09-10-11

Loopwedstrijd ..

Ik kan het amper geloven, maar het is geleden van de Antwerp 10 miles (van vorig jaar), dat ik nog eens aan een loopwedstrijd meedeed, met uitzondering van de 5 km strandloop in Knokke. De zomermaanden stonden in teken van triatlon, zowel vorige zomer als de "zomer" van 2011. Mijn planning was om in Eindhoven mee te doen aan de marathon, tenminste zo dacht ik erover tijdens ons verlof in juli, ik startte met de marathontraining, had enkele duurloopjes gedaan van 20, 22 km gedaan eind augustus, ik zat op schema. Maar het gevoel was niet goed, ik was er echt niet klaar voor.

Dan maar een halve .. in Eindhoven .. dat zou moeten lukken als ik netjes mijn training zou afwerken.  Op 11 september vertrokken we richting Zuid-Frankrijk, waar we de "zomer" gingen zoeken, een zalige, zonnige, warm vakantie .. zwembad, zon, lekker eten, lekkere wijn, terrasjes .. gewoon een weekje genieten. Op de terugweg passeerden we nog via de Ardeche .. Sindsdien werd er nog 1 keer gelopen. Geen goede voorbereiding voor een halve marathon. Kaat zou ook in Eindhoven lopen, maar ook bij haar waren er twijfels, en zei stelde de 15 km van Hasselt voor.

Van een marathon, naar halve M, naar 15 km .. vorige week kreeg ik nog meer twijfels .. Uiteindelijk werden er duchtig gefacebooked, gemaild, gesms't en het werd 10 km. Zonder voorbereiding een 10 km wedstrijd, slecht voorbeeld. Ik had afgesproken met Kaat aan de inschrijvingen om 1h, ruim op tijd, zodat we nog wat konden bijbabbelen over de "perfecte" voorbereiding, studeren, plannen.

De start .. ik voelde dat mijn stramme beentjes toch wel een beetje olie nodig hadden. Toch hadden we al gauw een mooi tempo, ong 6min/km, en er werd nog stevig gebabbeld, we hadden geen adem tekort. We werden met de massa meegezogen, het ging goed. Na een 5 km, werd het stiller, maar we hielden hetzelfde tempo aan. We kwamen Wendy tegen die aan kop liep en op weg was naar een PR. Ook Sandra zagen we passeren, toen er in 2 richtingen werd gelopen. Op 2 km van de finish, zag ik dat we op 53 minuten zaten, ik moest het tempo aanhouden, zo zouden we onder 1u finishen. Af en toe controleerde ik even hoe het met Kaat was, en evn zag ik een flits van vorig jaar tijdens de halve marathon, ik mocht niet versnellen, ik mocht niet het onderste uit de kan halen, het moest leuk blijven. Maar het ging allemaal goed. En ja, hoor, we finishten net onder 1h. Schitterend gelopen, ondanks het druilerige weer, toch een mooie wedstrijd. Nadien hadden we nog even tijd voor een koffietje en er werden al plannen gemaakt voor meer wedstrijden. Ik heb er zin in. Ik ga terug al mijn moed bijeen rapen en terug wat meer gaan sporten, lopen, zwemmen .. Volgende week afspraak bij de specialist voor mijn knie, na 2 jaar sukkelen, 2 MRI's waar niks op te zien is .. nog steeds pijn.

Ik heb nu iets meer tijd heb in de week, want bij een marathontraining ben je soms toch we 6 tot 8u per week op de baan, dat valt nu weg .. misschien komt dat ooit wel terug. Ook de kinderen zijn uit huis, zij genieten nu van het studentenleven. De fiets hangt ook terug aan de haak .. zwemmen doe ik 1 keer per week tijdens mijn middagpauze. Wat doe je dan met die vrijgekomen tijd .. ?

examen.jpgIk ben terug gaan studeren, één keer per week avondschool, Herborist-Kruidenteler. Ik ben al langer geboeid door kruiden, theemengsels, etherische oliën. IMG_6829.jpgVia een kennis kwam ik in contact met de cursus Herborist. Na wat opzoekwerk wist ik dat dit wel leuk zou zijn. Ondertussen hebben we de eerste module van de cursus al afgewerkt met een examen .. ook weer een hele ervaring. Morgen beginnen we met "wetgeving-deontolgie", nadien begint het zware werk "Kruiden & Plantenkunde". Mijn eerste collectie gedroogde kruiden hebben al een plaatsje gekregen in onze keuken.

Nu nog even genieten van de zondagavond ...

Tot gauw.

 

21:20 Gepost door edith gijsbregts | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dikke merci voor het hazen, perfect gedaan ! En ho, behalve het superresultaat (voor mij dan) was het eigenlijk ook superleuk ! Ondertussen is er nog van alles aan 't bezinken over ons gebabbel ! 't was een polyvalent loopje en ook hier weer vollen bak goesting om er terug in te vliegen, op verschillende fronten zelfs !

Gepost door: kaat | 10-10-11

Ben ook net begonnen met een opleiding Herborist in september
en ben héél content dat ik die keuze gemaakt heb! ^^
Heb je al veel dingen gemaakt?

Gepost door: Herboristerijtje | 25-03-12

De commentaren zijn gesloten.