17-08-09

weekoverzicht

Het triathlon avontuur in Wuustwezel zorgde zondagmorgen voor stijve knietjes. Een duurloopje vond ik niet echt gepast. Het werd een luie zondag totdat ik op FB een vraag kreeg van Tinneke om mee te gaan zwemmen. Dat was een schitterend idee. In plaats van te lopen werd er gezwommen. We hadden al dikwijls afgesproken maar het lukte niet .. onze "werk"uren komen dan ook helemaal niet overeen ..

Dinsdag, intervaldag, de baskettrainingen zijn ondertussen ook terug begonnen, dan lukt het voor mij ook beter om te trainen. De intervaltraining stond nog niet in mijn Garmin. Ik moest dus wel een beetje improviseren. Het werd een 200-400-600-800-1000M training. Mijn beentjes waren dat soort training niet meer gewoon, toch heb ik ervan genoten, 26 sec/100m lukte amper. Woensdag was mijn "thuiswerken" dag, in plaats van in de file te staan deed ik 's morgens een tempoloopje van 11 km. Die 2 trainingen zo kort na mekaar maakten dat ik donderdag toch wel stijve benen had. De donderdagtraining zou ik dan vrijdag wel doen. Ondertussen ben ik een krak in het verschuiven van trainingen (en uitvluchten zoeken) en vrijdagavond zou wel eens zaterdag geworden zijn Schamen moest Frank mij niet uit mijne luie zetel gehaald hebben om een fietstraining in te lassen. Man, man, afzien .. 22 km aan 26.6 km/h .. nadien trok ik mijn loopschoenen aan voor een kleine 3 km. Eind Augustus doe ik nog eens een Triathlonneke, dus toch een beetje oefenen.

Zaterdagmorgen, Moederdag, we werden verwacht bij mijn ouders voor een uitgebreid ontbijt. Eerst even lopen, vroeg opstaan. Bij aankomst stond er een schitterende bos bloemen op tafel en een Tefal Quick & Hot toestel voor mijn dagelijks tasje thee !! Champagne, croissants, pistoleetjes .. mmhh, het buikje werd weer rijkelijk gevuld.

Zondag werd mijn duurloop vervangen door een fietstraining, Frank en Nonkel Hugo hadden afgesproken voor een fietstochtje van 60-70 km. Ik aarzelde om mee te gaan, Mario had mij wel gezegd dat ik mijn duurlopen mag en kan vervangen door een fietstraining, maar "de marathon moet wel gelopen worden, niet gefietst" zei hij. Het zou wss de enige keer zijn dat ik met die mannen kon meefietsen, dus waarom niet. Het werd een stevig fietstochtje, richting Zundert, Roosendaal. Daar kan je pas fietsen, geen hobbelige fietspaden, geen putten in de weg .. gewoon zalig fietsen. 60 km in 2.19h. Ik vrees wel dat ik af en toe een blok aan hun been was, maar was toch content dat ik was meegegaan.

Na de middag rust .. dat had ik wel nodig. Maar tegen avond begon het weer te kriebelen. Gaan zwemmen? Toch nie binnen zwemmen? Nee, Matthijs, die leert autorijden reed met ons naar de Mosten in Meer. Een recreatiedomein ten noorden van Antwerpen, een miniversie van het Zilvermeer. In het diepste gedeelte (1.9m)  kan je perfect baantjes van 175 m zwemmen (gemeten via Google Earth). Tegen de avond is al het volk daar weg. Tinne, echt een aanrader.

Vandaag verlof en maak ik mij weeral klaar voor een nieuwe sportieve week.

Update: vanavond zijn we nog even gaan zwemmen, 6 x 175 m in 29 minuten. Het gaat al een beetje beter.

17:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Mooie sportweek, knap dat je die drie sporten zo goed kan combineren!

Gepost door: Wendy | 17-08-09

Doet gij tussenin ook nog u huishouden? :)

Gepost door: Gert | 17-08-09

stiekem... hoop ik dat onze waterkoker het opgeeft. Alhoewel, heb ik zo'n excuus nodig voor dat handige ding dat jij gekregen hebt ? Ik ben eens gaan spieken, ziet er schitterend uit. Ik zag onlangs dat er een nieuwe Garmin uit is (ongeveer dezelfde als de 305) voor triathlonners, dus eentje die in het water kan. Willen we beiden vragen of Sinterklaas extra langskomt ? Jij mag de nieuwste Forerunner hebben ;-)

Gepost door: kaat | 17-08-09

Je gaat uitgroeien tot een sterke triatlete!!

Gepost door: Tiny | 18-08-09

Geniet Geniet van je weekje verlof! Het zal lekker warm weer worden om te trainen ! Best als triatlete veel in het water duiken zeker.

Gepost door: Roel | 18-08-09

Jij blijft me verbazen .Maar het inderdaat zo , dat de marathon gelopen wordt ! Mar jeal r wel geraken . ben ik zeker van ! met jou karakter

Gepost door: coach mario | 22-08-09

Zwemmen, fietsen, lopen, ... sportieve voorbereiding op die marathon. Volgens mij is de afwisseling een ideaal programma om kwetsures te vermijden

Gepost door: cremke | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.