07-06-09

Voorbereiding stratenlopen

De komende 2 weken ga ik mij vooral klaarstomen voor de stratenlopen. Woensdag in Hoogstraten, zaterdag in Minderhout. Het trainingschema is vooral gericht op snelheid .. Maar .. dan moet er wel worden gelopen. Het gaat nog steeds niet goed, vooral het vertrekken is moeilijk. Maandag en dinsdag was het excuus "Rust na de 20 km van Brussel" terwijl andere bloggers er al een aantal stevige loopje hadden opzitten .. Woensdag was de fietstenwinkel tot 20h open, dus weeral niet gelopen. Donderdag had ik weer een "dun-dag" gepland = minder eten .. wat maakte dat ik 's avond grote honger had. Eerst eten en dan lopen, een hongeraanval of een flauwte tijdens het lopen kan soms nare gevolgen hebben. Thomas liep met me mee, een korte training van 7 km met enkele versnellingen .. En nadien weer het internet afschuimen voor informatie over fietsen.

Ik zit duidelijk met een dilemma. Ik overweeg een koersfiets te kopen omdat ik toch ooit wel eens graag een 1/8 triathlon zou willen doen. Maar een koersfiets kopen voor 1 wedstrijd .. Misschien dan toch maar een sport of fitness fiets. Ik ben er nog niet volledig uit, maar aangezien ik veel schrik heb om te vallen, plat te rijden en wss niet echt veel training-kilometers zal afleggen zal het hoogwaarschijnlijk een fitness fiets worden. Ondertussen staat de fiets van mijn nonkel in de garage en kan ik die nog eens testen. Ik wil wel beslissen voor maandeind, want de fiets gaat mee naar het zeetje.

Vanmorgen deed ik een tempoloopje van 14 km. Of liever lange versnellingen. Mijn plan was om 2 blokken van 5 km af te leggen. Die moest ik al gauw inkorten tot 2 en 3. Ik liep 13.70 km in 1.12h. Woensdag, in Hoogstraten, probeer ik mijn tijd van Knokke te evenaren en zaterdag ga ik vlammen op de 5 km.

20:27 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes tijdens de stratenloopjes en met de zoektocht naar de geschikte fiets! Grt

Gepost door: Wendy | 07-06-09

fiets ha, je weet mijn voorkeur voor een fitnessfiets. Er zijn echt vele voordelen aan ! Je kan er ook van die pedaalkes laten opzetten om 'in te haken', maar ik heb dat bij de aankoop juist niet willen doen, al schijnt het naar verluidt heel goed mee te vallen. Aan zee moet het geweldig zijn, zo'n fiets !
En dan over je lopen, geweldig zeg !

Gepost door: kaat | 07-06-09

Vlammen ja... maar er zal toch dan ooit eens getraind moeten worden!

Gepost door: Tiny | 08-06-09

race of fitness Edith,
Tine heeft een fitnessbike Specialized Vita comp. Moet je maar eens opzoeken op het net.
Zij heeft ook een racefiets in carbon van Trek. En... het verschil is toch wel enorm.
Fitnessbike: is eigenlijk vis noch vlees... in de winter kan je met een dikkere (modder)band al eens een veldtoertocht meepikken..., je kan er ook makkelijk gewone pedalen opzetten maar om écht met een groepje mee te glijden, toch wel wat moeilijker. Dit heeft alles met de geometrie te maken: je zit nu eenmaal wat rechter, vangt iets meer wind etc.
Racefiets: door de geometrie zit je heel wat aerodynamischer, kan je vlot mee aan zee in Knokke met de Casinoploeg (elke dag om 9:30 u, geloof ik).
Je kan ook eerst met gewone pedalen beginnen en daarna veranderen naar "klikpedalen"...
Wat lekrijden en "platvallen" betreft is er natuurlijk geen verschil tussen fitness- en racefiets.

ps: zelf zijn we ingeschreven voor de 1/4 triathlon van Knokke (zwintriathlon) en als voorbereiding het weekend ervoor voor 1/8 triathlon van Viersel.
(puur recreatief natuurlijk.... zonder verdere ambitie)

groeten,

Hans en Tine

Gepost door: hans adriaensen | 08-06-09

Hey Edith,

Ik volg je blogje al een tijdje. Ik heb overlaatst ook na lang nadenken een koersfiets gekocht en heb er nog geen spijt van. Een 1/8 triathlon is echt aan te raden, zoals Hans zegt, die van Viersel is heel leuk en recreatief en pas eind augustus. Tijd genoeg dus om je nog voor te bereiden. Ik vind vooral de afwisseling wel leuk tussen lopen, zwemmen en fietsen. Misschien tot in Viersel!

Gepost door: Annelies | 09-06-09

Veel succes met de komende wedstrijden. Ik heb sinds kort ook een racefiets. Tsja 't is geen makkelijke keuze.

Gepost door: Yves | 09-06-09

vlammen Zo midden de week "vlammen", en op zaterdag nog eens. Ook nog maar pas een PR te Bxl. Wie zit er hier in bloedvorm? Goe bezig

Gepost door: cremke | 09-06-09

veel succes met de stratenlopen Ik wou zeer graag komen, had het jullie in Brussel verteld maar woensdag ben ik altijd alleen thuis met de kids en die zijn toch te klein om mee te nemen. En volgende week vrijdag in Brecht. Tja, khad dat dus niet in mijn agenda gezet en ondertussen zowat 7 mensen uitgenodigd voor een pokeravondje! Kwou me inschrijven en zo kwam ik er op uit. Jammer, maar 't zal nog een jaartje moeten wachten. Doe het alleszins goed tijdens de looptochten hé!

Gepost door: Steve | 10-06-09

Veel succes in Hoogstraten Edith!

Gepost door: Gert | 10-06-09

De commentaren zijn gesloten.