02-08-09

einde van de vakantie ..

Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan de vakantie. Morgen mag of moet ik terug gaan werken. Onze vakantie was geslaagd, mooie momenten om terug te blikken. 4 weken verlof en 4 weken aan de Belgische kust. Een aantal jaren geleden hebben we daar 2 weken regen gehad .. een zwaar risico dus. De eerste week moest ik nog een paar dagen werken en kon ik enkel genieten van de zuiderse avonden. De 2e week was het weer iets minder, ideale moment om de zoektocht naar een kot voor Matthijs verder te zetten. Uiteindelijk heeft hij een leuke studio gevonden.

Dan vertrok Thomas naar Corsica, dus pendelden we weer tussen de Kempen en de Kust, valiesje maken, Thomas op de bus zetten. Ondertussen genoten wij van de zeelucht, het strand. Lekker luieren op het strand, veel gelezen en af en toe wat fietsen, lopen en ook zwemmen. Lekkere ijsjes eten, speculoos, butter scotchs, mango, yoghourtijs, banaan, mjammie  !!!

De laatste 2 weken van onze vakantie waren we met z'n 4. Doordat we regelmatig naar huis reden leek het alsof we met onze ganse huisraad naar de kust waren getrokken. Fietsen, vliegers, computers, rollerblades, surfpakken (heb ik slecht 1 keer geprobeerd, zwemmen met een surfgaat gaat niet). Voor elke sport heb je aangepaste kledij nodig !!!

Mijn schema voor de najaarsmarathon was al klaar, en startte ik met de trainingen, heuveltrainingen in Duinbergen is best wel leuk, je hebt er verschillende hellingen, dus geen probleem voor die versnellingen. Ik liep van het Zwin tot in Zeebrugge, kende na enkel traingingen de afstanden al gauw van buiten. Regelmatig fiesten mijn bodyguards met mij mee. De dagen dat ik niet liep ging ik fietsen, zalig koersfietske. Snelheid maken tussen de wandelaars, go-carts, fietsen was niet echt mogelijk. Om echt te kunnen vlammen reed ik richting Cadzand.

Af en toe nam ik een duik in de zee, dit is voor mij een uitzondering, ik beperkte mij vroeger tot "het natmaken van mijn tenen". Nu leek het meer op een "vuil & koudwatergewenning". De afstand tussen de boeien om het strand was 300 meter (gemeten met de Garmin, toen ik versnellingen deed op strand), ideaal voor een training van 600 meter.

Op 17 juli was een een wedstrijd zeezwemmen gepland, welke ik helaas heb gemist, maar de 24e deed ik mee aan de strandloop. Ik koos voor 5 km. Die dag stond er een stevige wind en ik zag het niet zitten om 5 km tegen de wind in te beuken (5 km heen en terug over het strand). De 2.5 km windop was zwaar, ik zocht bescherming voor achter een groep te lopen, de 2.5 km wind in de rug ging dan ook waarzinning snel. Het laatste stukje in het mulle zand probeerde ik nog een spurtje, proberen, was snelheid maken in los zand lukt niet echt. Ik finishte in iets meer van 26 min.

Vrijdag was onze laatste dag, auto's inladen, appartement opkuisen en naar huis. Een geslaagde vakantie, schitterend weer, beter dan in het binnenland blijkbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag, triathlondag, Tinneke deed mee in Rijkevorsel, Eva in Antwerpen. Ik moest kiezen. Rijkevorsel is op amper 12 km van mijn deur, ideaal voor een fietstochtje. We vertrokken goed op tijd was ik wou perse de zwemmers zien (iets waar ik wel wat schrik van heb). Homer, die ondertussen ook de koersmicrobe heeft te pakken, reed met mij mee (ik kon hem amper volgen, dus daar is ook nog werk aan). Een mooie wedstrijd, maar dat lees je wel bij Tinneke, en ja, dat wil ik ook wel eens doen. Volgende week zaterdag "Sterke Peer" in Wuustwezel, dat wordt mijn debuut, hier wil ik mijn zwem en fiets-test doen.

