14-05-10

Hoop !!!!

Er is hoop, hoop op beterschap .. "Dat komt allemaal wel in orde" zei de dokter dinsdag .. dat klinkt als muziek in de oren.

Een week na de Antwerp 10 miles, trok ik terug mijn loopschoenen aan en lap na amper een halve km terug last. Mijn besluit stond vast, ik moest verdere stappen ondernemen. Een afspraak versieren bij één of andere specialist, ik kreeg verschillende afspraken, maar allemaal eind mei. Uiteindelijk lukte het me toch om vroeger te komen Knipogen . Dinsdagmorgen was het dan eindelijk zo ver, met mijn NMR van Dec stapte ik het ziekenhuis binnen. Ik deed heel mijn verhaal terwijl de dokter naar mijn CD'tje keek. "Dat komt allemaal wel in orde" .. na wat stevig geduw op de pezen rond mijn knie (wat nadien serieus pijn deed) was het verdict .. Mesotherapie .. Meso wattes .. nooit van gehoord, en kine. De pezen rond de knie zitten nog niet helemaal goed. 20 km van Brussel zou een beetje vroeg zijn zei hij, maar een marathon in Eindhoven zou misschien wel lukken.

Na amper 15 minuteren was ik terug buiten. Het gaf me toch weer een beetje hoop, maar met gemengde gevoelens. Ik loop al 6 maanden met pijn, een CD'tje en wat geduw op mijn knie zegt al genoeg .. Raar .. Direct een afspraak gemaakt voor die Mesotherapie en de kine. Maandag krijg ik mijn eerste spuiten.

Zoals gewoonlijk (en misschien wel verkeerd) ging ik googlen .. mesotherapie wordt vooral gebruikt in de cosmetica, vetverwijdering, cellulitis. Misschien moeten ze mijn andere knie ook maar behandelen. Maar na wat zoekwerk las ik dat Stefan Engels, eind vorig jaar ook een meso-behandeling heeft gehad, ook bij Dr Goossens. Ik ben in goei handen.

Ik mag sporten, lopen, fietsen, zwemmen, allemaal geen probleem, maar als het pijn doet moet ik stoppen. Voor alle zekerheid, wacht ik nog tot na de spuiten om effectief te starten met lopen. Voorlopig hou ik het alleen nog bij zwemmen, vanmorgen 1 km .. het was weer wel effe wennen. Mijn hernieuwde 10-beurtenkaart zal ervoor zorgen dat ik regelmatig zal moeten gaan (kaart is maar 6 maanden geldig).

Ondertusen ben ik ook de strijd met de kilo's aangegaan. Door mijn nieuwe hobby = lekker en te veel eten, Egypte, veel snoepen (vooral dat) en veeeeel zetelatletiek zijn er hier en daar wel enkele kilootjes blijven aanplakken. Het gaat heel goed, verbazend goed zelfs en mijn jeans zit al veel confortabeler dan 2 weken geleden.

Wat mijn loopplannen betreft, de stratenlopen in Brecht, Minderhout en Hoogstraten laat ik aan mij voorbij gaan. In Brussel ga ik supporteren en mss loop of wandel ik van het Jubelpark tot aan de Grote Markt en terug. In juli ga ik fietsen, zwemmen en lopen aan het zeetje zodat ik vanaf augustus mij kan concentreren op de marathon.

I'll be back ... en nu mijn hotel voor Eindhoven eens gaan boeken se !!!

16:13 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Goed nieuws dus!! Ik duim voor jou!

Gepost door: Wendy | 14-05-10

Hoop doet leven moet je maar denken, blijven volhouden en vooruit denken. Stefan Engels loopt ook elke dag nog zijn marathon, dus die Meso moet wel geholpen hebben.

Gepost door: Els Van der Kaa | 14-05-10

hoop doet leven ... en wij blijven duimen voor je!

Gepost door: Koen | 15-05-10

jipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! mijn steun en toeverlaat van Eindhoven is terug op pad !! echt blij dit hier zo te lezen ! ik reserveer alvast een taffetje op terras in "Stratumseind" in Eindhoven voor onze moed in te drinken hihi :-)veel succes met de voorbereidingen alvast(we gaan proberen een duurloopke te organiseren samen zeker ?)

Gepost door: Katrien | 15-05-10

Goed zo Edith zo mag ik het graag horen in Eindhoven terug aan het front!! Beterschap gewenst.

Gepost door: Tiny | 15-05-10

Mesotherapie, het is bijna Mesopotamiƫ! Zeker van dat je niet te lang in Egypte bent gebleven? ;))

Hopelijk ben je snel weer te been Edith. Hopelijk tot in Brussel.

Gepost door: gert | 15-05-10

goed zo 't moeilijkste zal worden om rustig terug op te bouwen, maar laat ons alvast al eventjes opgelucht ademhalen bij het goeie nieuws!

Gepost door: geert | 17-05-10

de ingesteldheid van jou is echt geweldig ! En ik duim voor eindhoven !! In elk geval , de zaterdag avond zal weer geslaagd zijn !! Veel volk aan wezig dan !! :-)

Gepost door: coach mario | 18-05-10

De weg is lang en heeft hobbels maar blijf vooral positief & geloven in je doel. Nu lekker lopen is leuk maar je piek is in Eindhoven en daar gaat het gebeuren. Geniet nu van iedere keer dat het goed gaat ; de goede momentjes worden er alleen maar meer !!!

Gepost door: Bjorn Paree | 18-05-10

Succes!!

Gepost door: Sofie | 20-05-10

De commentaren zijn gesloten.