09-08-09

Sterke Peer Triathlondebuut

Mijn eerste 1/8 Triathlon is een feit. Maandag wachtte ik nog met inschrijven .. waarom wist ik niet, er was een limiet van 250 inschrijvingen en maandag was de limiet al bereikt .. Dierf ik niet, en wachtte ik tot de limiet was bereikt .. Pfff .. ik had schrik van het zwemmen en fietsen .. Uiteindelijk schreef ik mij toch in ..

Zaterdagmiddag reden we naar de Tria-locatie (slechts 5 km van mijn deur), parcours verkenning, wisselzone etc .. ik zag het helemaal zitten. In de namiddag was het trio-triathlon, waar Tinneke meedeed. Even de sfeer opsnuiven, het zwemmen eens goed bekijken ..

Om 17h was ik klaar, fiets in de wagen, mijn gerief voor de wisselzones .. hoe alles moest verlopen zat perfect in het koppeke .. Je moet aan veel denken !! Toen ik in Wuustwezel aankwam zag ik dat ik mijn drinkebus was vergeten .. Gauw een telefoontje naar Frank, maar die was al vertrokken, Matthijs en Thomas kwamen ook kijken, dus ik had geluk !!

Mijn chip halen en dan de praktische zaken regelen (wisselzones), al gauw zag ik Hans en Tinne (familie), die trainen voor de Zwintriathlon. Ik had al direct gezelschap en kon zo mijn zenuwen toch een beetje onder controle houden. We gingen naar de zwemstart. Ik startte veilig achteraan, het was nodig want die eerste zwemmers gaan wel heel snel, toen ik mijn 2e ronde startte kwamen die mannen (en vrouwen) al uit het water. Ik was goed begonnen, rustig crawl zwemmen, maar al gauw dampte mijn brilletje aan, mijn ademhaling was niet goed, dus deed ik rustig schoolslag verder. Ik moet nog veel oefenen. Na 18 minuten kwam ik uit het water en was zeker niet laatst !!!

 

Aan de wisselzone, fietsbroek aandoen, kousen en loopschoenen (ik rij nog niet met klikpedalen). En ik was weg, niet te snel. De eerste ronde deed ik voorzichtig de bochten, remde ik af voor kruispunten (eigenlijk zot, want politie regelde het verkeer). Ik had geen besef van tijd of afstand, was mijn Polar vergeten op te zetten bij de start en heb geen km-aanduiding op mijn fiets. 2e ronde .. de snelle mannen (en vrouwen natuurlijk, Tinne, Ilse .. respect !!!) staken mij voorbij. Ik moest nog aan mijn 3e ronde beginnen. De laatste rond ging supersnel (vandaar dat mijn knietjes een beetje stijf zijn denk ik). Keiplezant !!! Ondertussen had ik mijn Polar aangezet om mijn HS te controleren .. 148 zag ik .. niet slecht !!

Aan de wisselzone, was ik totaal de kluts kwijt, ik wist niet meer was mijn nummer was, zat ik de verkeerde rij .. Frank riep mij en pakt mijn fiets aan. Ik had immers mijn loopschoenen al aan. Ik vertrok aan mijn loop-gedeelte en starte mijn Polar, ik weet ondertussen wel wat 5 km is .. moet kunnen ik een kleine 30 minuten (rekening houdend met de vermoeidheid). De eerste km was even aanpassen, ik kon amper snelheid maken, kuiten waren stijf. Ik had dorst (had wel mijn drinkebus, maar was vergeten te drinken), nam een druivensuiker om het energiepeil was op te krikken. Ik passeerde enkele lopers, de laatste rond had ik mijn tempo te pakken (een marathontempo, geen 5 km tempo). Volgens mijn Polar deed ik 22 minuten over die 5 km .. dat klopt niet want dat ik bijna mijn PR. Ik liep over de finish en de klok ga 1.29h aan .. waaaw, en ik die dacht dat ik er zeker 1.45h zou voor nodig hebben.

