16-10-12

Comeback ? .. het verschil

Na de Antwerp 10 miles, liet ik mij door de webloglopersbende overtuigen om nog een keer een "marathonneke" te lopen in Eindhoven. Ik aarzelde toch wel om mij in te schrijven omdat de knieblessure eerder chronisch was en ik mij ondertussen helemaal had toegelegd op mijn kruiden. Maar bij de inschrijving merkte ik dat annuleren mogelijk was .. dus waarom niet .. Als het slecht afloopt met mijn knie dan kan ik nog altijd afzeggen ..  

Einde juni raadpleegde ik een kine-osteapaat-chiropractor (all in one denk ik) en zij vertelde mij dat in de 2 blessure-jaren heel mijn rug, heup en knie ontregeld waren. Zij zou mij helpen, maar tijdens de behandelingen mocht ik niet lopen. Dat maakte dat ik pas eind juli ben beginnen trainen. Ik stelde een trainingplan op, 3 keer per week lopen, 1 keer zwemmen en 1 keer fietsen. 

 Zwemmen lukte nog net, maar niet elke week, mijn fiets is 1 keer van den haak geweest .. om mijn klikpedalen nog eens te testen. Ik deed netjes mijn duurlopen op zondag, maar tijdens de week liep het vaak mis .. geen goesting, verkeerde planning, te slecht weer .. Kortoms een miserabele training voor een marathon. Ik moet wel zeggen dat de duurlopen op zondag mij heel goed bevielen vooral omdat ik telkens op een verschillende locatie ging lopen. Ik liep mee met de wandeltochten van Activia .. uitgestippelde routes, door bossen, parken, velden .. heel leuk en je wordt steeds aangemoedigd door de wandelaars .. 

eindhoven,marathon,massageolie,kaneel,wandeltochten,training,knieblessure

Na de les aromatherapie vertrokken we zaterdagmiddag richting Eindhoven. Een SMS van Katrien "wij zitten in Cafe Centraal op de markt" .. Het beloofde weer een leuk weekend te worden. Pastaparty in het hotel .. ik had in weken niet meer zoveel gegeten. Op tijd gaan slapen in een superdeluxe kamer. Ik was nog niet echt zenuwachtig. Ik zou wel stoppen als het niet meer zou gaan.

Zondagmorgen, koud maar zonnig .. een stevig ontbijt en dan klaarmaken voor de start. Camelbag vullen, gellekes (bedankt Katrien), druivensuiker, een chocolatje (mag da wel?) en mijn havermoutkoekje.

eindhoven,marathon,massageolie,kaneel,wandeltochten,training,knieblessure

marathon1.jpg

Samen met Jess en Odile sloot ik mij aan bij de pacers van 4.30h, het laatste vak, we liepen dus helemaal achteraan. De eerste kilometers verliepen heel goed, een aangenaam tempo, genoeg om nog wat te tetteren, te gibberen en om te dansen .. op de muziek naast het parcours.

Km 16 .. "allemaal links aanhouden .. een WR in aantocht" de Kenianen passeerden ons. Later zagen we ook het busje met de afvallers .. in mijn ooghoek dacht ik dat ik Katrien zag .. maar besefte het laat. Dit kon niet zijn .. Ik zette die gedachte uit mijn hoofd en liep verder .. Nadien bleek dat het inderdaad Katrien was. Veel beterschap meid !!!

marathon2.jpg

Rond de 20 km zag ik Julie, Maarten en Nico staan, een beetje verder stond Frank. Het parcours was helemaal anders dan bij de vorige marathon, wat het toch wel een beetje spannend maakte. 

Km 25 .. toen werd het knap moeilijk .. ik moest blijven drinken en eten en vooral blijven lopen, hetzelfde tempo aanhouden ..

Km 30 .. we passeerden een drankpost en ik liep mooi verder in het midden van het parcours. Jess en Odile vertraagden voor drank .. na een tijdje ging één van de pacers op zoek naar Jess en Odile .. zij waren uit mijn zicht verdwenen. Ik zag enkel de gele ballon. Ik hield in, maar de afstand met de groep werd alsmaar groter. De moed zakte mij in de schoenen, ik hang er tussenin, wat doe ik .. Uiteindelijk besloot ik om een tandje bij te steken, ik sloot mij terug aan bij de groep en liep verder.

Km 35 .. samen met de pacers liepen we op 1 lijn .. het tempo zat goed. Op km 38 hoorde ik Karine (één van de pacers zeggen), zij die kunnen lopen gewoon door .. Ik hield mijn tempo aan, de pacersgroep vertraagde .. ik liep de stad in, het publiek zorgde voor ambiane, de Piazza, overal hoor ik mijn naam roepen. Stratumseind, een walm van zweet en bier en overal supporters. Dan voel je geen pijn meer. 

marathon3.jpgKm 40 ... een straat voor mij alleen. Tranen in mijn ogen .. het is me gelukt. "Nog 2 km" dacht ik, "bijna gedaan, blijven lopen, je bent er bijna .. " In de verte zag ik Frank staan, nog een extra stimulans. De laatste 500m waren er echt te veel aan .. ik dacht dat er geen eind aan kwam. Nico stond ook nog te filmen.

De finish .. 4.28h .. super content.


Een comeback .. ? Ja, ik denk het wel .. Er zijn al plannen voor volgend jaar .. samen met met schoonbroer, mijn jongste zoon wil de uitdaging ook aangaan, nog een motivatie om verder te gaan.

Het verschil  ..  bij mijn eerste marathon was het doel "uitlopen", de daarop volgende marathons wilde ik onder de 4u finishen. Deze keer zou ik genieten, voorzichtig zijn en vooral luisteren naar mijn lichaam. Het werd dan ook een supermarathon. Je moet echt niet voor die 4u gaan, gewoon lopen, babbelen, genieten, lachen, dansen .. dat is veel leuker dan je uitsloven voor een PR. 

