27-09-10

Eindhoven

Na enig zoekwerk ben ik er toch in geslaagd om terug mijn blog te raadplegen. Maar hier ben ik weer. Ik loop, ja, ik loop nog steeds, maar nog niet echt met volle overtuiging. Na mijn meso-behandeling in Mei en Juni heb ik het lopen stilaan terug kunnen opbouwen tijdens de maand juli. Ik startte met 5 km en tegen het eind van de maand liep ik 15 km. Maar niet met volle overtuiging. Na elk loopje ijs leggen, een dag rusten, want elke keer deed de knie terug pijn.

Begin augustus, terug gaan werken, vroeg opstaan, laat thuis, slecht weer .. en bibi had geen zin meer om te lopen, zwemmen deed ik toen nog wekelijks, maar dit vooral omdat "sterke peer" op het programma stond. Ik begon dus vrij onvoorbereid aan de Sterke Peer (midden augustus), genoot van elk moment, behaalde geen toptijd en deed er zelfs 10 minuten langer over dan vorig jaar. Maar de knie hield stand en ik had geen pijn, dat was voor mij het voornaamste. Een week later, reden we met de fiets naar Antwerpen, op zoek naar de Kleine Reuzin. 65 km stevig doortrappen op de fiets en lap, weer die pijn. De goesting om te lopen was echt over.

September, het werd nog frisser en ik lag ziek in mijne zetel. Toch stuurde ik een mailtje naar Mario voor een schema. Het hotel in Eindhoven was al geboekt, als het niet om te lopen is dan is het toch zeker voor de gezelligheid, shoppen, supporteren. Maar ergens in mijn achterhoofd hoopte ik om toch een wedstrijdje mee te doen. 10 km op 10-10-10 zag ik wel zitten. Mario stuurde mij zelfs een trainingschema voor de marathon. Conditioneel moet dat lukken, maar of de knie het gaat uithouden weet ik niet.

Ondertussen heb ik, jawel, de draad terug gevonden, ik loop ongeveer 3 keer per week, ga 1 keer zwemmen, de fiets blijft voorlopig weer aan de haak hangen. Gisteren liep ik naar mijn ouders, 13 km, het ging redelijk goed, maar toch blijft er iets zeuren in die knie.

Vorige week maakte ik terug een afspraak bij de kine en hij raadde mij aan om toch nog eens voor een 2e opinie te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, vanmorgen zat ik al bij de dokter. Weer heel mijn verhaal met alle ups en downs, hij bekeek mijn knie, mijn NMR. Het verdict, retro-palletaire iets ... maw, een beschadiging achter de knieschijf en daar is niet veel aan te doen, behalve gelspuiten, en dan kan ik perfect terug lopen en zelfs marathons. Afspraak woensdag voor de eerste spuit. Nadien een volledige loopanalyse.

Wat zijn dan nu de plannen ... wel, vooral blijven sporten, spieren rond de knie stevig maken, korte loopjes, zwemmen, rustig fietsen. Als alles goed evolueert loop ik de 10 km in Eindhoven en misschien een halve in Etten-Leur. Een marathon zal voor volgend jaar zijn.  

12:48 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Miserie hé die kwetsuren? Been there. Ik heb die gel spuiten ook gehad. Weet natuurlijk niet of het hetzelfde is. Drie in mijn linkse en 1 in mijn rechtse knie. Dat is geen geneesmiddel maar vult zowat alle gaatjes en spleetjes in de knie zodanig dat de pijn weg is. Die gel lost a.h.w. op en dan mag je die behandeling weer starten zonder problemen. Nogmaals, als het dezelfde gel is hé. Ik zie jullie in Eindhoven. Praten we wel bij.

Gepost door: Gert | 27-09-10

Ik hoop voor jou dat het nu gaat lukken voor te lopen zonder pijn na die gel. Ik ben zelf redelijk goed bezig maar heb soms ook pijnlijke momenten. Als ik niks voel denk ik dat de marathon gaat lukken maar ik twijfel soms. Ik heb nog 14 dagen en dan zien we mekaar in eindhoven wel. succes nog

Gepost door: stefan | 27-09-10

Toch wel leuk dat er een behandeling mogelijk is, je bent al zolang aan het sukkelen. Hopelijk lost deze het probleem op! Groetjes
Wendy

Gepost door: Wendy | 27-09-10

Toch nog een beetje goed nieuws, hopelijk komt alles terug op zijn pootjes terecht.

Tot in eindhoven.

Gepost door: wim | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.