13-03-10

tijd voor een update !!!

Mijn paswoord werkte nog, de link voor een berichtje had ik ook vlug gevonden. Tijd voor een update !!!

Mijn vorig berichtje dateert van eind januari, mijn eerste test op de 5 km in Lier. Ik belde naar de dokter voor een spuit .. de avond voordien probeerde ik nog te lopen op de loopband en liep 7 km zonder problemen. Ach ja, wat kan die spuit dan nog verkeerd doen (dacht ik). Ik deed weer mijn ganse verhaal en ook dat het nu terug beter ging .. samen besloten we dan toch een lichte dosis in te spuiten, zodoende zou ik nog op tijd klaar zijn voor de marathon van Antwerpen. Maar tegen de avond deed het pijn, echt pijn, erger dan na die valpartij in oktober, ik werd 's nachts wakker van de pijn. De dokter had mij gezegd van even te wachten om te lopen, maar van pijn had hij nie gesproken. Afwachten was de boodschap. Na 3 dagen was de pijn weg en vertrok ik. Ik was amper onze straat uit en weer pijn, maar deze keer was het de patella, pijn, pijn, pijn, veel erger dan voordien. Ik liep of strompelde terug naar huis, ijs, ijs, ijs ... tranen in mijn ogen .. ik zag het niet meer zitten. Alle marathonplannen werden afgeblazen, geen marathon in Antwerpen, onze trip naar Athene werd ook "on hold" gezet, en wss gaat dit helemaal niet door. Rusten, rusten, niet lopen. In februari werd er niet gelopen, wel gezwommen, af en toe een korte test op de loopband (max 3 km), fietsen, crosstrainer en ik genoot van de IR-sauna.

Vorige week stond er weer een natuurloop op de planning en deze keer (na 2 weken niet lopen) stond ik terug aan de start van de 10 km. Ik moet hier wel aan toevoegen dat geen pijn had aan mijn knie bij het stappen, fietsen, trappen doen .. de pijn kwam enkel op na 3 km lopen.

De start werd gegeven, er stond een stevige wind, Sabine (een lopende, supergemotiveerde basketmama), stond samen met mij aan de start. We liepen een redelijk tempo, 3 km, geen probleem, 4 km, nog steeds geen pijn, 5 km, ik dacht dat ik iets voelde, maar niks ergs, 6 km, het was alsof ik pijn voelde in mijn andere knie, 7 km, weer pijn of niet, 8 km, pijn weg, 9 km, ik liep verder, 10 km, nog een laatste spurtje en samen finishten we in 53 min. Supercontent. Geen pijn. Ik was terug aan het lopen.

Afgelopen woensdag had ik een dagje verlof, het zonnetje was ook van de partij. Nadat ik Thomas had afgezet aan de school, vertrok ik voor 10 km, het was koud, veel wind. Het ging redelijk goed, de knie speelde af en toe voor spelbreker .. of zat het weer in mijn koppeke .. soms begrijp ik het niet goed. De 10 km was weer een feit. En nu, zaterdag, een dikke keel, snot, suf .. net nu ik terug kan lopen komt er weer een verkoudheid roet in het eten gooien. Dus verkoudheden, keelontstekingen hebben niks te maken met marathontrainingen .. ik krijg ze ook zonder die looptrainingen. Hopelijk is het morgen beter en kan ik alsnog een toertje doen.

Ik had stiekem gehoopt nog te kunnen meedoen aan de marathon, maar dat is echt niet meer haalbaar, druk op het werk en een weekje vakantie in de paasvakantie hebben mij doen beslissen om samen met Frank en Sabine en vele, vele anderen, de 10 Miles te lopen in Antwerpen. In Brussel sta ik ook aan de start. En als alles goed gaat, wordt het misschien toch nog Eindhoven in oktober. Athene zal voor een andere keer zijn.

Ik loop terug !!! Yiha ... nu alleen die fiets nog van den haak halen. Sinds onze val in oktober zit de schrik er duidelijk nog in. Toch kriebelt de triathlon microbe weer en hoop ik de komende zomer toch nog deel te nemen aan kleine triathlonnetjes.

Ik hou jullie op de hoogte en tot gauw !!! 