Zondagavond kon ik amper nog op mijn benen staan. Mijn knieën en vooral mijn heup deden enorm pijn. Een badje met jeneverbesolie, een massage met kaneel en arnica. Kaneel werkt stimulerend, zorgt voor een betere doorbloeding, helpt bij spanningen en krampen. Een theetje om te ontspannen en dan slapen, want ik moest vroeg op voor mijn werk .. "Hoe" dat was toen nog echt een vraagteken.

The day after ... maandag had ik weinig of geen last van mijn benen.  

02-01-11

Nieuwjaar, nieuwe start

Een jaaroverzicht? Ja? Nee? Het is in feite niet echt de moeite, tenminste wat lopen betreft. Het jaar begon al in mineur, een steeds tegenpruttelende knie, dus alle loopplannen werden opgeborgen. Met uitzondering van de 10 miles in Antwerpen heb ik geen loopwedstrijden gedaan. Eén enkele 1/8 triathlon, in Wuustwezel "sterke peer" en daar heb ik dan ook met volle teugen van genoten ..

Inspuitingen, gelspuiten, kine hebben niet echt veel geholpen, maar ik geef de moed niet op. Vorige week heb ik nieuw steunzooltjes gekregen, morgen ga ik nieuwe loopschoenen kopen en ik maak deze week nog een afspraak bij de specialist voor controle van knie en heup.

Ondertussen ben ik rustig terug beginnen lopen, ook de crosstrainer (op de zolder) werd van onder het stof gehaald. Mijn conditie heb ik de laatste maanden vrij goed onder controle kunnen houden door intensieve zwemtrainingen, en dat blijf ik zeker nog doen. Ik ben altijd een "waterrat" geweest, maar baantjes zwemmen was niet echt mijn ding. Ik heb vorig jaar leren crawl zwemmen en dat lukt redelijk goed, ik heb er zelfs plezier in.

Registratie van mijn training deed ik al lang niet meer. GarminConnect is ondertussen geinstalleerd, blijkbaar liep ik vorig jaar een kleine 500 km. Via die GarminConnect heb ik ontdekt dat je je doelen kan instellen en opvolgen.

In Januari ga ik beginnen met 120 km lopen, 4h crosstrainer, 4h indoorcycling (voorlopig is dat nog op de hometrainer), 10 km zwemmen en 4h wandelen. Gedaan met zetelatletiek. Ik heb er zin in !!! Voorlopig plan ik nog geen wedstrijden!!

Verder wens ik iedereen een gelukkig, sportief en vooral gezond jaar !!

14:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-09-10

Eindhoven

Na enig zoekwerk ben ik er toch in geslaagd om terug mijn blog te raadplegen. Maar hier ben ik weer. Ik loop, ja, ik loop nog steeds, maar nog niet echt met volle overtuiging. Na mijn meso-behandeling in Mei en Juni heb ik het lopen stilaan terug kunnen opbouwen tijdens de maand juli. Ik startte met 5 km en tegen het eind van de maand liep ik 15 km. Maar niet met volle overtuiging. Na elk loopje ijs leggen, een dag rusten, want elke keer deed de knie terug pijn.

Begin augustus, terug gaan werken, vroeg opstaan, laat thuis, slecht weer .. en bibi had geen zin meer om te lopen, zwemmen deed ik toen nog wekelijks, maar dit vooral omdat "sterke peer" op het programma stond. Ik begon dus vrij onvoorbereid aan de Sterke Peer (midden augustus), genoot van elk moment, behaalde geen toptijd en deed er zelfs 10 minuten langer over dan vorig jaar. Maar de knie hield stand en ik had geen pijn, dat was voor mij het voornaamste. Een week later, reden we met de fiets naar Antwerpen, op zoek naar de Kleine Reuzin. 65 km stevig doortrappen op de fiets en lap, weer die pijn. De goesting om te lopen was echt over.

September, het werd nog frisser en ik lag ziek in mijne zetel. Toch stuurde ik een mailtje naar Mario voor een schema. Het hotel in Eindhoven was al geboekt, als het niet om te lopen is dan is het toch zeker voor de gezelligheid, shoppen, supporteren. Maar ergens in mijn achterhoofd hoopte ik om toch een wedstrijdje mee te doen. 10 km op 10-10-10 zag ik wel zitten. Mario stuurde mij zelfs een trainingschema voor de marathon. Conditioneel moet dat lukken, maar of de knie het gaat uithouden weet ik niet.

Ondertussen heb ik, jawel, de draad terug gevonden, ik loop ongeveer 3 keer per week, ga 1 keer zwemmen, de fiets blijft voorlopig weer aan de haak hangen. Gisteren liep ik naar mijn ouders, 13 km, het ging redelijk goed, maar toch blijft er iets zeuren in die knie.

Vorige week maakte ik terug een afspraak bij de kine en hij raadde mij aan om toch nog eens voor een 2e opinie te gaan. Zo gezegd, zo gedaan, vanmorgen zat ik al bij de dokter. Weer heel mijn verhaal met alle ups en downs, hij bekeek mijn knie, mijn NMR. Het verdict, retro-palletaire iets ... maw, een beschadiging achter de knieschijf en daar is niet veel aan te doen, behalve gelspuiten, en dan kan ik perfect terug lopen en zelfs marathons. Afspraak woensdag voor de eerste spuit. Nadien een volledige loopanalyse.

Wat zijn dan nu de plannen ... wel, vooral blijven sporten, spieren rond de knie stevig maken, korte loopjes, zwemmen, rustig fietsen. Als alles goed evolueert loop ik de 10 km in Eindhoven en misschien een halve in Etten-Leur. Een marathon zal voor volgend jaar zijn.  

12:48 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-05-10

Meso, Kine ...

