17-01-10

wijziging plannen

Veel valt er hier op het blogje niet te beleven, er wordt nog niet echt gelopen, maar wel getraind. Dinsdag trok ik vol goede moed weer naar het zwembad voor een uurtje les, de laatste van mijn "beurtenkaart". Ik moet nog veel oefenen, vooral het ademen gaat nog niet echt goed. Zolang de knie nog niet in orde is zal ik de dinsdagtraining vervanging door zwemtraining. Woensdag rust.

Donderdag trok is naar onze zolder .. half uur hometrainer, half uur cross-trainer en nadien aan ons all-in-one fitness toestel de kniespieren verstevigen. En dan voel ik niks aan mijn knie. Zo kan ik me tenminste goed afreageren. Nadien een saunatje .. en, die sauna zat niet in het uur sporten, dit was een extraatje.

Vanmorgen stond de wekker om 7u voor een toertje Brechtse Heide, maar door het slechte weer ben ik maar blijven liggen. Maar goed ook, rond 11h scheen de zon. Ideaal om een rondje rond de kerk te lopen, 5 km, voorzichtig, toch weer met een zeurende pijn. Zit nu met een grote zwarte bol (stift) op mijn knie en een pak ijs. Tegen de tijd dat ik bij de dokter kom is die pijn verdwenen. Hoe weet die anders waar hij die spuit moet zetten.

Ik geloof nog altijd in de marathon van Antwerpen. Begin Februari wil ik op schema zitten, lukt het niet dan loop ik geen voorjaarsmarathon. Wat de najaarsmarathon betreft, het wordt deze keer Athene !!! De marathonlopers van Brecht gaan in Athene lopen. De plannen zijn nog maar in een beginstadium maar als alles goed gaat loop ik mee. Dat wil zeggen dat ik in Eindhoven wss een halve zal lopen. 10 okt en 31 okt is te dicht bijeen om 2 marathons te lopen (er zijn er wel die dat doen en kunnen .. Koen ??).

Volgende week wil ik in Lier gaan lopen samen met Sabine en Carla, ook  basketmama's, en fervente lopers. Sabine liep in december in Leuven en heeft de smaak ook te pakken. En er zullen nog wedstrijdjes komen, daar ben ik zeker van.

12:54 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Hopelijk is het snel beter met die knie, en dan is het rustig terug opbouwen hé, maar na wat je ons vorig jaar hebt laten zien zou ik Antwerpen zeker nog niet afschrijven!

Gepost door: Wendy | 17-01-10

Altijd wel balen als je niet kunt trainen van wat je eigenlijk wilt!!

Gepost door: Tiny | 17-01-10

Grappig, het kon (op de prestaties na) wel een logje van mij zijn, want zolder, crosstrainer, zwemmen, 't is hier ook allemaal aan de orde (en binnenkort ook de sauna, joepie !). Ik zal er in Lier hoogstwaarschijnlijk ook zijn, misschien zie ik je daar. Ik zie het als gewoon trainingsloopje en wil vooral genieten ! Tot dan misschien ?

Gepost door: kaat | 17-01-10

olaaaaaaaaaaaa dat zijn mooie plannen !! ga door !!

Gepost door: Katrien | 17-01-10

geen ramp ook als je Antwerpen niet loopt is er geen man over boord; je kan je dan nog steeds focussen op Athene!
Tot zaterdag in Lier!

Gepost door: geert | 18-01-10

Mooie vooruitzicht op Athene en hopelijk dat de voorjaars marathon gaat lukken.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 19-01-10

Athene staat ook op mijn wensenlijstje om eens te gaan lopen. Het is volgens vele niet de allermooiste Marathon maar je wil nu eenmaal eens daar gelopen hebben en finishen in dat stadion maakt natuurlijk alles goed. Bovendien : eind oktober is het best lekker weer in Griekenland om een M te lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 19-01-10

Hopelijkt lukt het nog voor Antwerpen. Maar je hebt een goeie basisconditie. Dus als de knie zich koest houd raak je zeker wel klaar.

Gepost door: Yves | 21-01-10

mooie planne heb je ! Een marathon met een vakantie er bij aan ......beter kan niet !
Voor antwerpen hoop ik echt dat het goed komt ! Die spuiten moeten toch veel oplossen ! Ik lop mogelijk antwerpen ook , maar op't gemakske met ........?? We kunnne misschien og eens gezellig samen lopen ? Niet afbeulen , geen schrik hebben dus !! :-) Ik volg jou ! Allee we zullen wel zien !
groetjes en veel succes he !!

Gepost door: coach mario | 22-01-10

De commentaren zijn gesloten.