31-05-09

Brussel

Het PR is weeral binnen .. 1.45.47h .. Na mijn wedstrijd van vorige week werd er niet veel gelopen, dinsdag een korte intervaltraining en donderdag een tempoloopje.

Ik hoopte op een mooie tijd, een verbetering van vorig jaar, maar 6 minuten sneller had ik niet verwacht. De voorbije week pikte ik nog een tennistornooi mee en de match van vrijdag was een kanjer, we wonnen. Zaterdagavond nog een matchke (verloren). Gevolg, stijf, pijn in de rug .. dus geen echte rust voor de 20 km van Brussel.

Toen ik vanmorgen opstond merkte ik het al .. alles kraakte, de rug protesteerde, stijf .. Om 11h vertrokken we richting Brussel, netjes op tijd om de sfeer op te snuiven, wat rondwandelen aan het jubelpark ..

Rond 2 uur begaven we ons naar de afspreekplaats, nog wat bijbabbelen, tijden afspreken, maar 1.45h dat zag ik niet echt zitten .. Na de Bolero, de Brabanconne werd het startshot gegeven, we liepen, of liever stapten onder de bogen richting startmatten. Daar werd al stevig geslalomd en was ik Chris al kwijt .. In de Wetstraat werd het nog erger, ik probeer Julie bij te houden, wat toen al moeilijk was, stoppen, drummen, slalommen en lap, ik had iedereen uit het oog verloren, liepen ze voor of achter .. ik wist het niet. Aan de eerst drankpost liep ik gewoon verder (ik had zelf nog wat drinken bij), dan de tunnel in .. even kreeg ik het toch benauwd, die massa in de tunnel .. ik moest afstand houden om zo toch wat ruimte te hebben .. een beetje claustrofobisch .. De 2e tunnel was het al beter .. tempo zat heel goed. Het Spa-water werd netjes verdeeld, een deel naar binnen en een deel over mijn hoofd, ik was dan ook gauw kliddernat !!

Rond de 13 km kwam dan de afdaling. Ik heb altijd schrik om te struikelen, maar na een paar keer "20 km van Brussel" begin je het parcours wel te kennen. Ik liep voluit .. me klaarmaken voor de Tervurenlaan. Dan kwam het moelijkste stuk, vals plat, wat elk jaar beter gaat, het lijkt ieder jaar korter, één keer heb ik even gestapt, hartslag wat laten zakken, goed drinken en terug weg. Eens boven ging het tempo weer omhoog, de laatste 2 km kon ik er nog een spurtje uitpersen, al leek de laatste km ongelooflijk lang te duren.

Pas toen ik over de finish liep besefte ik dat ik supergoed gelopen had, geen enkele keer had ik mijn tijd bekeken .. ik schrok dus wel even toen ik mijn eindtijd van 1.45h op mijn Garmin zag staan, de tranen sprongen in mijn ogen .. gauw een sms'je naar Frank. Hij stond op mij te wachten aan de Tervurenlaan, had mij niet gezien. Na de finish zijn we direct naar de auto vertrokken want om 7u waren we verwacht op de tennisclub voor onze troostprijs.

Morgen plan ik een hele dag platte rust .. ah ja, nog vergeten, gisterenmiddag heb ik een racefiets geleend van een nonkel en reed ik 27 km, pittig tempo (tenminste voor mij toch) .. De eerste keer op een racefiets. Misschien gaat het er het toch nog van komen .. combinatie fietsen, lopen, zwemmen !!!

22:24 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

mooi PR mooie tijd gelopen
we hebben de eerste 5 kilometer een meter of 10 achter u gelopen en af en toe lopen roepen dat we links liepen :-)

Gepost door: Nico | 31-05-09

Kanjer!! Verdorie Edith waar liggen jouw grenzen! Ik wed dat je dat zelf niet eens weet!! Proficiat met je PR!!

Gepost door: Tiny | 31-05-09

Proficiat Ik ben niet op de afspraak geraakt Edith. De fotosessie in dat hotel duurde te lang.
Heel knap gelopen want Brussel is echt wel een stevig parcours. Doe dit op een vlak parcours en je zal daar nog heel wat minuutjes afpitsen! Echt knap, proficiat!

Gepost door: Gert | 31-05-09

knap gelopen ! Je bent een supper talent !! En nu de korte wedstrijdjes verzorgen he ! En dan weer vlammen op de marathon !!

Gepost door: coach mario | 31-05-09

knappe tijd Edith 't Ging je precies zeer goed af. Ik had zoals gezegd met Christophe afgesproken en ben dus helaas niet meer aan het centrale punt geraakt. Met wat meeval tot in Hoogstraten. Groetjes, Steve

Gepost door: Steve | 31-05-09

knap weeral een mooie prestatie zenne !! dat gaat alsmaar beter ! dikke proficiat !! ps dat fietsen begin ik ook leuk te vinden (we zijn van plan een fiets vakantie te doen deze zomer)

Gepost door: Katrien | 01-06-09

WOW! WOW, you superwoman! Superknap gelopen Edith. We konden je na 2km al niet meer volgen, heb je schiterrend gedaan. Leuk dat ik je nog eens gezien heb, was weer veel te lang geleden. Was veel ambiance he!

Gepost door: Julie | 01-06-09

wow, proficiat Edith, zeer knap PR!!

Gepost door: Ruthje | 01-06-09

Knappe tijd zeg!!! Proficiat!!

Gepost door: Wendy | 01-06-09

Brussel Geen wonder dat Frank je heeft gemist op de Tervurenlaan. Met zo'n snelheid. Amai. Dikke Proficiat. Overigens leuk om jullie nog eens gezien te hebben.

Gepost door: harmsie | 01-06-09

Knap gedaan Edith, zeker gezien het parcour en de temperatuur een mooie prestatie.

Gepost door: Wim | 01-06-09

Brussel Prima prestatie in de hitte van Brussel en 6 minuten sneller dan vorig jaar.
Dat kunnen er niet velen zeggen.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 01-06-09

vet pr proficiat met je schitterende tijd ... en met je troostprijs ook

Gepost door: Koen | 02-06-09

kwijt omdat ik toch een trager tempo deed dan jullie wou ik maar meteen aan mijn eigen tempo vertrekken en niet ik was ineens weg, jullie waren me al vlug voorbij gelopen !
In elk geval: een knalprestatie heb je neergezet, ik hoop dat ik binnen enkele jaren ook es zo'n tijd haal :-).

Gepost door: Chris | 02-06-09

Dikke Proficat !!! De zon was wa te fel van de partij !
Maar jij hebt die maar weer goed getrotseerd hé !
gr

Gepost door: jetty | 03-06-09

Proficiat met je PR, heel mooie tijd

Gepost door: Stofke | 03-06-09

proficiat Je hebt een supertijd met die warmte.Ik ben toch niet de enigste met last van de rug.Je bent toch niet aan het trainen voor ne triatlon.Tot hopelijk de 19 de

Gepost door: stefkerun1 | 03-06-09

Proficiat Sterke prestatie en dat ondanks de tennisbenen!

Gepost door: etienne | 04-06-09

WOW!!!!, gefeliciteerd en een pracht tijd.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-06-09

het ene pr-ke na het andere super hé, helaas waren we je al snel kwijt in Brussel ik had je in het oog tot de eerste tunnel dan ben je de mist in gegaan tot een volgende keer en succes met volgende trainingen en runs

Gepost door: Berry | 05-06-09

Je hebt het toch maar weer gedaan ! Knap !

Gepost door: kaat | 07-06-09

De commentaren zijn gesloten.