24-05-09

Parel der Kempen

We zijn weeral een weekje verder dus tijd voor een overzichtje. Maar deze keer begin ik met de wedstrijd van vandaag. Ik liep een PR in Malle, 5 seconden sneller dan vorig jaar .. pff ... geen vet PR en die enkele seconden geven niet echt voldoening.

DSC04678De start van de wedstrijd was redelijk, 1e km aan 4.22 min/km .. de 2e moest ik al gas terugnemen. Ik was te snel vertrokken. Na 4 km moest ik al stappen, het ging niet meer, ik dacht aan stoppen, het was veel te warm, had wel een flesje water bij maar dat stoorde mij enorm. De pet was ook veel te warm. Het zat echt niet goed. Na 5 km zag ik Frank (hij was met de fiets gekomen), hij fietste met mij mee, hij zorgde voor mentale ondersteuning en nam het flesje van mij over. De pet ging ook in zijn fietszak. Maar de benen wilden niet mee. Bij het passeren van de start en bij het begin van de 2e ronde, moedigen Sandy en haar loopmaatjes mij aan, dat gaf me terug een beetje moed. Ik probeerde terug een constant tempo te lopen en kon ik terug al de moed bijeen rapen, het ging beter. In de 3e ronde zag ik het helemaal terug zitten, zat goed op tempo en kon nog een beetje versnellen. DSC04683Mijn hartslag was wel vrij hoog, ik liep tegen mijn max van 170. De laatste kilometer nog een spurtje, ik finishte in 1.19.13h .. 5 seconden sneller dan vorig jaar. Ik ben 3 keer gestopt om te drinken en om de HS een beetje te laten zakken. Ik had een betere tijd gepland, was het de warmte ?? Toch was ik 5e vrouw en 2e vrouw in mijn klassement. DSC04697

Ik denk dat het door mijn trainingen komt. Een geimproviseerde snelheidstraining op dinsdag en wat loslopen op de finse piste op vrijdag geven niet echt veel resultaat. Naast het lopen hebben we weer lekker gefeest, communie van mijn petekind en vrijdag hadden we een verjaardagsfeestje in de familie. Op beide feestjes werd er rijkelijk Cava geschonken. Misschien zaten er nog restanten van de alcohol in mijn benen.

De komende week probeer ik netjes mijn schema te volgen, want volgende week sta ik weer aan de start in Brussel. Na Brussel zijn er nog een paar stratenlopen in Hoogstraten, Minderhout en Brecht en dan tel ik af naar de vakantie.

20:31 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

't Was behoorlijk warm maar toch mag je best tevreden zijn met zo een tijd... en dan nog tweede vrouw in je categorie, goed hoor!

Gepost door: Spencerwoman | 24-05-09

warm het was inderdaad heel warm, en dan zelfs nog een pee erreke lopen, zelfs met 3 keer te wandelen.
wa moet da nie geven als temperatuur beter is en je in 1 keer kan doorlopen. GOE GEDAAN en veel succes volgende week daar in Brussel.

Gepost door: wim | 24-05-09

Proficiat Proficiat Edith, misschien "maar" 5 seconden sneller, maar het zijn er 5 en het is een PR en vooral: ondanks het stappen en de zin om te stoppen heb je doorgedaan. Dat alleen is super! Tot volgende week in brussel!

Gepost door: Julie | 24-05-09

Op het podium!! Jammer dat de benen niet goed zaten, anders had er nog meer in gezeten. Moet mentaal toch een boost geven voor volgende week in Brussel, dan zullen de benen wel mee willen hoor, zeker weten!!!

Gepost door: Wendy | 24-05-09

Parel der kempen Ondanks de alcoholrestanten toch een prima prestatie.
Een PR loop je toch ook niet elke keer.
De conditie zit alvast prima en dat belooft alvast veel goeds voor de komende wedstrijden.

Gepost door: frank spencer | 24-05-09

prachtig gelopen !

Gepost door: coach mario | 25-05-09

Och...Elastimam.. de volgende keer maar weer iets beter. Niettemin een PR is een PR! Proficiat met je podiumplek.

Gepost door: Tiny | 25-05-09

Proficiat hoor. Je hebt niet "gepleujt". Met die warmte is het heel moeilijk om snel te lopen. Misschien tot zondag.

Gepost door: Yves | 25-05-09

Je hebt dat heel goed gedaan! PR = PR ook al maar 5 seconden. Veel succes in Brussel

Gepost door: Carmen | 25-05-09

2e vrouw hee, super! gefeliciteerd!!

Gepost door: Ronald | 25-05-09

in die warmte! Een heel knappe prestatie, Edith! Het was inderdaad véél te warm om te lopen. Ik ben blij te lezen dat onze aanmoedigingen geholpen hebben :-) We hebben 's avonds trouwens nog veel plezier gemaakt met één van de leden van Runnin' Brecht. De man had samen met Leen van onze club een cursus Start-to-Run-begeleider gevolgd. Nogal ne sjarel, zene. Soit, ik was blij dat je meedeed!

Gepost door: Sandy | 25-05-09

! Mooie prestatie zenne ! In dat warme weer was het niet zo'n pretje om te lopen. Altijd leuk als er aanmoedigingen van supporters komen he, het geeft je toch vleugels ;-)
Tot in Brussel, ongetwijfeld met weer een pr !
O, en je naam staat in de krant :-)

Gepost door: Chris | 25-05-09

Gefeliciteerd en met deze warmte een mooie prestatie.
Geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 25-05-09

Mooie prestatie in die hitte, proficiat...

Gepost door: Stofke | 26-05-09

ge zijt nen krak ! en ge bezeft het niet ! tjongge tjongge :-) Proficiat maatje dikke kus xxx

Gepost door: Katrien | 26-05-09

succes in Brussel Hopelijk iets minder warm,ik loop daar ook niet gemakkelijk in,maar loop ze en proficiat met je PR !
grt
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 26-05-09

De commentaren zijn gesloten.