29-08-11

Eerste kwart triatlon

Een mooie afsluiter van het seizoen, tenminste wat triatlons betreft, 5 x 1/8 en 1 x 1/4. 

Gisteren deed ik mijn allereerste kwart-triathlon. Hoewel mijn trainingen van de laatste weken niet echt goed verliepen, ben ik toch wel tevreden met de uitslag.

25 min zwemmen, 1:38 min fiesten en 54 min voor het lopen - totaal 3h en 30 seconden !!!

De weergoden waren ons niet echt gunstig gezind, ik vertrok richting Viersel rond 13h en het begon al te druppelen. De schrik om in de regen te fietsen had ik ruimschoots overwonnen in Retie, zwemmen in wetsuit terwijl het regent en waait, daar had ik geen schrik voor en het lopen zou normaal geen probleem zijn, gezien ik wekelijks duurlopen doe van ongeveer 20 km. De conditie zat goed.

Het koppeke draaide weer op volle toeren, "bril, badmuts, autosleutel, helm, bril, schoenen" .. de juiste volgorde werd netjes in mijn draaiboek gezet alvoren we naar de start gingen. Eerst 50 meter inzwemmen tot aan de start en dan vertrekken. Bij mijn laatste wedstrijd heb ik geleerd om ook polo-crawl te zwemmen om mijn richting wat mee te bepalen en om geen stampen te krijgen. Ik vertrok rustig, afwisselend craw en schoolslag. Na 25 min klauterde ik het trapje op, van horizontaal naar vertikaal was niet evident, maar er was een helpende hand die mij mee uit het water trok. Dan richting fiets, eten in mijn rugzakje (van mijn triapakje), helm op, bril op, schoenen aan en vertrekken voor 40 km ..

Ik had alles netjes gelezen voor mijn start en ik wist perfect dat het 2 toeren waren, maar, na ongeveer 15 km had ik het gevoel dat ik er al 35 had gedaan. Ik vroeg één van de seingevers hoeveel toeren we moesten doen en hij zei "ja, ja, 1 toer" .. Waarschijnlijk had hij me verkeerd begrepen en moet ik toen "nog 1 toer doen. Ondertussen zag ik de dames-toppers aan de overkant hun 2e toer ingaan, de moed zakte mij in de schoenen. Ik moest er dus 2 doen. Weer die wind, regen, kou, mijn benen begonnen lichtjes te protesteren. 2 dames passeerden mij (en ik wist dat er na mij nog 3 uit het water moesten komen) .. pfff .. ik reed ofwel laatst ofwel voorlaatst. Op 6 km van de aankomst hoorde ik een seingever roepen dat de groene vlag op komst was .. achter mij Stoer. Ik was dus niet laatst. De laatste 6 km had ik wind in de rug en alles ging weer vlotjes, het einde was in zicht .. oef !!!

Aan de wissel ging het vlotjes, fiets wegzetten, helm en bril "weggooien" en lopen. Ik wist dat de eerste kilometers moeilijk zouden zijn, dus geen probleem, rustig tempo vinden en lopen, een beetje drinken, een druivesuiker en lopen .. Ik had geen gevoel meer in mijn rechtertenen, wat maakte dat ik mijn tempo moeilijk kon opdrijven. In de 2e ronde beterde het, ik had mijn tempo te pakken en ging het gewoon supergoed. Ik passeerde terug de dames die mij bij het fietsen hadden voorbij gestoken. In de verte zag ik Saskia, en de afstand tussen ons werd korter ..  ik haalde haar ook in, ik wenste haar succes, maar zag toen dat ze het moeilijk had, krampen in de kuiten, ze kon niet meer .. Ik kon haar niet achter laten en samen zijn we doorgelopen tot aan de finish. Ik ben al verschillende keer gehaasd op een marathon en als je erdoor zit is het echt niet leuk, maar ze heeft doorgebeten en we hebben het gehaald. viersel.jpgMet een big smile liepen we samen over de finish !! Proficiat Saskia, knap gedaan, en dat doen we zeker nog eens over.

"dat doe ik nooit meer" Zo dacht ik erover net na de finish. Ondertussen denk ik er al weer anders over. Volgend jaar misschien kwart in Brasschaat en Viersel, De Bres en Sterke Peer blijven favoriet, vooral omdat dat dicht bij huis is. En volgend jaar schaf ik mij een paar click-pedalen aan, en moet ik meer traininen met de fiets. Probleem is dat ik dat niet echt graag doe, ik ben een loper en ik blijf een loper Stoer.

Ondertussen werk ik netjes mijn marathonschema af en als alles goed gaat, loop ik misschien mee in Eindhoven.

Bedankt aan de supporters, voor de champagne, de knuffels en de kussen !! Kaat, bedankt dat je na jou zware 4-daagse toch nog gekomen bent en de chocotoffen waren superlekker !!!

13:11 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ge hebt da goe gedaan Edith, op naar een volgend tria seizoen

Gepost door: Wim | 29-08-11

ik heb dus een voorbeeld om te volgen ! Volgend jaar ga ik ook voor de 5 ! Dikke proficiat ! Een kwart - ongeacht wat de coach van de Iron Girls zei gisteren - is toch het dubbele van 1/8ste ! Dus DUBBELdik proficiat !

Gepost door: kaat | 29-08-11

woooww!! superdikke proficiat Edith!!

Gepost door: Ruth | 30-08-11

Goe gedaan, Edith!
Op naar de marathon van Eindhoven!

Gepost door: frank spencer | 31-08-11

Super gedaan Edith, na een lange periode in de lappenmand heb je toch een geweldige stap voorwaarts gemaakt in een andere tak van sport, misschien nog wel zwaarder dan een marathon lopen.
Ga zo door en proficiat ;-)

Gepost door: Rich@rd | 02-09-11

De commentaren zijn gesloten.