16:16 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Fijn weer eens van jou te horen. Het is toch een raar verhaal maar de lijn is toch duidelijk positief. Ik kan best begrijpen dat de schrik voor de fiets erin zit, maar stilletjesaan zal dat wel in orde komen denk ik. Op 't gemak ? Ondertussen heeft je lichaam ook wat kunnen rusten en genieten van alternatieve trainingen, wie weet wat voor een boost dat op termijn niet geeft !
Fijn dat je er in Antwerpen zal zijn ! En geef toe, of je daar nu een marathon loopt of de 10Miles, de mensen supporteren even hard (dat zeg ik toch tegen mezelf), en je zal meer tijd hebben om te genieten achteraf ;-)

Gepost door: kaat | 13-03-10

Ja die pijntjes, als je geen pijn hebt loop je toch de hele tijd eraan te denken, voel ik nu iets, zou het erg zijn, heel herkenbaar...goede moed alleszins, hopelijk mag die knieblessure snel verdwijnen om terug zorgeloos te lopen

Gepost door: Stofke | 13-03-10

Niets overhaasten. Leuk dat je alweer aan een marathon denkt. En als jullie eens een toerke willen fietsen in de Vlaamse Ardennen, geef maar een seintje. Met plezier zal ik jullie privé-gids zijn.

Gepost door: harmsie | 13-03-10

hoop blij dat je terug bent zenne !! en ik hoop stiekem dat je terug eens Eindhoven meeloopt :-) weet je wel ....waar alle zotteheden ooit begonnen :-) veel succes in alles alvast !!

Gepost door: Katrien | 13-03-10

Niets overhaasten. Leuk dat je alweer aan een marathon denkt. En als jullie eens een toerke willen fietsen in de Vlaamse Ardennen, geef maar een seintje. Met plezier zal ik jullie privé-gids zijn.

Gepost door: harmsie | 13-03-10

Pfff, je hebt geen chance, ik hoop dat het tij nu snel keert!

Gepost door: Wendy | 13-03-10

Die knieën hé, ik kan er van meespreken. Maar het gaat met jou ook de goede kant zie, super. Zie jullie dan hopelijk in Antwerpen voor de 10 miles!

Gepost door: Gert | 13-03-10

heyla Edith toch....ook veel afgezien hier precies.
Hopelijk ben je nu terug vertrokken!
Zwem je nog vaak? Les?
Als het weer beter wordt haal je die fiets inderdaad ook maar terug buiten! Al ingeschreven vr een triake?
Ik hoop 10M Antwerpen ook mee te lopen (waarschijnlijk just for fun = rustig)

xxx

Gepost door: Endorfientje | 13-03-10

ah ja...'t is Tinne he ;-)

Gepost door: Endorfientje | 13-03-10

Goed om weer terug te zijn in het land van de lopers. Rustig opbouwen en het komt weer helemaal in orde.

Gepost door: Tiny | 14-03-10

Fijn dat je weer zonder pijn kan lopen. En je tijd op die 10km mag best gezien worden. Wat betreft die triatlons, als je het ziet zitten om eens deel te nemen aan een aflossing, een goeie zwemster zoals jij is altijd welkom :-)

Gepost door: Herman | 15-03-10

Eindhoven Rustig opbouwen, dan komt alles terug zeker goed.
Slim om Antwerpen (marathon) te cancellen, dat ging je meer slecht dan goed gedaan hebben.
Eindhoven is nog ruim een half jaar, tegen dan ben je terug in topconditie.

Gepost door: frank spencer | 15-03-10

dat gaat dus allemaal nog goed komen Antwerpen zou idd niet verantwoord zijn. Dat kan je zelf best inschatten hé. 10 miles zal ik jullie zoeken tss die 1000-en en 't zelfde in Brussel (als ik mijn nummer ooit krijg). Haal je de 1/8 van Brasschaat? Groetjes,
Steve

Gepost door: Steve | 15-03-10

Ah goed nieuws dus. Misschien tot in Antwerpen of Brussel.

Gepost door: Yves | 17-03-10

Ik had het al wel gelezen dit postje , maar nog geen tijd gehad om erop te reageren . En dan vergeet je het na een tijdje weer .
Het doet me veel plezier te mogen lezen dat je terug loopt . De marathon zou nu inderdaat geen verstandige beslissing zijn . Maar de 10 mijl , moeten op't gemakske zeker haalbaar zijn . Lopen zonder pijn is nu het belangrijste en dan pas het volume en het tempo opdrijven !!
Eindhoven is een bloggers evenement geworden ! Daar mag jij en frank zeker niet ontbreken !!
En voorzichtig fietsen he , nu in't vervolg !! :-)
Nog niet van gedacht verandert om mee te fietsen in utrecht ? :-)

Gepost door: coach mario | 20-03-10

Goed nieuws dat je terug aan het lopen bent. Mss tot in antwerpen? Ik loop dat de marathon, maar Michael de 10 miles!

Gepost door: Carmen | 21-03-10

alles Je hoort het zo vaak één probleem, eindelijk herstart en dan is er plots iets anders, verkoudheid, een ander pijntje, ... Maar je hoorde het wel al 1000 keer, geduld is er nodig bij die heropbouw. Maar wij lopers hebben het daar oh zo moeilijk mee hè

Gepost door: cremke | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.