Er wordt niet gelopen, dus ook geen postjes op mijn blogje. Maar toch even een update. Mesotherapie = 2 keer per week kleine spuitjes in mijn knie, ontstekingsremmers en 2 keer per week kine, zware oefeningen die ook mijn rug en buikspieren verstevigen.

Al 4 weken looprust, ik heb wel een beetje gefietst, heel rustig. Nog een extra weekje en dan waag ik mij aan een rondje op de Finse piste, en hopelijk ben ik dan verlost van die ontsteking. Liever een weekje langer wachten dan heel de zomer lopeloos te sporten.

De 20 km van Brussel, de stratenloop in Hoogstraten en ook Minderhout zal niet voor dit jaar zijn. Misschien als alles goed gaan probeer ik het in Brecht op 18 juni, 3 km rustig lopen. Kwestie van dat wedstrijdgevoel nog eens te voelen.

Ik kijk al enorm uit naar lange duurlopen, de voorbereiding van een marathon.

Succes aan iedereen die morgen in Brussel loopt ..

 

 

 

15:24 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

14-05-10

Hoop !!!!

Er is hoop, hoop op beterschap .. "Dat komt allemaal wel in orde" zei de dokter dinsdag .. dat klinkt als muziek in de oren.

Een week na de Antwerp 10 miles, trok ik terug mijn loopschoenen aan en lap na amper een halve km terug last. Mijn besluit stond vast, ik moest verdere stappen ondernemen. Een afspraak versieren bij één of andere specialist, ik kreeg verschillende afspraken, maar allemaal eind mei. Uiteindelijk lukte het me toch om vroeger te komen Knipogen . Dinsdagmorgen was het dan eindelijk zo ver, met mijn NMR van Dec stapte ik het ziekenhuis binnen. Ik deed heel mijn verhaal terwijl de dokter naar mijn CD'tje keek. "Dat komt allemaal wel in orde" .. na wat stevig geduw op de pezen rond mijn knie (wat nadien serieus pijn deed) was het verdict .. Mesotherapie .. Meso wattes .. nooit van gehoord, en kine. De pezen rond de knie zitten nog niet helemaal goed. 20 km van Brussel zou een beetje vroeg zijn zei hij, maar een marathon in Eindhoven zou misschien wel lukken.

Na amper 15 minuteren was ik terug buiten. Het gaf me toch weer een beetje hoop, maar met gemengde gevoelens. Ik loop al 6 maanden met pijn, een CD'tje en wat geduw op mijn knie zegt al genoeg .. Raar .. Direct een afspraak gemaakt voor die Mesotherapie en de kine. Maandag krijg ik mijn eerste spuiten.

Zoals gewoonlijk (en misschien wel verkeerd) ging ik googlen .. mesotherapie wordt vooral gebruikt in de cosmetica, vetverwijdering, cellulitis. Misschien moeten ze mijn andere knie ook maar behandelen. Maar na wat zoekwerk las ik dat Stefan Engels, eind vorig jaar ook een meso-behandeling heeft gehad, ook bij Dr Goossens. Ik ben in goei handen.

Ik mag sporten, lopen, fietsen, zwemmen, allemaal geen probleem, maar als het pijn doet moet ik stoppen. Voor alle zekerheid, wacht ik nog tot na de spuiten om effectief te starten met lopen. Voorlopig hou ik het alleen nog bij zwemmen, vanmorgen 1 km .. het was weer wel effe wennen. Mijn hernieuwde 10-beurtenkaart zal ervoor zorgen dat ik regelmatig zal moeten gaan (kaart is maar 6 maanden geldig).

Ondertusen ben ik ook de strijd met de kilo's aangegaan. Door mijn nieuwe hobby = lekker en te veel eten, Egypte, veel snoepen (vooral dat) en veeeeel zetelatletiek zijn er hier en daar wel enkele kilootjes blijven aanplakken. Het gaat heel goed, verbazend goed zelfs en mijn jeans zit al veel confortabeler dan 2 weken geleden.

Wat mijn loopplannen betreft, de stratenlopen in Brecht, Minderhout en Hoogstraten laat ik aan mij voorbij gaan. In Brussel ga ik supporteren en mss loop of wandel ik van het Jubelpark tot aan de Grote Markt en terug. In juli ga ik fietsen, zwemmen en lopen aan het zeetje zodat ik vanaf augustus mij kan concentreren op de marathon.

I'll be back ... en nu mijn hotel voor Eindhoven eens gaan boeken se !!!

16:13 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

27-04-10

10 miles Antwerpen

Zondag was het eindelijk zo ver .. de 10 miles in Antwerpen .. Door de aswolk waren we net op tijd terug uit Egypte voor de wedstrijd, donderdagavond geland, vrijdag nog even gaan werken, zaterdag, valiezen uitpakken, wassen, boodschappen doen .. en zondag gaan lopen in Antwerpen.

Sinds begin maart ging het iets beter met de knie en liep ik ongeveer 20 tot 30 km per week en max 10 km per keer. 2 weken rust in Egypte, batterijtjes opladen, knie laten rusten. Ik verwachtte niet veel van de 10 miles, gewoon uitlopen en genieten van de massa, de omgeving, sfeer opsnuiven .. gewoon zalig ..

Op linkeroever zag ik al gauw Nico en Eva .. Eva was super zenuwachtig .. veel tips voor Eva, een beetje bijbabbelen (want het was lang geleden), een pistoletje eten en een beetje drinken en toen gingen we naar de start. Ik vertrok samen met Eva door de massa, en al gauw had ik mijn tempo vast. Slalommen tussen de lopers, de tunnel in, het ging heel goed. Op de Leien voelde ik mijn knie "verdomme, waarom nu?", nog meer dan 10 km te gaan. Pijn negeren en doorlopen !!!! Ggrrrhhh ... De pijn werd niet erger, en het ging nog redelijk goed, ik had een goei tempo en probeerde dat aan te houden. De Konijnenpijp in, de laatste loodjes, minder zwaar dan vorig jaar. En dan een laatste spurt tot aan de finish. 1.34h, geen PR, maar dat wist ik al. Heel tevreden met mijn tijd.

