30-05-11

Brasschaat - I Love 3athlon

Gisteren stond ik aan de start van de 1/8 triathlon in Brasschaat. Na Geel besefte ik dat er nog veel moest worden getraind. Aangezien zwemmen mijn zwakste onderdeel is trainde ik tussen Geel en Brasschaat 3 tot 4 keer per week, met minstens 1 training in open water (met wetsuit). Die trainingen gaven mij toch een beetje meer vertrouwen.

Zaterdagmorgen parcoursverkenning in Brasschaat .. tja, ik wou gewoon weten, hoe diep, hoe koud en hoe ver. Een training kon ik dat niet echt noemen, eerder watergewenning. Ik was blij dat ik het had gedaan.

Zondagmorgen, na een avondje Chinezen en een goede nachtrust, vertrok ik rond half 10 richting Brasschaat. Ik zag al gauw Catherine, Cai en Fran .. even alles nog eens op een rijtje zetten, nummer afhalen, plasje maken, drinken en gelleke naar de wisselzone brengen en dan met de fiets richting E10 plas. Deze keer had ik alles netjes voorbereid en liet ik niks aan het toeval over. Onderweg zag ik Hans, Jess, Bert die blijkbaar alle tijd van de wereld hadden. Ik reed rustig naar de wisselzone, en weer ging ik mijn lijstje af .. schoenen, garmin, bril .. niks vergeten .. wetsuit aantrekken en mekaar wat zenuwachtig maken.

Iedereen het water in .. koud, het leek kouder dan zaterdagmorgen, ik startte rustig want boksen en stampen daar had ik niet veel zin in. Ik zwom rustig schoolslag tot ik wat plaats had, ging over naar crawl, had problemen met de richting, dus terug schoolslag. Zo deed ik verder, af en toe stak ik een paar schoolslag-zwemmers voorbij .. 23 min zwemmen. Niet slecht, maar het zou beter moeten kunnen. Ik zwom al meer crawl dan in Geel, dus voor mij een hele verbetering.

Fietsen .. ik reed alleen, ik was bijna laatst uit het water. Geen nood, gewoon verder doen dacht ik. Door de stevige wind haalde ik amper een gemiddelde van 26 km/h. Naar het einde toe reed ik bijna alleen .. niet leuk .. dus veel meer trainen .. Ik overweeg toch om klikpedalen aan te schaffen, misschien win ik daar ook nog een paar seconden bij.

Overgang naar het lopen verliep niet echt soepel. De knie protesteerde een beetje, na een "vervallen" gelleke (wss nog van mijn marathon-tijdperk) kreeg ik een energieboost, ook de knie herstelde zich redelijk snel. De eerste ronde liep ik rustig, de 2e ronde probeerde ik een tandje bij te steken. Lopen is nog steeds het leukste gedeelte. Ik finishte in 1.32.09h.

Bedankt aan de supporters, Griet, Louise, Tinne, Cai, Saskia, Catherine, Fran .. ik liep op wolkjes naar de finish.

Gijsbregts Edith IG 51 D40 0:23:35 ### 0:25:55 ### 1:05:37 ### 0:01:03 66 0:27:49 ### 1:32:09 147

Griet, Cai, Catherine, Fran, Tinne Sprangers, Jess, Bert, en voor Katy en Ilse op de kwart !! proficiat met jullie prestatie ..

Ook aan alle 20 km lopers in Brussel .. dikke proficiat, ik heb aan jullie gedacht, 5 jaar na mekaar Brussel en nu Triathlon. I love triathlon en er komen er nog meer, de volgende is in Retie !!!

Nu even rust, zaterdag vertrek ik naar Wilmington (USA), 1 weekje cursus. Hopelijk kan ik een beetje aan mijn conditie werken, de loopschoenen, badpak en zwembril gaan zeker mee in de valies.

Tot gauw.

 

22:23 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

15-05-11

Triatlon Geel

Zondag stond dan eindelijk mijn eerste echt triatlonwedstrijd op het programma. Sinds Januari ben ik lid van de Irongirls met als doel in Augustus een kwart triatlon te vervolledigen. Er wordt intensief getraind, vooral op het zwemmen, aangezien dit voor mij de zwakste schakel is. Lopen gaat nog niet echt goed om wille van de gekende blessure (waar ik niet meer over wil zeuren), en fietsen is fietsen, daar is ook nog werk aan, maar door mijn angst voor het vallen zal ik daar nooit echt een krak in worden vrees ik.

IMG_3795.JPGZaterdagavond sportzak klaarmaken, fiets nakijken, eten, drinken en vooral op tijd gaan slapen. Zondagmorgen hadden we al om 10 afgesproken in Geel aan De Leunen. Al gauw zag ik de rest van de bende, nummer halen, sanitaire stop en dan klaarmaken .. Ik rammelde nog gauw mijn lijstje af, waar moet ik alles leggen, wanneer doe ik mijn schoenen aan, hoe leg ik mijn helm en bril .. mijn wetsuit. Het werd alsmaar spannender. Om half 12 reden we in groep naar de zwemstart. Toen begon het al, ik had geen rugzak, maar een gewone plastiek zak om mijn pak in te doen, dat lukte dus niet op de fiets. Ik moest van die zak af en gaf die aan één van de supporters. Aan de zwemstart kwam ik tot de ontdekking dat die supporters te voet waren,  afstand tussen De Leunen en de zwemstart is ongeveer 4 km .. die halen dat nooit dacht ik. Gelukkig was Frank in de buurt met de auto .. en zijn we hen tegemoet gereden. Saved by my love !!! Pak aan, weer alles op een rijtje zetten in dat koppeke, en naar de zwemstart.

IMG_3859.JPGIMG_3890.JPGToen ik in het water gleed (ja letterlijk) botste ik al gauw op een hoop keien, niet al te erg, maar wel even schrikken. Voor ik het goed en wel besefte werd de start gegeven. Ik lag achteraan want ik ben een trage zwemmer. Blijkbaar was ik toch een beetje sneller dan ik dacht en al gauw moest ik slalommen tussen de tragere zwemmers. Crawl zwemmen lukte niet, schoolslag ook niet, ik ging niet vooruit. Uiteindelijk had ik mijn weg of slag gevonden en na iets meer dan 13 minuten zat het eerste gedeelte erop .. pak uit, lopen met de fiets en start fietsparcours. IMG_4018.JPG

IMG_3971.JPGHet fietsen ging supergoed (maar kan nog een beetje sneller, m its wat meer trainingkilometers), 10 meter afstand houden vind ik wel leuk, ik hou er niet van als ze “wieltjezuigen”. De beentjes voelden goed aan en de overgang naar het lopen ging als voorzien, gewoon de fiets wegzetten, helm af, ik had immers mijn loopschoenen al aan.

lopen.jpgHet loopgedeelte ... het was gewoon te warm, ik liep een constant tempo, maar durfde niet te versnellen uit vrees voor een flauwte, geen suiker, alleen water is echt niet voldoende, zeker niet bij die warme temperaturen. Ik liep regelmatig lopers voorbij, en genoot van elke kilometer.

Ik heb ervan genoten en ga nu zeker volop trainen voor de volgende .. Brasschaat.

 

Ondertussen is de triathlon al goed verteerd, woensdagavond wetsuittraining in De Mosten, vrijdag korte training tijdens de middagpauze met de collega’s en gisteren een uurtje intensieve training met de IronGirls. Na de middag 42 km tegen de wind in beuken, fietstochtje samen met Frank en vanmorgen 7 km lopen, rustig tempo.

En nu de beentjes omhoog, lekker chillen ...

15:09 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |