30-05-11

Brasschaat - I Love 3athlon

Gisteren stond ik aan de start van de 1/8 triathlon in Brasschaat. Na Geel besefte ik dat er nog veel moest worden getraind. Aangezien zwemmen mijn zwakste onderdeel is trainde ik tussen Geel en Brasschaat 3 tot 4 keer per week, met minstens 1 training in open water (met wetsuit). Die trainingen gaven mij toch een beetje meer vertrouwen.

Zaterdagmorgen parcoursverkenning in Brasschaat .. tja, ik wou gewoon weten, hoe diep, hoe koud en hoe ver. Een training kon ik dat niet echt noemen, eerder watergewenning. Ik was blij dat ik het had gedaan.

Zondagmorgen, na een avondje Chinezen en een goede nachtrust, vertrok ik rond half 10 richting Brasschaat. Ik zag al gauw Catherine, Cai en Fran .. even alles nog eens op een rijtje zetten, nummer afhalen, plasje maken, drinken en gelleke naar de wisselzone brengen en dan met de fiets richting E10 plas. Deze keer had ik alles netjes voorbereid en liet ik niks aan het toeval over. Onderweg zag ik Hans, Jess, Bert die blijkbaar alle tijd van de wereld hadden. Ik reed rustig naar de wisselzone, en weer ging ik mijn lijstje af .. schoenen, garmin, bril .. niks vergeten .. wetsuit aantrekken en mekaar wat zenuwachtig maken.

Iedereen het water in .. koud, het leek kouder dan zaterdagmorgen, ik startte rustig want boksen en stampen daar had ik niet veel zin in. Ik zwom rustig schoolslag tot ik wat plaats had, ging over naar crawl, had problemen met de richting, dus terug schoolslag. Zo deed ik verder, af en toe stak ik een paar schoolslag-zwemmers voorbij .. 23 min zwemmen. Niet slecht, maar het zou beter moeten kunnen. Ik zwom al meer crawl dan in Geel, dus voor mij een hele verbetering.

Fietsen .. ik reed alleen, ik was bijna laatst uit het water. Geen nood, gewoon verder doen dacht ik. Door de stevige wind haalde ik amper een gemiddelde van 26 km/h. Naar het einde toe reed ik bijna alleen .. niet leuk .. dus veel meer trainen .. Ik overweeg toch om klikpedalen aan te schaffen, misschien win ik daar ook nog een paar seconden bij.

Overgang naar het lopen verliep niet echt soepel. De knie protesteerde een beetje, na een "vervallen" gelleke (wss nog van mijn marathon-tijdperk) kreeg ik een energieboost, ook de knie herstelde zich redelijk snel. De eerste ronde liep ik rustig, de 2e ronde probeerde ik een tandje bij te steken. Lopen is nog steeds het leukste gedeelte. Ik finishte in 1.32.09h.

Bedankt aan de supporters, Griet, Louise, Tinne, Cai, Saskia, Catherine, Fran .. ik liep op wolkjes naar de finish.

Gijsbregts Edith IG 51 D40 0:23:35 ### 0:25:55 ### 1:05:37 ### 0:01:03 66 0:27:49 ### 1:32:09 147

Griet, Cai, Catherine, Fran, Tinne Sprangers, Jess, Bert, en voor Katy en Ilse op de kwart !! proficiat met jullie prestatie ..

Ook aan alle 20 km lopers in Brussel .. dikke proficiat, ik heb aan jullie gedacht, 5 jaar na mekaar Brussel en nu Triathlon. I love triathlon en er komen er nog meer, de volgende is in Retie !!!

Nu even rust, zaterdag vertrek ik naar Wilmington (USA), 1 weekje cursus. Hopelijk kan ik een beetje aan mijn conditie werken, de loopschoenen, badpak en zwembril gaan zeker mee in de valies.

Tot gauw.

 

22:23 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

super gedaan! triatlon is echt leuk he! tof dat je ook in retie zal zijn!

Gepost door: jess | 31-05-11

In't lopen ben je wel sterk he! Zwemmen dat komt nog wel ;-) Mooie tijd!

Gepost door: Dillie | 31-05-11

Nice, nice, nice, en zo geweldig hoe 'rustig' je dat allemaal doet en toch flink scoort ! Om jaloers op te zijn !

Gepost door: kaat | 31-05-11

'k wist niet dat je daar was anders had ik zeker geroepen. Toch weer knap gedaan en tot in Retie dan maar zeker? En veel plezier in de US ;-)

Gepost door: Wim | 31-05-11

Sterk !! ik doe je niet na chapeau meid ,ik zou je toch eens willen zien een triathlon doen , zal wel eens lukken als het niet al te ver is laat het maar weten ,ik ben fan n° uno !!

Gepost door: Katrien | 01-06-11

Sterk !! ik doe je niet na chapeau meid ,ik zou je toch eens willen zien een triathlon doen , zal wel eens lukken als het niet al te ver is laat het maar weten ,ik ben fan n° uno !!

Gepost door: Katrien | 01-06-11

bij mij is de triatlon bij wat grootspraak gebleven . Gij doet het te minste ! Dikke proficiat !

Gepost door: mario | 05-06-11

woohoo! Superdikke proficiat Edith, vree knap gedaan! :-)

Gepost door: Ruthje | 05-06-11

De commentaren zijn gesloten.