Mijn knie, veel pijn, maandag stijve benen (alsof ik een marathon had gelopen .. was het maar waar !!!), vandaag, nog altijd stijve benen. De knie is beter, maar nog niet gedaan. Volgende weekend probeer ik eens een paar andere schoenen en als dat niet helpt gaan we verder stappen ondernemen .. werk voor specialisten ..

Ik hou jullie op de hoogte.

Tot gauw !!!

22:09 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-03-10

tijd voor een update !!!

Mijn paswoord werkte nog, de link voor een berichtje had ik ook vlug gevonden. Tijd voor een update !!!

Mijn vorig berichtje dateert van eind januari, mijn eerste test op de 5 km in Lier. Ik belde naar de dokter voor een spuit .. de avond voordien probeerde ik nog te lopen op de loopband en liep 7 km zonder problemen. Ach ja, wat kan die spuit dan nog verkeerd doen (dacht ik). Ik deed weer mijn ganse verhaal en ook dat het nu terug beter ging .. samen besloten we dan toch een lichte dosis in te spuiten, zodoende zou ik nog op tijd klaar zijn voor de marathon van Antwerpen. Maar tegen de avond deed het pijn, echt pijn, erger dan na die valpartij in oktober, ik werd 's nachts wakker van de pijn. De dokter had mij gezegd van even te wachten om te lopen, maar van pijn had hij nie gesproken. Afwachten was de boodschap. Na 3 dagen was de pijn weg en vertrok ik. Ik was amper onze straat uit en weer pijn, maar deze keer was het de patella, pijn, pijn, pijn, veel erger dan voordien. Ik liep of strompelde terug naar huis, ijs, ijs, ijs ... tranen in mijn ogen .. ik zag het niet meer zitten. Alle marathonplannen werden afgeblazen, geen marathon in Antwerpen, onze trip naar Athene werd ook "on hold" gezet, en wss gaat dit helemaal niet door. Rusten, rusten, niet lopen. In februari werd er niet gelopen, wel gezwommen, af en toe een korte test op de loopband (max 3 km), fietsen, crosstrainer en ik genoot van de IR-sauna.

Vorige week stond er weer een natuurloop op de planning en deze keer (na 2 weken niet lopen) stond ik terug aan de start van de 10 km. Ik moet hier wel aan toevoegen dat geen pijn had aan mijn knie bij het stappen, fietsen, trappen doen .. de pijn kwam enkel op na 3 km lopen.

De start werd gegeven, er stond een stevige wind, Sabine (een lopende, supergemotiveerde basketmama), stond samen met mij aan de start. We liepen een redelijk tempo, 3 km, geen probleem, 4 km, nog steeds geen pijn, 5 km, ik dacht dat ik iets voelde, maar niks ergs, 6 km, het was alsof ik pijn voelde in mijn andere knie, 7 km, weer pijn of niet, 8 km, pijn weg, 9 km, ik liep verder, 10 km, nog een laatste spurtje en samen finishten we in 53 min. Supercontent. Geen pijn. Ik was terug aan het lopen.

Afgelopen woensdag had ik een dagje verlof, het zonnetje was ook van de partij. Nadat ik Thomas had afgezet aan de school, vertrok ik voor 10 km, het was koud, veel wind. Het ging redelijk goed, de knie speelde af en toe voor spelbreker .. of zat het weer in mijn koppeke .. soms begrijp ik het niet goed. De 10 km was weer een feit. En nu, zaterdag, een dikke keel, snot, suf .. net nu ik terug kan lopen komt er weer een verkoudheid roet in het eten gooien. Dus verkoudheden, keelontstekingen hebben niks te maken met marathontrainingen .. ik krijg ze ook zonder die looptrainingen. Hopelijk is het morgen beter en kan ik alsnog een toertje doen.

Ik had stiekem gehoopt nog te kunnen meedoen aan de marathon, maar dat is echt niet meer haalbaar, druk op het werk en een weekje vakantie in de paasvakantie hebben mij doen beslissen om samen met Frank en Sabine en vele, vele anderen, de 10 Miles te lopen in Antwerpen. In Brussel sta ik ook aan de start. En als alles goed gaat, wordt het misschien toch nog Eindhoven in oktober. Athene zal voor een andere keer zijn.

Ik loop terug !!! Yiha ... nu alleen die fiets nog van den haak halen. Sinds onze val in oktober zit de schrik er duidelijk nog in. Toch kriebelt de triathlon microbe weer en hoop ik de komende zomer toch nog deel te nemen aan kleine triathlonnetjes.

Ik hou jullie op de hoogte en tot gauw !!! 

16:16 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

23-01-10

natuurloop Lier

Heel de week niet gesport, niet gezwommen, geen hometrainer, geen crosstrainer, geen fitness .. goe bezig he !!Wenkbrouw ophalen Maar de knie hield stand, het leek alsof het beter was. Er was druk e-mail verkeer tussen de basketmamma's want vandaag zouden we gaan lopen in Lier. We spraken af aan de sporthal (waar normaal de mannen hun matchkes spelen) en vertrokken naar Lier !! Ruim op tijd, zodat we nog tijd genoeg hadden voor de inschrijving, nog een babbeltje, een plasje, mekaar wat zenuwachtig maken .. Sabine en Renhilde liepen de 10 km, Carla en ik kozen voor de 5 km. Veel bekenden, Geert, Carmen en Michael, Sandy en de bende van ACDAL, de Runnin Brecht lopers .. weer een geslaagde natuurloop.

