09-05-09

Piep !!

Ja, hier ben ik weer !! Schamen Met rode wangen van schaamte .. het is veel te lang geleden. Waar moet ik beginnen .. mijn laatste berichtje dateert van voor de 10 miles in Antwerpen .. schandalig ...

Ik begin dus bij zondag 26 april .. Frank had alles netjes klaargelegd voor zijn 10 miles, bij mij is het altijd de laatste moment alles bijeensprokkelen en dan nog onverwachts vroeger vertrekken om nog een stukje van de marathon te zien, maar ik was er .. op het 41 km punt zag ik nog enkele webloggers passeren, mijn buurman en nog vele andere moedige lopers .. sommigen hadden het heel zwaar .. Nog voor de Konijnenpijp werd afgesloten voor het verkeer reed ik naar linkeroever (Frank was ondertussen ook al aangekomen) .. Auto parkeren en naar de start .. De 10 miles was genieten, die Kennedytunnel doorlopen is wel echt super .. de Konijnenpijp zwaar .. Frank had het moeilijk. Na de tunnel was het nog 1 km en ik spoorde Frank aan sneller te lopen, maar hij bleef verder lopen .. maar op 300 m van de finish liep ik blijkbaar voor zijn voeten .. ineens schoot hij weg .. ik kon hem niet volgen.

De week na de 10 miles was de loopmicrobe weer ver te zoeken .. één keer heb ik de loopschoenen aangetrokken voor een intervaltraining, want vrijdag 1 mei zou ik in Knokke lopen. Vrijdagmorgen vertrokken we voor een weekendje aan zee en na de middag stond ik in mijn weblogt-shirt aan de start van de 10K, ik zag het helemaal zitten, een test op de 10km. De start ging vlotjes, het tempo zat goed. Na 5 km wist ik dat er een PR in zat .. er was al gauw iemand die continue naast, voor of achter mij liep, we hadden dezelfde pas, we hielden het tempo goed onder controle. Na 7 km werd het toch wel zwaar, maar mijn HS was nog niet alarmerend, dus niet opgeven (dacht ik). Ik finishte in 46.39h. Een verbetering op mijn PR van bijna 3 minuten. Ik was supercontent. Nadien hoorde ik van Frank dat Nico, Koen en Berry ook meeliepen, ook Bjorn Paree deed mee .. Ik heb jullie niet gezien .. Sneller lopen he mannen ... !!

Het weekend was super, Thomas volgde KiteSurflessen en wij genoten van het strand, het shoppen, wandelen en vooral lopen. Zaterdagmiddag deed ik een tempoloopje, en zondagmorgen een duurloopje van 15 km. Ik genoot van ieder moment.

Toen we terug thuiskwamen was het terug de harde realiteit. Al het "weekend" huishoudelijk werk was natuurlijk blijven liggen, veel werk inhalen, lopen kwam helaas op de 2e plaats en dat voelde ik wel .. vrijdagavond moest ik buiten, een snelheidsloopje om al de stress van de week uit mijn lijf te lopen.

Onze zaterdag was ook weer goed gevuld, baskettornooi voor Thomas en infodag in Leuven voor Matthijs. Morgen zou ik graag in Brugge gaan lopen, maar ik zit weeral met een tweestrijd, naar Brugge gaan wil zeggen dat ik een hele dag weg ben, terwijl ik eens graag thuis wil blijven, genieten van onze tuin, het mooie weer .. Elk weekend is er wel ergens een wedstijd .. Het zal morgen van het moment afhangen ..  

Update: Het wordt een rustige duurloop in de Kempen .. Het is mooi weer en het terras lonkt !! Het wordt een rustige zondag. Succes aan de lopers in Brugge en Vise.

22:37 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

3 min. van je snelste tijd af. Da's een hele verbetering! Proficiat hiermee!

Gepost door: Tiny | 09-05-09

Proficiat met je PR... De marathonconditie werpt zijn vruchten af. Proficiat met je PR!
Hier is de marathonconditie ver te zoeken. Ik kom aan een gemiddelde van 10 km per week....

Gepost door: Spencerwoman | 10-05-09

Proficiat met de PR in Knokke en het haaswerk in Antwerpen, ik had nog een startnummer voor Brugge maar ik zie dat je deze niet zult nodig hebben, geniet van de duurloop en het terras.

Gepost door: Stofke | 10-05-09

Heerlijk er even tussen uit en dan nog lopen ook.
En de toernooien zijn bij mij ook bekend de afgelopen tijd.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-05-09

Welcome back Edith! :)

Gepost door: Gert | 10-05-09

amai, wel een superknap PR gelopen daar in Knokke zeg! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 10-05-09

profficiat met je pr.
dat ik dat nu pas te horen krijg . Straks billen koek ( joepie !!) :-)

Gepost door: coach mario | 11-05-09

mooie tijd gelopen in Knokke
en volgende keer zullen we inderdaad moeten sneller lopen als we u willen zien :-)

Gepost door: Nico | 11-05-09

Dus toch.... Voor de start dacht ik U in Knokke even te zien en te herkennen aan het weblog shirt maar ja. Het officiele Knokke t-shirt is ook rood en dan valt zo'n weblogshirt niet echt op :-) Zal volgende keer inderdaad iets harder lopen ha ha ha dan lopen we gezellig samen over die bergen !

Gepost door: Bjorn | 11-05-09

Proficiat met je pr! Zo even wat rustiger aan doen (op loopvlak hé) heeft je deugd gedaan, prachtige tijd!!

Gepost door: Wendy | 11-05-09

Proficiat met je nieuwe PR. Sterke tijd hoor.

Gepost door: Yves | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.