27-04-10

10 miles Antwerpen

Zondag was het eindelijk zo ver .. de 10 miles in Antwerpen .. Door de aswolk waren we net op tijd terug uit Egypte voor de wedstrijd, donderdagavond geland, vrijdag nog even gaan werken, zaterdag, valiezen uitpakken, wassen, boodschappen doen .. en zondag gaan lopen in Antwerpen.

Sinds begin maart ging het iets beter met de knie en liep ik ongeveer 20 tot 30 km per week en max 10 km per keer. 2 weken rust in Egypte, batterijtjes opladen, knie laten rusten. Ik verwachtte niet veel van de 10 miles, gewoon uitlopen en genieten van de massa, de omgeving, sfeer opsnuiven .. gewoon zalig ..

Op linkeroever zag ik al gauw Nico en Eva .. Eva was super zenuwachtig .. veel tips voor Eva, een beetje bijbabbelen (want het was lang geleden), een pistoletje eten en een beetje drinken en toen gingen we naar de start. Ik vertrok samen met Eva door de massa, en al gauw had ik mijn tempo vast. Slalommen tussen de lopers, de tunnel in, het ging heel goed. Op de Leien voelde ik mijn knie "verdomme, waarom nu?", nog meer dan 10 km te gaan. Pijn negeren en doorlopen !!!! Ggrrrhhh ... De pijn werd niet erger, en het ging nog redelijk goed, ik had een goei tempo en probeerde dat aan te houden. De Konijnenpijp in, de laatste loodjes, minder zwaar dan vorig jaar. En dan een laatste spurt tot aan de finish. 1.34h, geen PR, maar dat wist ik al. Heel tevreden met mijn tijd.

Mijn knie, veel pijn, maandag stijve benen (alsof ik een marathon had gelopen .. was het maar waar !!!), vandaag, nog altijd stijve benen. De knie is beter, maar nog niet gedaan. Volgende weekend probeer ik eens een paar andere schoenen en als dat niet helpt gaan we verder stappen ondernemen .. werk voor specialisten ..

Ik hou jullie op de hoogte.

Tot gauw !!!

22:09 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |