26-12-09

Dit was 2009, en wat ga ik doen in 2010

2009, een mooi  jaar, met vele hoogtepunten, tegenvallers, valpartijen, nieuwe uitdagingen .. buiten valpartijen, mag dat van mij netjes worden gecopieerd naar 2010 !!

Laten we beginnen bij het begin .. één van de tegenvallers van dit jaar .. mijn longen.  Ik zette het jaar in vanuit mijn zetel, verkoudheid, sinusitis (en zal wss zo eindigen) Niet echt een schitterend begin van het jaar. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Nadat ik de beestjes uit mijn lichaam had verbannen startte ik met de marathontraining met als doel Rotterdam !!! Alles verliep schitterend, minder kilometers, maar daarom niet slechter totdat die longen weer protesteerden. De weblogloop in Oostende moest ik aan mij voorbij laten gaan. Met lede ogen zag ik de bloggers vertrekken voor hun lange kust-duurloop. 2 weken laten stond ik klaar aan de start van de Marathon in Rotterdam, mijn vijfde !! Met mijn verkoudheid wist ik niet wat dat zou geven, ik hield het rustig, luisterde naar mijn lichaam en liep de 42,195 km uit in minder dan 4u.

Eind April liep ik samen met Frank de 10 miles in Antwerpen.  Schitterende wedstrijd en ik genoot van elke kilometer, maar genoot nog meer van de prestatie van Frank.

Nadien volgden, volgen traditie, Hoogstraten, Kapellenkensloop in Minderhout, Brecht, waar ik steevast mijn PR op de 5 en 10 wilde verbreken. In Minderhout haalde ik weer het podium, finishte als eerste dame in mijn categorie.

De sportkriebel ging iets verder, een triathlonneke zag ik wel zitten. Er werden plannen gesmeed om een fiets te kopen. Eind juni was mjjn specialized racefietsje een feit. Het lopen werd meermaals vervangen door fietsen. Mario waarschuwde mij wel .. “een marathon moet nog steeds worden gelopen he, maar af en toe mag je een training vervangen door een fietstraining”.  Ik liep en fietste van het Zwin naar Heist en terug, en trok af en toe de polders in .. Begin augustus proefde ik van een 1/8 triathlon, eerst aan de zijlijn als supporter voor ons Tinneke, een weekje later was ik er klaar voor.

Sterke Peer, Wuustwezel, 1/8 triathlon, 25 graden, het water was lekker koel, de wisselzones waren vooraf goed ingestudeerd, mijn eerste fietswedstrijd verliep niet echt vlotjes, elk kruispunt leek voor mij een overwinning, snelheid maken was nog niet aan mij besteed, het lopen daarentegen, 5 km, was een lachertje. Dit smaakte naar meer. Eind Augustus pikte ik nog een  wedstrijdje mee in Viersel.

In September startte ik terug met het harde marathonwerk, een weblogloperstraining, georganiseerd in de tuin van Mario “het Zilvermeer”, ondertussen ook een klassieker voor de webloggers.  Verder werd er stevig getraind, lange duurlopen op zondagmorgen met de Brechtse marathonlopers.

In Eindhoven, ook een klassieker,  liep ik samen met Mario, Julie en Greet (die haar eerste halve liep) een halve Marathon als laatste training voor Amsterdam.  En net de week voor de Marathon had ik weer een bronchitis. Ik moest forfait geven, geen marathon in Amsterdam. Dat was ongeveer het einde van mijn loopjaar .. want 2 weken later, na mijn bronchitis, een zonnige zaterdagmorgen, trokken we er op uit met de fiets. Op 1 km van ons huis gingen we onderuit, overkop, schaafwonden, blauwe plekken .. een serieuze totter, welke tot vandaag nog steeds niet beter is.

Het lopen werd op een laag pitje gehouden, want telkens na 2 km lopen, protesteerde de knie. Ik bleef in beweging op de hometrainer, crosstrainer, korte loopjes op de loopband totdat mijn geduld op was. Volgens de NMR is er structureel niks mis, kraakbeen = ok, meniscus = ok, geen barstjes. Het enige dat eventueel de oorzaak kan zijn van de mijn zijn lichte wolkjes op mijn knieschijf. Ik loop af en toe op wolkjes, maar dat is meestal na een PR of een marathon. Botoedeem, gevolg  van de val !! Lopen is geen probleem, ontstekingremmers nemen en gewoon gaan lopen (wss wel met pijn).

Tijdens mijn blessure periode deed ik verwoeste pogingen om mijn zwemtechniek te verbeteren en nam een aantal crawl lessen, zo hield ik ook mijn conditie een beetje op peil.

