13-12-09

loperspauze en pauze op deze blog

En de reden hiervan is de knie !!! Na onze val met de fiets eind oktober is er amper nog gelopen. In Torhout deed ik nog een poging tijdens de Run voor Paraguay, maar na amper 3.5 km hield ik het voor bekeken. De knie protesteerde.

Ondertussen sukkel ik een beetje verder. Ik rustte nog een extra week en probeerde daarna voorzichtig een paar kilometers te lopen op de loopband. 10 min fietsen, 10 minuten cross-trainer en 10 min op de loopband. Dat ging redelijk, totdat ik mij waagde aan een half uurtje loopband .. gevolg, weer 2 dagen een zere knie. 

Vorige week maakte ik een afspraak bij de sportarts, hij bewoog mijn been in allerlei bochten, drukte op alle plaatsen rond mijn knie .. geen probleem, geen pijn. Een echo van beide knieën gaf aan dat er in feite niks mis is. Een weekje ontstekingsremmers en rust en dan terug lopen. Zo gezegd, zo gedaan .. gisteren trok ik vol goede moed naar de finse piste. Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds een raar gevoel heb of had in de knie. Ik startte rustig, één toer .. twee toeren, en dan voelde ik terug die pijn op mijn knieschijf .. door mijn knieschijf wat heen en weer te bewegen verdween de pijn .. raar, maar zo was het wel. Nog een paar 100 meter lopen, terug een doffe pijn, op mijn knieschijf .. Om erger te voorkomen ben ik maar gestopt .. morgen afspraak maken voor een NMR .. zo kan het niet verder.

Ondertussen ben ik wel aan het zwemmen, heb een paar lessen genomen en probeer nu de slecht-aangeleerde techniek af te leren. Het gaat al redelijk goed, maar een supertijd op het zwemmen ga ik nooit halen .. De fiets blijft voorlopig aan de haak. 

Een loperspauze .. en hiermee dus ook de reden van een blogpauze. Van zodra ik terug begin te trainen komt er hier ook meer nieuws. Wat betreft de knie .. ik hou jullie op de hoogte.

Een super-overzicht voor 2009 zal er zeker niet komen .. ik heb amper het jaartotal van 2 jaar geleden gehaald, maar in Januari wil ik terug lopen. 

Tot gauw.

 

15:08 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Het laatste dar ben ik het helemaal mee eens!! Tot gauw!! Snel beterschap gewenst.

Gepost door: Tiny | 13-12-09

Sterkte! Sterkte met je knie en ik hoop hier weer snel loopverhalen te lezen!

Gepost door: M@urice | 13-12-09

hopelijk toch niets te ernstigs aan de hand met die knie, goed dat je het verder laat onderzoeken en geen verdere risico's neemt. Veel beterschap en hopelijk horen we je gauw weer!!

Gepost door: Ruthje | 13-12-09

Zeer verstandig om het niet verder te forceren . Kwetsuren kunnen soms raar in elkaar steken . Maar niet opgeven met het te laten onderzoeken . Uiteindelijk vinden ze het wel ! We duimen !!
Hou me zeker op de hoogte !!
2009 is misschien niet het super jaar geweest zoals 2008 , maar laat ons zeggen dat we in 2010 de schade gaan inhalen !!
Veel succes he !!

Gepost door: coach mario | 13-12-09

NMR Laat ons hopen dat er iets op te zien is, zodat ze eindelijk een juiste diagnose kunnen stellen en dit je toelaat om het op de juiste manier te verzorgen zodat je vlug terug pijnloos kunt ronddraven ... ik duim voor je!

Gepost door: Koen | 14-12-09

Ik hoop dat het snel terug beter gaat met de knie!! Prettige feesten hé!!

Gepost door: Wendy | 14-12-09

Hopelijk een korte blog pauze en natuurlijk beterschap.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 14-12-09

sterkte veel sterkte en snel herstel gewenst voor je Edith

Gepost door: Ronald | 14-12-09

Veel beterschap met de knie. Hopelijk een verse loopstart in 2010.

Gepost door: Yves | 16-12-09

Richten we een knie club op? Sterkte!

Gepost door: Gert | 17-12-09

De commentaren zijn gesloten.