpijn hebben natuurlijk. Dus rusten deze week not? BTW: echt de start passeren doe je niet hoor, tenzij ze het parcours hebben verlegd ten aanzien van vorig jaar... Je komt er wel heel dichtbij na zo'n 23 à 25 km, is vlak na de brug (die doe je wel 2 keer). Maar geloof me, door de drukte van toeschouwers daar, overweeg je zelfs niet om te stoppen... en ik zat daar toen in een diep maar dan echt wel een DIEP dal verleden jaar. Veel succes!

Gepost door: Steve | 30-03-09

Rotterdam Niet panikeren ... je bent bijna genezen ... nu nog een weekje rust ... veel rust ... en dan ben je zondag zo fris als een hoentje!!!

Gepost door: Koen | 30-03-09

Rotterdam Ik zou ook niet panikeren, Rotterdam komt wel goed, Edith.
Kalmpjes aan, uitzieken, veel rusten, etc …
Probeer gewoon om jouw lat wat lager te leggen en zet die tijd volgens je schema uit je hoofd.
4u15’ is ook een mooie tijd en dat kan je beslist aan.
Ik heb ook niet veel meer kilometers in de benen dan jij, maar ga gewoon meelopen en genieten van de fantastische sfeer en dan kicken op de Coolsingel.

Veel sukses, you can do it !!!

Gepost door: frank spencer | 30-03-09

Ik hoop echt dat het allemaal nog in orde komt! Ik zou zowieso toch starten en in je achterhoofd houden dat je er op 23km kunt tussenuit zmiezen, wedden dat je hem dan toch volledig uitloopt! Heel veel succes nog deze week en ik duim voor jou hé!

Gepost door: Wendy | 30-03-09

it's a mind thing? stress voor de marathon? volgens mij is zondag alles weg! Succes alvast Edith

Gepost door: Ronald | 30-03-09

Oei dat ziet er niet zo goed uit. Hopelijk komt alles toch nog in orde. Verzorg je goed.

Gepost door: Herman | 31-03-09

Als de ambitie uitlopen is twijfel ik er niet aan dat je dit kan Edith. Ook met een mindere voorbereiding. Verzorg die verkoudheid en als je fit aan de start staat gaat dat zeker lukken. Veel succes zondag.

Gepost door: Yves | 01-04-09

De commentaren zijn gesloten.