Ondertussen maak ik al plannen voor 2010, een marathon in het voorjaar, samen met mijn schoonbroer (Antwerpen), korte wedstrijden hier in de omgeving, triathlonnekes (1/8 of ¼  - maar, daarvoor moet ik wel terug gaan fietsen .. heb een beetje schrik om terug de baan op de gaan), een najaarsklassieker, en als ik een ticket te pakken krijg, doe ik mee aan de ZwinTriathlon, een kwartje zou wel moeten lukken. Eindhoven staat terug op het programma en als alles goed verloopt gaat mijn broer ook mee lopen. 3 marathonlopers in de familie !!

Verder wens ik iedereen Prettige Kerstdagen en een gelukkig, liefdevol, sportief 2010.

14:28 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Dat 2010 voor jullie een topjaar mag worden. Dat wens ik je toe.

Gepost door: Tiny | 26-12-09

2010 Er zaten het voorbije jaar misschien enkele valse noten tussen maar 2010 kan alleen maar beter gaan. Zo snel mogelijk terug op de fiets zodat je de vrees voor valpartijen kunt overwinnen. Heel veel succes gewenst bij al je nieuwe uitdagingen! Hoe is het met ons boeleke? ;-)

Gepost door: dirk | 26-12-09

2010 veel plezier en veel geluk voor jullie gewenst!

Gepost door: Koen | 26-12-09

toch wel een aantal mooie doelen bereikt, jammer dat die valpartij op het einde van het jaar roet in het eten heeft gegooid!! Ik wens je in ieder geval een super 2010 toe!!

Gepost door: Ruthje | 27-12-09

Blessure-aanwijzer Hallo,

Misschien heb je iets aan deze site om blessures te voorkomen.

www.blessure-aanwijzer.nl

Arie

Gepost door: Arie | 27-12-09

2010 2010 wordt vast een zeker een topjaar voor je! Fijne jaarwisseling alvast Edith

Gepost door: Ronald | 27-12-09

Ik hoop echt dat je volgend jaar gespaard blijft van al die pech en dat je alles wat je hier gepland hebt ook kunt volbrengen. Vele groetjes!!!

Gepost door: Wendy | 28-12-09

beste wensen Ik hoop dat 2010 een beter jaar word dan 2009.nog ne goeie overgang en veel beterschap met de kie

Gepost door: hens stefan | 29-12-09

Hopelijk blijven jullie van al die negatiefs inn 2010 gespaard. Veel succes in 2010!

Gepost door: Carmen | 29-12-09

Een loop jaar met toppers en dalen, hopelijk snel weer helemaal beter en Veel loop plezier toegewenst in 2010.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 30-12-09

Een bewogen jaar, jouw 2009. Maar knappe prestaties neergezet en mooie dingen gedaan. Bedankt voor de fijne momenten samen, en dat jullie naar Torhout kwamen. 'k Wens je vooor '2010 't allerbeste toe, inclusief sterke longetjes!

Gepost door: Julie | 30-12-09

Prettig eindejaar en een gezond en blessurevrij 2010...

Gepost door: Stofke | 31-12-09

er is inderdaad veel gebeurd in jouw jaar! dat 2010 super mag worden!

Gepost door: Jess | 01-01-10

Beste wensen voor een gezond en sportief 2010

Gepost door: Marc | 01-01-10

Een gezond en sportief 2010! ... Dat lijken mij toepasselijke wensen ;)

Gepost door: Sofie | 01-01-10

Edith, ik wens jou en Frank en de gasten veel geluk toe in 2010. Vele nieuwe ervaringen bij de triathlons, opnieuw een marathon....uitdagingen genoeg! En als Frank je nog eens een duw geeft als hij de spurt op de fiets aan het verliezen is, zal ik eens stokken in zijn wielen komen steken ;-)

Gepost door: Sandy | 02-01-10

Mooi overzicht van een zeer bewogen jaar !! Ik hoop voor je dat al je dromen voor 2010 mogen uitkomen ! Vergeet je triatlon op het zilvermeer niet he !! daar ben ik ook van de partij samen met nog een paar grootsprekers ....:-)

Gepost door: coach mario | 03-01-10

TOP 2010 beste wensen en wat zie ik Eindhoven dat is nu eens heel leuk nieuws mischien kan Frank zich klaarstomen teg dan voor een marathon ...met deze Frank !!! daag ik jou uit :-)

Gepost door: Katrien | 04-01-10

Voor jullie ook een topjaar gewenst op alle vlak. Ik loop normaal ook Antwerpen en Eindhoven.

Gepost door: Yves | 06-01-10

De commentaren zijn gesloten.