14-08-11

Triathlon seizoen

Na de triatlon in Brasschaat stond Retie op de planning .. regen, regen, regen, en heel veel schrik om te vallen. Een mooie ervaring, waardoor de schrik om in de regen te rijden volledig over was. Meer valt daar niet over te vertellen.

de bres lopen.jpgtria de bres brug.jpgVorige week stond ik samen met Jess, Bert, Kaat en vele anderen aan de start in St Jozef, Rijkevorsel "De Bres". Het mooie korte (1/10) triatlon, zwemmen ging minder goed, maar het fietsen was zalig, bij het lopen kan ik altijd wat van mijn verloren tijd inhalen, spijtig dat het maar 4 km was.

Gisterenavond Sterke Peer in Wuustwezel. 3 jaar geleden deed ik daar mijn eerste triathlon en ze gaan mij daar nog zien. Het is dichtbij, een mooi parcours, goede organisatie. Triatlons is echt fun en ook spannend, die afwisseling, de stress, de 3 disciplines. Daar hou ik wel van. Maar toch blijft het lopen mijn passie.

Door de knieblessure, waar ik ondertussen bijna 2 jaar mee sukkel maakt dat ik nog niet echt durf doorgaan met lopen. Door het zwemmen hou ik mijn conditie op peil. Fietsen deed ik niet echt graag, maar ik begin het nu ook wel leuk te vinden .. tja, hoe meer je doet, hoe beter het gaat en dan wordt het plezant. Vorige week zondag (na de triathlon in St-Jozef) een tochtje met de Irongirls van 70 km. Ik moest serieus trappen om die dames bij te houden. En raar, maar waar, hoe meer ik sport en hoe meer variatie er in mijn trainingen zit hoe beter het gaat met de knie. Zou de dokter dan toch gelijk hebben Knipogen.. "train die spieren rondom uw knie, en dan zal je geen pijn meer hebben" .. dus ik doe verder. Ik wil ook terug sneller worden bij het lopen, dus 1 keer per week ga ik intervallen, tempoloopjes of mijn favoriet ="wisselloopjes" worden ook ingelast. In mijn koppeke worden stilaan terug plannen gemaakt.

De komende 2 weken worden heel intensief, eind augustus, mijn eerste keer kwart triatlon, in Viersel. Dit wordt  voor mij de afsluiter van mijn triatlon-seizoen. Het leuke aan deze kwart is dat we maar (!) 1000 meter moeten zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen. Nadien gaat mijn volledige aandacht terug naar het lopen.

17:36 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

o zo super ! Je gaat het helemaal maken ! Weg die twee jaar gesukkel maar progressie op ALLE vlakken ! Zelf geloof ik daar heel erg in : veelzijdig trainen maakt je lichaam sterk ! Een sterk en prachtig seizoen 2011 is dit !

Gepost door: kaat | 14-08-11

De commentaren zijn gesloten.