We starten rustig, een beetje tempo zoeken, we liepen iets sneller dan 10 km/h. Mooi tempo, maar na 3 km voelde ik terug de pijn opkomen. Ik liep gewoon verder, maar leuk is anders. Carla liep een mooie wedstrijd en na 28 min liepen we samen over de finish. Even later kwamen de 10 km lopers de looppiste op gelopen. Sabine en Renhilde finishten in iets meer dan 50 minuten. Een supertijd, knap gelopen dames !!!

Bij een kommetje soep en een taske thee maakten we alvast plannen voor een volgende gelegenheid. Maar maandag bel ik eerst de dokter, mijn besluit staat vast, eerst een spuit halen en mijn kilometers opvoeren.

20:56 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-01-10

wijziging plannen

Veel valt er hier op het blogje niet te beleven, er wordt nog niet echt gelopen, maar wel getraind. Dinsdag trok ik vol goede moed weer naar het zwembad voor een uurtje les, de laatste van mijn "beurtenkaart". Ik moet nog veel oefenen, vooral het ademen gaat nog niet echt goed. Zolang de knie nog niet in orde is zal ik de dinsdagtraining vervanging door zwemtraining. Woensdag rust.

Donderdag trok is naar onze zolder .. half uur hometrainer, half uur cross-trainer en nadien aan ons all-in-one fitness toestel de kniespieren verstevigen. En dan voel ik niks aan mijn knie. Zo kan ik me tenminste goed afreageren. Nadien een saunatje .. en, die sauna zat niet in het uur sporten, dit was een extraatje.

Vanmorgen stond de wekker om 7u voor een toertje Brechtse Heide, maar door het slechte weer ben ik maar blijven liggen. Maar goed ook, rond 11h scheen de zon. Ideaal om een rondje rond de kerk te lopen, 5 km, voorzichtig, toch weer met een zeurende pijn. Zit nu met een grote zwarte bol (stift) op mijn knie en een pak ijs. Tegen de tijd dat ik bij de dokter kom is die pijn verdwenen. Hoe weet die anders waar hij die spuit moet zetten.

Ik geloof nog altijd in de marathon van Antwerpen. Begin Februari wil ik op schema zitten, lukt het niet dan loop ik geen voorjaarsmarathon. Wat de najaarsmarathon betreft, het wordt deze keer Athene !!! De marathonlopers van Brecht gaan in Athene lopen. De plannen zijn nog maar in een beginstadium maar als alles goed gaat loop ik mee. Dat wil zeggen dat ik in Eindhoven wss een halve zal lopen. 10 okt en 31 okt is te dicht bijeen om 2 marathons te lopen (er zijn er wel die dat doen en kunnen .. Koen ??).

Volgende week wil ik in Lier gaan lopen samen met Sabine en Carla, ook  basketmama's, en fervente lopers. Sabine liep in december in Leuven en heeft de smaak ook te pakken. En er zullen nog wedstrijdjes komen, daar ben ik zeker van.

12:54 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-01-10

sporten en knieperikelen ..

De duurloop van zondag heeft toch wel wat sporen achtergelaten, maar ik blijf niet bij de pakken zitten. Er is niks mis met de knie (volgens de NMR), de pijn is enkel een gevolg van mijn val en de pijn kan tot 4 maanden duren. Een duurloopje van 12 km was net iets te veel vrees ik.

Ik blijf sporten om mijn conditie te onderhouden, maar misschien vooral om mijn gewicht op peil te houden of liever om een paar kilo's kwijt te spelen, want er is de laatste maanden teveel blijven aanplakken. Ik blijf ook sporten om mijn zinnen te verzetten of stress van mijn af te gooien. De marathon van Antwerpen blijft nog steeds op mijn programma staan.

Donderdag trok ik naar onze "fitness" zolder, 10 minuutjes crosstrainer, 10 op de hometrainer en 5 minuutjes op de loopband (bad idea ...). Een paar jaar geleden hebben wij bij Decathlon een multifunctional fitnesstoestel gekocht en dat doet nu dienst om mijn knie te verstevigen. Als er niks mis is, moet ik mijn "knie- en bilspieren" trainen. Alternatief is een cortisone-spuit .. maar daar twijfel ik nog aan.

Vandaag stond er een uurtje zwemmen om mijn planning, maar ik had andere prioriteiten en trok ik terug naar de zolder, voor 2x30 min home & crosstrainer, 5 minuten stevig stappen op de loopband en mijn knieversterkende oefeningen. Het gaat goed en ik voel mij er goed bij, ook al zou ik liever eens echt willen lopen.

Met een student in volle voorbereiding voor zijn examen (begint maandag), haal ik ook mijn beste kookkunsten boven. Hij mag niks te kort komen. Vitamine-C sapjes, appeltaart, prei-ovenschotel, lekker soep .. en straks een wandeling in de sneeuw.

Morgen trek ik mijn loopschoenen weer aan, een beetje loslopen ..

Tot gauw ...

Update 10/01/2010: geen wandeling in de sneeuw en geen loopsloefen. In plaats daarvan een lekker glaasje cava, hapjes en gezellig cocoonen !!! Meer moet dat niet zijn op een feestelijk zondag !!!

20:55 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

06-01-10

Lopen .. het mag !!

Het is en blijft een loopblog en één van mijn voornemens is om mijn trainingen terug te posten, het zullen korte berichtjes zijn, maar zo kan ik nadien altijd even terugblikken naar mijn marathonvoorbereidingen.

Ik mag terug lopen, en ik had gehoopt om tijdens mijn vakantie al een paar km te doen, maar zoals elk jaar werd ik weer geveld door een verkoudheid en ontstoken sinussen. 

Op nieuwjaarsdag vond ik het welletjes, het was prachtig weer. Ik haalde mijn loopschoenen van onder het stof en deed een goei 5 km. Door het zwemmen en fietsen op de hometrainer was mijn hartslag nog redelijk laag en de knie deed het goed. Ik was vertrokken en dat gaf mij een zalig gevoel.