Ik heb ervan genoten en het is zeker voor herhaling vatbaar ..

 

 

 

 

uitslag

Er werd deze week amper gelopen .. 5 km op dinsdag, het was veel te warm. Wss was het de eerste werkweek die mij parten speelde. Daarbij kwam nog dat onze jongste vakantiewerk deed, de vroege shift .. alle dagen om half 5 opstaan ben ik niet gewoon, dat maakte dat ik 's avonds geen fut meer had om te sporten .. Volgende week zal het beter gaan .. Matthijs doet de late shift .. dan kan ik ook een beetje uistlapen !!

Tot blogs ...

 

11:49 Gepost door edith gijsbregts in Triathlon | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

chapeau! prachtig gedaan Edith ! Superresultaat !

Gepost door: Chris | 09-08-09

Geweldige prestatie! Wat een geweldige prestatie! Ik doe je het niet na .... hoewel ik het wel een keer zou willen. Lopen en fietsen is geen probleem, ik zal eerst goed moeten leren zwemmen ............

Gepost door: M@urice | 09-08-09

Een mooie pretastie Edith. Een kwartier korter dan je dacht!!

Gepost door: Tiny | 09-08-09

Shit zeg, heel mijne stoel onder de kwijl van pure jaloezie! Super knap Edith!!

Gepost door: Gert | 09-08-09

wow Geen woorden voor zo'n prestatie Edith. Knap hoe je dat hebt gedaan en die foto's zijn ook al zo leuk! Jammer dat dat zwemmen zo nat is, anders zou ik het ook wel eens willen proberen. Proficiat, en nu lekker nagenieten!

Gepost door: Julie | 09-08-09

Knap gedaan hoor!! Krijg kippevel als ik je verslagje lees!

Gepost door: Wendy | 09-08-09

Gefeliciteerd, Edith.
Tine en ikzelf hebben er ook echt van genoten. Hopelijk zien we je eind van de maand in Viersel om hier een vervolg aan te breien. Jij bent een loopster en wij zijn fietsers...en nu merk je pas hoe beperkt je wel bent als je alleen die spieren constant gebruikt en traint... Zalig is dan die triathlon op recreatief niveau om je lichaam "completer" af te beulen. 't Was echt genieten met een super organisatie en sfeer, ook natuurlijk dan zij de weergoden.

Gepost door: hans adriaensen | 09-08-09

500m zwemmen in 18:22 / 20km fietsen in 47:01 / 5km hardlopen in 22:31

Knappe prestatie !! Je eerste is een succes ; dit gaat natuurlijk een vervolg krijgen ? ?

Gepost door: Bjorn | 10-08-09

Proficiat... Wat een knappe prestatie!
Jammer dat ik niet goed kan zwemmen, anders probeerde ik het ook eens, wie weet volgend jaar...

Gepost door: Spencerwoman | 10-08-09

wow Edith, al direct een knalprestatie op de triathlon! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 10-08-09

Proficiat. Knap gedaan. Volgend jaar ga ik mij er misschien ook eens aan wagen.

Gepost door: Yves | 11-08-09

Top gedaan en prachtige actie foto's.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-08-09

knap echt onwijs knap van je Edith!! gefeliciteerd!!!

Gepost door: Ronald | 12-08-09

hmmm... echt super hoor !!!

Gepost door: kj | 13-08-09

waw.
dat jij veel kan weet ik! maar dit overtreft alles !

Gepost door: coach mario | 13-08-09

Super Helemaal geweldig Edith, ben lang niet op je site geweest en keek verbaasd dat je nu ook een triatleet bent geworden.
Enkele maanden geleden had ik een nieuwe uitdaging verzonnen voor 2010, een halve triatlon. Maar vele lopers zijn inmiddels al gestart!!! Succes

Gepost door: Rich@rd | 01-09-09

De commentaren zijn gesloten.