01-09-09

Runnersworld "eigen weg"

Eind juni kreeg ik telefoon van Ivan Sonck voor een fotoreportage in Runnersworld, hij vroeg naar mijn favoriete loopparcours .. daar moest ik niet lang over nadenken. Tussen de maïs lopen is zalig, rustig .. maar .. de maïs stond toen nog maar een halve meter hoog. In juli zaten we de ganse maand aan de kust, dus moest de reportage het eerste weekend van Augustus gebeuren .. fotograaf kroop letterlijk in de maïs terwijl ik om moest komen aanlopen .. het leek wel op een mini-interval training. Na een uurtje foto's was het klusje geklaard. En ik was benieuwd voor het resultaat. Helaas moest ik ook tot vandaag wachten voor de foto .. meer maïs dan een loper, maar toch een mooi plaatje voor in mijn loopalbum.

Eigen weg

Ondertussen wordt er volop getraind, mijn inschrijving voor Amsterdam is ook definitief, enkel nog een hotel zoeken.

Vorige week zondag een duurloop met de Brechtse marathonlopers, verder wordt er stevig gewerkt aan intervallen, tempotrainingen. Af en toe wordt de stalen ros van stal gehaald en ga ik met mijn fietscoach op pad, en hij is streng, soms heel streng.

triathlon viersel 1Zaterdag, triathlon in Viersel, ik aarzelde nog om mee te doen. Zwemmen bij 18 graden zag ik niet zitten, en er was veel wind. Het zou zwaar zijn. Aan de start zag ik al gauw enkele bekenden, mekaar nog wat zenuwachtig maken en dan het water in. Het water was ideaal van temperatuur, 600 meter zwemmen, volgens mijn Polar ongeveer 17 minuten. Met mijn schoolslag was dat niet slecht. Dan het fietske op, 2 ronden van 10 km, al leken het er wel 2x20 .. wind op kop !! Geen supertijden, wat maakt dat je bijna achteraan aankomt .. maar tijdens het lopen ben ik zeker nog 15 lopers gepasseerd. Een triathlon met 10 km lopen zou voor mij toch beter zijn. triathlon viersel 31.27.27h

Zondagmorgen stond er een duurloop van 25 km op mijn schema. Afspraak aan de bib in Brecht om 8u voor een toertje Brechtse Heide, 19.5 km. Maandag rustdag en een dagje Leuven voor onze oudste student, waarna we nog een fietstochtje deden van 35 km. Frank had een prachtig parcours uitgestippeld.

Vandaag had ik een intervaltraining gepland, maar door de zware trainingen van de afgelopen dagen heb ik deze ingekort en deed de intervallen minder snel. Morgen heb ik een dagje vrij = trainingverlof en ga ik een rustig duurloopje doen.

21:20 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Maïs Tussen de maïs lopen (of wandelen) heeft wel iets, ook al steekt het na een poosje tegen. Begin oktober zal ze weg zijn en maakt ze plaats voor de winter. Knap hoor, zo maar even 25 km lopen. Voor mij is 8 km al voldoende !

Gepost door: maaike | 01-09-09

Een mooi plaatje in jullie Runnersworld.

Gepost door: Tiny | 01-09-09

Inderdaad veel mais en wel een beetje jammer!.
En Amsterdam, top, ga je zien.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-09-09

Runner's Vandaag nog in "eigen weg", morgen op de cover!!

Gepost door: geert | 01-09-09

De Runners is verdorie nog altijd niet toegekomen. Ben eens benieuwd. Btw, heb nog geen hotel gevonden. morgen ga ik er eens werk van maken. Tot zondag.

Gepost door: Gert | 01-09-09

Ik ben daarnet speciaal de RW gaan halen zie ! Mooie dingen heb je weer gedaan. Wat ik grappig vind is dat trainingsverlof en duurloop in dezelfde zin kunnen staan. Ik moet mij al echt redelijk motiveren bij iedere loop ! Berichtjes van jou zijn wel altijd motiverend, dus blijf vooral schrijven !

Gepost door: kaat | 02-09-09

Runners Altijd leuk om bekenden te zien in de Runners. Je bent heel goed en druk bezig zeg! En ja, zeker tot in Amsterdam ... wij zijn er ook voor een weekendje!

Gepost door: Koen | 02-09-09

Deze morgen direct in de runners gaan piepen, keileuk om er een bekend gezicht in te zien! Mooie foto, al had je er wel iets groter op mogen staan ;-), maar het gaat over het parkoer hé. Ik bewonder je triatlon perikelen, je doet dat keigoed!!

Gepost door: Wendy | 02-09-09

We gaan die runners zeker in huis halen. Tot zondag.

Gepost door: Yves | 03-09-09

Die runners , met dat schoon volk in , moet ik zeker hebben . Je zit toch nog mooi op schema .
Amsterdam zal weer een pr worden voor je !

Gepost door: coach mario | 03-09-09

rw leuk!!! Edith in RW maar helaas hebben wij hier niet de Belgische versie. Wil je 'm nog groter inscannen want je bent zooo klein :)

Gepost door: RunningRonald | 04-09-09

tof je verschijning in de Runners!! en proficiat met je knappe prestatie op de triathlon, je schrijft erover alsof dat gewoon zoals een bezoekje aan de bakker is, maar 'k ben stevig onder de indruk hoor!

Gepost door: Ruthje | 04-09-09

BV Hier sé onze BV van de boekskes.
Beetje spijtig dat het een zoekplaatje is geworden, de fotograag zal vast een natuurliefhebber geweest zijn.
Nog veel succes met je voorbereidingen wie weet kom je nog met een closeup in de boekskes

Gepost door: Smurfineke | 04-09-09

De commentaren zijn gesloten.