Rustig opbouwen was de boodschap, rustdag op zaterdag en zondagmorgen was ik afgesproken met de marathonlopers van Brecht. Ik plande een rustige korte duurloop. Alles ging goed tot aan km 10, terug pijn in de knie. IJs leggen !!!

Maandag was de pijn nog erger, ijs leggen en ontstekingsremmers. Dinsdag heb ik mijn interval training vervangen door 45 min zwemmen. Ik begin het zelfs leuk te vinden, 1.5 km gezwommen.

21:26 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26-12-09

Dit was 2009, en wat ga ik doen in 2010

2009, een mooi  jaar, met vele hoogtepunten, tegenvallers, valpartijen, nieuwe uitdagingen .. buiten valpartijen, mag dat van mij netjes worden gecopieerd naar 2010 !!

Laten we beginnen bij het begin .. één van de tegenvallers van dit jaar .. mijn longen.  Ik zette het jaar in vanuit mijn zetel, verkoudheid, sinusitis (en zal wss zo eindigen) Niet echt een schitterend begin van het jaar. Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Nadat ik de beestjes uit mijn lichaam had verbannen startte ik met de marathontraining met als doel Rotterdam !!! Alles verliep schitterend, minder kilometers, maar daarom niet slechter totdat die longen weer protesteerden. De weblogloop in Oostende moest ik aan mij voorbij laten gaan. Met lede ogen zag ik de bloggers vertrekken voor hun lange kust-duurloop. 2 weken laten stond ik klaar aan de start van de Marathon in Rotterdam, mijn vijfde !! Met mijn verkoudheid wist ik niet wat dat zou geven, ik hield het rustig, luisterde naar mijn lichaam en liep de 42,195 km uit in minder dan 4u.

Eind April liep ik samen met Frank de 10 miles in Antwerpen.  Schitterende wedstrijd en ik genoot van elke kilometer, maar genoot nog meer van de prestatie van Frank.

Nadien volgden, volgen traditie, Hoogstraten, Kapellenkensloop in Minderhout, Brecht, waar ik steevast mijn PR op de 5 en 10 wilde verbreken. In Minderhout haalde ik weer het podium, finishte als eerste dame in mijn categorie.

De sportkriebel ging iets verder, een triathlonneke zag ik wel zitten. Er werden plannen gesmeed om een fiets te kopen. Eind juni was mjjn specialized racefietsje een feit. Het lopen werd meermaals vervangen door fietsen. Mario waarschuwde mij wel .. “een marathon moet nog steeds worden gelopen he, maar af en toe mag je een training vervangen door een fietstraining”.  Ik liep en fietste van het Zwin naar Heist en terug, en trok af en toe de polders in .. Begin augustus proefde ik van een 1/8 triathlon, eerst aan de zijlijn als supporter voor ons Tinneke, een weekje later was ik er klaar voor.

Sterke Peer, Wuustwezel, 1/8 triathlon, 25 graden, het water was lekker koel, de wisselzones waren vooraf goed ingestudeerd, mijn eerste fietswedstrijd verliep niet echt vlotjes, elk kruispunt leek voor mij een overwinning, snelheid maken was nog niet aan mij besteed, het lopen daarentegen, 5 km, was een lachertje. Dit smaakte naar meer. Eind Augustus pikte ik nog een  wedstrijdje mee in Viersel.

In September startte ik terug met het harde marathonwerk, een weblogloperstraining, georganiseerd in de tuin van Mario “het Zilvermeer”, ondertussen ook een klassieker voor de webloggers.  Verder werd er stevig getraind, lange duurlopen op zondagmorgen met de Brechtse marathonlopers.

In Eindhoven, ook een klassieker,  liep ik samen met Mario, Julie en Greet (die haar eerste halve liep) een halve Marathon als laatste training voor Amsterdam.  En net de week voor de Marathon had ik weer een bronchitis. Ik moest forfait geven, geen marathon in Amsterdam. Dat was ongeveer het einde van mijn loopjaar .. want 2 weken later, na mijn bronchitis, een zonnige zaterdagmorgen, trokken we er op uit met de fiets. Op 1 km van ons huis gingen we onderuit, overkop, schaafwonden, blauwe plekken .. een serieuze totter, welke tot vandaag nog steeds niet beter is.

Het lopen werd op een laag pitje gehouden, want telkens na 2 km lopen, protesteerde de knie. Ik bleef in beweging op de hometrainer, crosstrainer, korte loopjes op de loopband totdat mijn geduld op was. Volgens de NMR is er structureel niks mis, kraakbeen = ok, meniscus = ok, geen barstjes. Het enige dat eventueel de oorzaak kan zijn van de mijn zijn lichte wolkjes op mijn knieschijf. Ik loop af en toe op wolkjes, maar dat is meestal na een PR of een marathon. Botoedeem, gevolg  van de val !! Lopen is geen probleem, ontstekingremmers nemen en gewoon gaan lopen (wss wel met pijn).

Tijdens mijn blessure periode deed ik verwoeste pogingen om mijn zwemtechniek te verbeteren en nam een aantal crawl lessen, zo hield ik ook mijn conditie een beetje op peil.

Ondertussen maak ik al plannen voor 2010, een marathon in het voorjaar, samen met mijn schoonbroer (Antwerpen), korte wedstrijden hier in de omgeving, triathlonnekes (1/8 of ¼  - maar, daarvoor moet ik wel terug gaan fietsen .. heb een beetje schrik om terug de baan op de gaan), een najaarsklassieker, en als ik een ticket te pakken krijg, doe ik mee aan de ZwinTriathlon, een kwartje zou wel moeten lukken. Eindhoven staat terug op het programma en als alles goed verloopt gaat mijn broer ook mee lopen. 3 marathonlopers in de familie !!

Verder wens ik iedereen Prettige Kerstdagen en een gelukkig, liefdevol, sportief 2010.