Najaarsplannen en trainingen worden lichtjes aangepast. Ik train voor een marathon, en wss wordt dit Amsterdam en niet Eindhoven. Een weekendje Amsterdam stond al op mijn verlanglijstje en wil ik dit koppelen aan de marathon, maar vooral omdat er meerdere bloggers meedoen. Eindhoven blijft wel speciaal aangezien dit mijn eerste marathon was, deze keer ga ik mee als supporter !! Tussendoor blijf ik verder fietsen en zwemmen. In September plan ik nog een 1/8 tria in Hoogstraten.

Vandaag deed ik braafjes een duurloopje van 15 km aan 5.50 min/km. Het schema schreef 16 km voor. Na een kleine 6 km passeerde Homer mij met zijn fiets. Hij wist niet dat ik was gaan lopen, telepathie .. ??

Morgenavond tennismatch en dinsdag intervallen. Woensdag fietsen. Ik probeer  ook nog ergens een gaatje te vinden om een half uurtje te zwemmen.

Tot blogs !!!!

20:38 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Zo zie je elkaar nog eens onderweg als de een fietst en de ander loopt.

Gepost door: Tiny | 02-08-09

Mooie plannen! Heb deze middag even de triatlon op sporza gevolgd, knap om te zien, veel succes komende zondag!

Gepost door: Wendy | 02-08-09

Wij zullen jullie plaats aan de zee innemen, al is het helemaal aan de andere kant en maar voor 14 dagen.

Gepost door: Marc | 02-08-09

kijk eens aan....de knoop is doorgehakt!!!
Maatje, tot zaterdag he!!!
Ik doe in de namiddag mee met de trio's en 's avonds met jullie (even :-( )

Succes en veel plezier!!

Gepost door: Tinne | 02-08-09

Join the club, m.a.w. mijn vakantie zit er ook op. :(
Btw, waarom niet het nuttige aan het aangename paren in Eindhoven zoals ik dit heb ingepland? De halve in Eindhoven als laatste duurloopje en de week nadien de hele in Amsterdam! Je moet toch nog een duurloopje doen die zondag; ;)

Gepost door: Gert | 02-08-09

dat je een fijn verlof gehad hebt , straald van je blogje . Ook heb je ondertussen je planningen flink aangepast . Prima hoor , maar zoals gert het al zij ......en zijn er nog die amsterdam als marathon gekozen hebbben , maar eindhoven als duurlop nemen . De halve marathon dan he !! Samen met frank meelopen , als hij toch niet te snel gaat , want die is precies ook zeer goed bezig !
Veel succes met je verdere plannen , en hou me zeker op de hoogte !!

Gepost door: coach mario | 03-08-09

wauw klinkt goed! wel jammer dat je niet meeloopt in eindhoven. heb 't gevoel dat er dit jaar maar weinig mee doen in eindhoven :( :( maar supporteren is ook fijn :-)

Gepost door: Jess | 04-08-09

Olaaaaaaaaaa !! de vakantie naweeen komen uit je blog gestraald ,jullie hebben er blijkbaar van genoten ! Zaterdag Triaday ! waaaw spannend !!! ik duim alvast veel succes met de verdere trainingen en M Amsterdam is eens iets anders ,doen ! dit jaar ga ik nog eens Eindhoven proberen (heb het beloofd aan enkele bloggers) volgend jaar doe ik geen voorjaars meer (ben bang voor het trainen in de koude met mijn long perrikels) veel groetjes

Gepost door: Katrien | 05-08-09

Hardlopen, fietsen en ook nog zwemmen... zijn er plannen voor de triathlon ?

Gepost door: Bjorn Paree | 05-08-09

Zo te lezen een mooie vakantie gehad en lekker genoten met zijn allen.
Trouwens ook een mooie planning en wie weet zie ik je wel in Eindhoven en Amsterdam!, leuk.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.