15-05-11

Triatlon Geel

Zondag stond dan eindelijk mijn eerste echt triatlonwedstrijd op het programma. Sinds Januari ben ik lid van de Irongirls met als doel in Augustus een kwart triatlon te vervolledigen. Er wordt intensief getraind, vooral op het zwemmen, aangezien dit voor mij de zwakste schakel is. Lopen gaat nog niet echt goed om wille van de gekende blessure (waar ik niet meer over wil zeuren), en fietsen is fietsen, daar is ook nog werk aan, maar door mijn angst voor het vallen zal ik daar nooit echt een krak in worden vrees ik.

IMG_3795.JPGZaterdagavond sportzak klaarmaken, fiets nakijken, eten, drinken en vooral op tijd gaan slapen. Zondagmorgen hadden we al om 10 afgesproken in Geel aan De Leunen. Al gauw zag ik de rest van de bende, nummer halen, sanitaire stop en dan klaarmaken .. Ik rammelde nog gauw mijn lijstje af, waar moet ik alles leggen, wanneer doe ik mijn schoenen aan, hoe leg ik mijn helm en bril .. mijn wetsuit. Het werd alsmaar spannender. Om half 12 reden we in groep naar de zwemstart. Toen begon het al, ik had geen rugzak, maar een gewone plastiek zak om mijn pak in te doen, dat lukte dus niet op de fiets. Ik moest van die zak af en gaf die aan één van de supporters. Aan de zwemstart kwam ik tot de ontdekking dat die supporters te voet waren,  afstand tussen De Leunen en de zwemstart is ongeveer 4 km .. die halen dat nooit dacht ik. Gelukkig was Frank in de buurt met de auto .. en zijn we hen tegemoet gereden. Saved by my love !!! Pak aan, weer alles op een rijtje zetten in dat koppeke, en naar de zwemstart.

IMG_3859.JPGIMG_3890.JPGToen ik in het water gleed (ja letterlijk) botste ik al gauw op een hoop keien, niet al te erg, maar wel even schrikken. Voor ik het goed en wel besefte werd de start gegeven. Ik lag achteraan want ik ben een trage zwemmer. Blijkbaar was ik toch een beetje sneller dan ik dacht en al gauw moest ik slalommen tussen de tragere zwemmers. Crawl zwemmen lukte niet, schoolslag ook niet, ik ging niet vooruit. Uiteindelijk had ik mijn weg of slag gevonden en na iets meer dan 13 minuten zat het eerste gedeelte erop .. pak uit, lopen met de fiets en start fietsparcours. IMG_4018.JPG

IMG_3971.JPGHet fietsen ging supergoed (maar kan nog een beetje sneller, m its wat meer trainingkilometers), 10 meter afstand houden vind ik wel leuk, ik hou er niet van als ze “wieltjezuigen”. De beentjes voelden goed aan en de overgang naar het lopen ging als voorzien, gewoon de fiets wegzetten, helm af, ik had immers mijn loopschoenen al aan.

lopen.jpgHet loopgedeelte ... het was gewoon te warm, ik liep een constant tempo, maar durfde niet te versnellen uit vrees voor een flauwte, geen suiker, alleen water is echt niet voldoende, zeker niet bij die warme temperaturen. Ik liep regelmatig lopers voorbij, en genoot van elke kilometer.

Ik heb ervan genoten en ga nu zeker volop trainen voor de volgende .. Brasschaat.

 

Ondertussen is de triathlon al goed verteerd, woensdagavond wetsuittraining in De Mosten, vrijdag korte training tijdens de middagpauze met de collega’s en gisteren een uurtje intensieve training met de IronGirls. Na de middag 42 km tegen de wind in beuken, fietstochtje samen met Frank en vanmorgen 7 km lopen, rustig tempo.

En nu de beentjes omhoog, lekker chillen ...

15:09 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Chapeau, zo drie sporten na elkaar combineren. supper

Gepost door: cremke | 18-05-11

De commentaren zijn gesloten.