14:28 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

13-12-09

loperspauze en pauze op deze blog

En de reden hiervan is de knie !!! Na onze val met de fiets eind oktober is er amper nog gelopen. In Torhout deed ik nog een poging tijdens de Run voor Paraguay, maar na amper 3.5 km hield ik het voor bekeken. De knie protesteerde.

Ondertussen sukkel ik een beetje verder. Ik rustte nog een extra week en probeerde daarna voorzichtig een paar kilometers te lopen op de loopband. 10 min fietsen, 10 minuten cross-trainer en 10 min op de loopband. Dat ging redelijk, totdat ik mij waagde aan een half uurtje loopband .. gevolg, weer 2 dagen een zere knie. 

Vorige week maakte ik een afspraak bij de sportarts, hij bewoog mijn been in allerlei bochten, drukte op alle plaatsen rond mijn knie .. geen probleem, geen pijn. Een echo van beide knieën gaf aan dat er in feite niks mis is. Een weekje ontstekingsremmers en rust en dan terug lopen. Zo gezegd, zo gedaan .. gisteren trok ik vol goede moed naar de finse piste. Ik moet wel zeggen dat ik nog steeds een raar gevoel heb of had in de knie. Ik startte rustig, één toer .. twee toeren, en dan voelde ik terug die pijn op mijn knieschijf .. door mijn knieschijf wat heen en weer te bewegen verdween de pijn .. raar, maar zo was het wel. Nog een paar 100 meter lopen, terug een doffe pijn, op mijn knieschijf .. Om erger te voorkomen ben ik maar gestopt .. morgen afspraak maken voor een NMR .. zo kan het niet verder.

Ondertussen ben ik wel aan het zwemmen, heb een paar lessen genomen en probeer nu de slecht-aangeleerde techniek af te leren. Het gaat al redelijk goed, maar een supertijd op het zwemmen ga ik nooit halen .. De fiets blijft voorlopig aan de haak. 

Een loperspauze .. en hiermee dus ook de reden van een blogpauze. Van zodra ik terug begin te trainen komt er hier ook meer nieuws. Wat betreft de knie .. ik hou jullie op de hoogte.

Een super-overzicht voor 2009 zal er zeker niet komen .. ik heb amper het jaartotal van 2 jaar geleden gehaald, maar in Januari wil ik terug lopen. 

Tot gauw.

 

15:08 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

06-11-09

sporten is gezond

... maar soms ook gevaarlijk .. en dat heb ik aan den lijve ondervonden. Vorige week zaterdag, een stralend weertje, de babyborrel van de buren was wegens ziekte uitgesteld, ideaal om de fiets van den haak te nemen.

We vertrokken voor een ritje van 50 km, Brecht, Wuustwezel, Loenhout, Kalmthout, Kapellen, Brasschaat, St Job. Bekende streeks, maar baantjes waar ik nog nooit was geweest. Ik, die zo veel schrik heb om te vallen, reed netjes achter Frank (ik kon hem amper volgen), moest elk bultje, steentje zien om brokken te voorkomen.

En dan gebeurde het, op amper 1 km van huis. We reden deze keer naast mekaar, een babbeltje, zouden we de 50 halen, we zouden een extra lusje doen om die 50 te halen, en dan .. hoe of wat weten we niet, een oneffen wegdek, niet gezien .. het is nog steeds een raadsel, maar Frank ging onderuit, ik reed over zijn fiets, ging ook tegen de vlakte, botste vrij hard met mijn hoofd tegen de grond .. gelukkig had ik mijn helm op .. MIJ ZAL JE NOOIT MEER ZONDER HELM OP DE FIETS ZIEN .. In een flits stond ik recht, maar zag kleine sterretjes, werd lijkbkleek (volgens Frank). Frank zat helemaal verstrengeld in zijn fiets. Ik hielp hem rechtop, maar moest nadien toch even in het gras gaan liggen, ik dreigde flauw te vallen. Na enkele minuten ging het beter en konden we de schade opmeten. Buiten was schrammen, Frank's kapotte knie, pols, veel schade aan zijn fiets viel het allemaal nogal mee. Fietsen ging nog.

Toen we thuiskwamen kreeg ik al direct de reactie van Matthijs "seg, ga eens terug lopen, veel beter .. ". Frank ging direct naar de fietswinkel voor de herstelling, gesloten, een weekje verlof, de versnellingen/remmen zijn volledig naar binnen geplooid. Een volledige check is wel nodig denk ik.

Door mijn kopstoot bleef ik voor de rest van de dag in mijne zetel. Tegen de avond was het al veel beter. Een pijnlijke knie en schouder was het enige. Bij Frank werd de pijn alsmaar erger, zijn hand was helemaal opgezwollen. De pijn was niet te houden. We zouden zondag wel even naar "spoed" gaan. Maar hij hield het niet meer uit. Na Matthijs zijn match zijn we toch even naar het ziekenhuis gegaan, resultaat, geen breuken. Ijsleggen en IbuProfen nemen .. Een slapeloze nacht, maar zondag was het niet veel beter, de pijn werd alsmaar erger. Lang leve de pijnstillers.

Pas woensdag was de zwelling eraf, maar de pijn is er nog steeds. Ik vrees dat het lang zal duren vooraleer de fiets terug van den haak gaat.

Bij mij leek alles in orde, een blauwe knie, dus donderdag vertrok ik voor een klein tempoloopje. Maar na 3 km voelde ik terug mijn knie .. ik liep rustig verder. Het is nog niet in orde. Dan maar gaan zwemmen, gisterenmiddag, 1.3 km, afwisselend schoolslag en crawl. Zelfs schoolslag gaat niet .. het kniegewricht moet te veel werken. Crawl lukt nog net. Rusten .. dat is zowat het enige dat ik nog mag .. Geen risico's nemen en de knie laten genezen. De marathon is maar pas voor April volgend jaar.

Ja, sporten is gezond. Fiets hangt voorlopig terug aan de haak. Tja ...

