02-01-11

Nieuwjaar, nieuwe start

Een jaaroverzicht? Ja? Nee? Het is in feite niet echt de moeite, tenminste wat lopen betreft. Het jaar begon al in mineur, een steeds tegenpruttelende knie, dus alle loopplannen werden opgeborgen. Met uitzondering van de 10 miles in Antwerpen heb ik geen loopwedstrijden gedaan. Eén enkele 1/8 triathlon, in Wuustwezel "sterke peer" en daar heb ik dan ook met volle teugen van genoten ..

Inspuitingen, gelspuiten, kine hebben niet echt veel geholpen, maar ik geef de moed niet op. Vorige week heb ik nieuw steunzooltjes gekregen, morgen ga ik nieuwe loopschoenen kopen en ik maak deze week nog een afspraak bij de specialist voor controle van knie en heup.

Ondertussen ben ik rustig terug beginnen lopen, ook de crosstrainer (op de zolder) werd van onder het stof gehaald. Mijn conditie heb ik de laatste maanden vrij goed onder controle kunnen houden door intensieve zwemtrainingen, en dat blijf ik zeker nog doen. Ik ben altijd een "waterrat" geweest, maar baantjes zwemmen was niet echt mijn ding. Ik heb vorig jaar leren crawl zwemmen en dat lukt redelijk goed, ik heb er zelfs plezier in.

Registratie van mijn training deed ik al lang niet meer. GarminConnect is ondertussen geinstalleerd, blijkbaar liep ik vorig jaar een kleine 500 km. Via die GarminConnect heb ik ontdekt dat je je doelen kan instellen en opvolgen.

In Januari ga ik beginnen met 120 km lopen, 4h crosstrainer, 4h indoorcycling (voorlopig is dat nog op de hometrainer), 10 km zwemmen en 4h wandelen. Gedaan met zetelatletiek. Ik heb er zin in !!! Voorlopig plan ik nog geen wedstrijden!!

Verder wens ik iedereen een gelukkig, sportief en vooral gezond jaar !!

14:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Wauw ! 120 km ! Je geeft er wel onmiddellijk een dikke lap op ! Ik gebruik ook (soms) die doelstellingen van Garmin Connect. Spijtig lukt het niet voor een heel jaar (in mijn geval 1000 km). Ik heb zo'n gevoel in mijn onderbuik dat je problemen van de baan (zullen) zijn. Noem het vrouwelijke intuïtie !
In Lier kunnen we elkaar dan tegen komen ! Hier is het nog niet zeker (wat geregel) maar 't zou tof zijn !
't wordt een SCHITTEREND jaar, ik zie het zo !

Gepost door: kaat | 02-01-11

Dat de lichamelijke ongemakken maar vlug achter de rug zijn. Aan jou en je gezin een gelukkig en gezond 2011 gewenst !

Gepost door: Chris | 03-01-11

Hey Edith, leuk nog eens iets van jou te lezen. 2010 was jouw jaar niet, hé? Maar gelukkig is 2011 al gestart. Ander en beter! Ik lees dat de plannen al gemaakt zijn, goed zo! Hopelijk kom ik je binnenkort nog eens tegen, in Lier of zo? Voor jou en jouw 3 knapperds thuis ook de allerbeste wensen!

Gepost door: Sandy | 03-01-11

Met zo'n voorzichtige en afwisselende start moet het wel lukken. Success en dat knie en heup nu eens goed mogen zitten

Gepost door: cremke | 06-01-11

Hopelijk is het blessureleed geleden en wordt 2011 een fantastisch sportjaar :-)

Gepost door: Herman | 08-01-11

nooit de moed laten zakken ! Lopen zul je terug !!

Gepost door: coach mario | 18-01-11

De commentaren zijn gesloten.