06-11-09

sporten is gezond

... maar soms ook gevaarlijk .. en dat heb ik aan den lijve ondervonden. Vorige week zaterdag, een stralend weertje, de babyborrel van de buren was wegens ziekte uitgesteld, ideaal om de fiets van den haak te nemen.

We vertrokken voor een ritje van 50 km, Brecht, Wuustwezel, Loenhout, Kalmthout, Kapellen, Brasschaat, St Job. Bekende streeks, maar baantjes waar ik nog nooit was geweest. Ik, die zo veel schrik heb om te vallen, reed netjes achter Frank (ik kon hem amper volgen), moest elk bultje, steentje zien om brokken te voorkomen.

En dan gebeurde het, op amper 1 km van huis. We reden deze keer naast mekaar, een babbeltje, zouden we de 50 halen, we zouden een extra lusje doen om die 50 te halen, en dan .. hoe of wat weten we niet, een oneffen wegdek, niet gezien .. het is nog steeds een raadsel, maar Frank ging onderuit, ik reed over zijn fiets, ging ook tegen de vlakte, botste vrij hard met mijn hoofd tegen de grond .. gelukkig had ik mijn helm op .. MIJ ZAL JE NOOIT MEER ZONDER HELM OP DE FIETS ZIEN .. In een flits stond ik recht, maar zag kleine sterretjes, werd lijkbkleek (volgens Frank). Frank zat helemaal verstrengeld in zijn fiets. Ik hielp hem rechtop, maar moest nadien toch even in het gras gaan liggen, ik dreigde flauw te vallen. Na enkele minuten ging het beter en konden we de schade opmeten. Buiten was schrammen, Frank's kapotte knie, pols, veel schade aan zijn fiets viel het allemaal nogal mee. Fietsen ging nog.

Toen we thuiskwamen kreeg ik al direct de reactie van Matthijs "seg, ga eens terug lopen, veel beter .. ". Frank ging direct naar de fietswinkel voor de herstelling, gesloten, een weekje verlof, de versnellingen/remmen zijn volledig naar binnen geplooid. Een volledige check is wel nodig denk ik.

Door mijn kopstoot bleef ik voor de rest van de dag in mijne zetel. Tegen de avond was het al veel beter. Een pijnlijke knie en schouder was het enige. Bij Frank werd de pijn alsmaar erger, zijn hand was helemaal opgezwollen. De pijn was niet te houden. We zouden zondag wel even naar "spoed" gaan. Maar hij hield het niet meer uit. Na Matthijs zijn match zijn we toch even naar het ziekenhuis gegaan, resultaat, geen breuken. Ijsleggen en IbuProfen nemen .. Een slapeloze nacht, maar zondag was het niet veel beter, de pijn werd alsmaar erger. Lang leve de pijnstillers.

Pas woensdag was de zwelling eraf, maar de pijn is er nog steeds. Ik vrees dat het lang zal duren vooraleer de fiets terug van den haak gaat.

Bij mij leek alles in orde, een blauwe knie, dus donderdag vertrok ik voor een klein tempoloopje. Maar na 3 km voelde ik terug mijn knie .. ik liep rustig verder. Het is nog niet in orde. Dan maar gaan zwemmen, gisterenmiddag, 1.3 km, afwisselend schoolslag en crawl. Zelfs schoolslag gaat niet .. het kniegewricht moet te veel werken. Crawl lukt nog net. Rusten .. dat is zowat het enige dat ik nog mag .. Geen risico's nemen en de knie laten genezen. De marathon is maar pas voor April volgend jaar.

Ja, sporten is gezond. Fiets hangt voorlopig terug aan de haak. Tja ...

Tot gauw ...

17:52 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Pechvogels. Goed verzorgen een kalm aan dat herstelt waarschijnlijk het snelst.

Gepost door: Tiny | 06-11-09

Jawadde Wat een tuimelperte met pijnlijke gevolgen.

ps : ik snap nog altijd niet hoe profwielrenners in volle massaspurt een doodsmak maken en dan de volgende rit opnieuw doodleuk meefietsen alsof er niets gebeurd is.
Als wij als gewone stervelingen vallen zijn we enkele dagen kreupel en mank.

Soit, spoedig herstel aan Frank en jijzelf.
Hou je goed en leve de fietshelm !

Gepost door: frank spencer | 07-11-09

stevige tuimelpartij zeg, maar gelukkig zijn jullie er nog vrij goed vanaf gekomen. En ik kruip ook nooit zonder m'n helm op m'n fietske hoor, heb het nut er zelf ook al van mogen ondervinden...
Soigneer jullie nog!

Gepost door: Ruthje | 07-11-09

Een spoedig herstel gewenst ! Dat is echt ff schrikken. Ben afgelopen donderdag 2 x (!) gevallen van de fiets - eerst in A'dam over een tramrails en later in het A'damse Bos over natte bladeren in een bochtje.. het gebeurt altijd wanneer je het niet verwacht.

Gepost door: Bjorn Paree | 07-11-09

Via-via op je blog terecht gekomen. Ik heb mijn mountainbike ook aan de kant gezet wegens een maar blijvende schouderblessure. Sinds vorig jaar beginnen lopen, maar nu toch ook even op non-actief wegens een verrekking in de bil. Programma voor volgend jaar : 10 miles A'pen en 20 km Brussel. Ik hoop dat ik ooit zo ver als jou geraakt, ik zie je elk jaar op het podium staan in Minderhout, de Kapellekesloop. Chapeau voor je inzet en de manier waarop je volhoudt en blijft doorzetten. Een oud-schoolgenoot van Meerle als voorbeeld, Edith heeft het al ver gebracht.

Gepost door: Els Van der Kaa | 08-11-09

Dat is schrikken, maar hoort er jammergenoeg bij, al de goei coureurs zijn al tergen de grond gegaan!!! Veel succes nog en hopelijk snel de oude!

Gepost door: Wendy | 08-11-09

Ai Wat klote zeg ! Hopelijk is uw knie en Frank zijn pols vlug beter ! gr

Gepost door: jetty | 08-11-09

vallen en opstaan sporten is idd heel gezond, maar je vergeet dat 'vallen' tot op heden nog niet erkend is als Olylmpische discipline ...

Gepost door: geert | 09-11-09

Doe het daar ginds beetje voorzichtig huh! ;)
Al goed van die helm! .. Je merkt pas dat je hem op hebt als er wat mis gaat maar ziehier...

Wens je echtgenoot wat beterschap. Polsen zijn gewoon af en toe rot wat broosheid betreft.

Gepost door: Sofie | 09-11-09

Hopelijk is het vandaag al veel beter.

Gepost door: Yves | 10-11-09

tegenslag Het is geen goei jaar voor u met al die tegenslagen.Ik hoop dat volgend jaar alles beter gaat lukken en dat je ook nog eens kunt zeggen dat je ne mooie pr hebt.Rust maar goed en dan mooi terug opbouwen.

Gepost door: stefkerun1 | 11-11-09

Hopelijk is het ergste leed ondertussen geleden en kan je snel weer aan de slag.

Gepost door: Herman | 13-11-09

Jeeetje zeg en wat een klap.
Gelukkig gaat het beter en op richting Rotjeknor!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 13-11-09

Beterschap! Hopelijk ben je snel weer op de been.

En zullen we links uitwisselen?

Gepost door: Nicole | 23-11-09

De commentaren zijn gesloten.