Tot gauw ...

17:52 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

25-10-09

vooruit kijken

Een mooie voorbereiding, vele lange duurlopen op zondagochtend, een mooie laatste training in Eindhoven samen met Greet, Julie, Mario en vele anderen, een prachtweekend met de bloggers ... virusjes in huis en een regenbui bij de start in Eindhoven .. en dan lap, dinsdagmiddag een loopneus, woensdag koorts, donderdag hotel annuleren en vrijdag antibiotica .. Geen marathon van Amsterdam !!!

Na 2 weken looprust, trok ik vrijdag terug mijn loopschoenen aan voor een testloopje, rustig lopen, totaal 6 km. Conditie zat nog redelijk goed, hartslag was in het begin vrij hoog maar dan minderde na een kleine kilometer.

Vanmorgen startte ik aan de Bib in Brecht voor onze zondag-duurloop. Na onze uitspattingen van gisterenavond, champagne, lekker eten, taart, plande ik een vetloopje .. Een rondje Brechtse Heide zag ik nog niet zitten (ong. 19 km), dus liep ik terug langs het Kanaal huiswaarts. Ik had het een beetje verkeerd ingeschat, want de geplande 12 km werden er uiteindelijk 16. Geen problemen met de luchtwegen, in tegendeel, het deed zelfs deugd.

Ondertussen maak ik al plannen voor een volgende marathon, ik ga zeker niet wachten toch het najaar 2010. De komende weken probeer ik hier en daar een wedstrijdje mee te pikken, 10 km wedstrijden tot halve marathon. Na de feestdagen start ik terug aan de marathontraining. 2 jaar geleden liep ik in Antwerpen, lopen op bekend terrein is altijd leuk, het parcours is blijkbaar ook lichtjes aangepast.

Ik hoop ook nog op een paar zonnige herfstweekends zodat ik ook mijn fietsje nog eens van den haak kan halen ..

20:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

04-10-09

Laatste week

Laatste week !!?? Laatste week echte trainingen .. Vandaag liep ik mijn laatste 30er, om 7u ging de wekker. Een klein stemmetje in mij zei "blijf liggen, ga gewoon lopen als het wat warmer is", maar een ander stemmetje zei "opstaan, om 8u vertrekken ze aan de bib" .. Ik sleepte mij uit mijn bed, koffietje, naar den bakker, eten en weg voor mijn laatste dertiger.

De mannen (ja, ik was enige vrouw vandaag), deden hun laatste training voor Eindhoven, liepen een kleine 20 km. Het tempo lag iets hoger dan de vorige weken, maar ik kon het redelijk goed bijhouden. Na 18 km liepen ze terug richting bib (onze start), mijn plan was om die 30 te halen. Ik liep verder langs de vaart. Het tempo ging iets naar beneden, er werd een extra wandelpauze ingelast, maar na 30,7 km was ik terug thuis. Content dat er een 3 voorstond (heb ik in mijn laatste marathontraining niet gedaan). De komende week staat er nog een pittige intervaltraining op het schema, een tempoloopje van 15 km en een duurloop van 25 km. Nog heel wat werk voor de boeg, maar ik zie het volledig zitten. Zondag sta ik klaar in Eindhoven voor de halve marathon, samen met Greet en Mario, Julie, Gert(?) .. een laatste training.

Eindhoven is ook voor mij telkens weer speciaal, mijn eerste marathon was in Eindhoven, de sfeer is er super, de winkels nog beter .. Zaterdag wordt een shopping marathon en 's avonds lekker aanschuiven aan het buffet.

En nu veel slapen, veel vitamines, goed aankleden en vooral niet ziek worden. Frank had het goed zitten de voorbije week en ik ben dan ook zo min mogelijk in zijn buurt geweest .. 

See you all in Eindhoven ..

 

21:14 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

24-09-09

bijna een maand verder ...

Mijn blogje staat al een tijdje op non-actief .. maar ik niet .. de webloglooptraining in Mol was super, maar een beetje vroeg om dan al een lange duurloop te doen. Door al het gekwebbel vlogen de kilometers voorbij.

Ondertussen wordt er stevig getraind, alhoewel, stevig is misschien wat overdreven. Ik had met mijn verplichte verlofdagen veel meer willen trainen, maar doordat onze oudste aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven begonnen is, moesten er eerst een paar praktische zaken geregeld worden. Het kot in orde brengen in Leuven, kinderen worden groot, maar moederkloek staat toch altijd klaar .. Ik zal me toch moeten aanpassen. Aan de sms'jes en telefoontjes te horen, heeft hij het al aardig naar zijn zin in Leuven.

Zondagmorgen staat al vast in mijn agenda voor een toertje Brechtste Heide, een toer van 23 tot 27 km (afhankelijk van de benen). Mijn intervaltrainingen op dinsdag verlopen niet echt al te best. Meestal doe ik minder intervallen of maak ik ze korter. Afgelopen dinsdag liep ik enkel 10 x 400, inlopen en uitlopen beperk ik tot max 1km.

Gisteren, 20 jaar geleden, was het feest .. bedankt voor de felicitaties op faceboek !! 20 jaar getrouwd .. dat moest gevierd worden. Een dagje verlof, rustig ontbijten en lekker gaan eten. Gewoon ons goesting doen !! En een fiets gaan kiezen voor Frank, nog niet gekocht, maar het zal niet meer lang duren.

Vandaag had ik een dagje "thuiswerken" gepland, dat geeft mij een beetje extra ruimte om de lopen en aangezien er een snelle duurloop op mijn schema stond, ben ik vanmorgen vroeg vertrokken. 18 km aan 5.33 min/km, nadien een douchke en dan werken.

Ik maak nog geen verdere plannen .. eerste die marathon afwerken. Nadien zal het rustig worden, zowel op loopvlak als op blogvlak. Halve marathon in Kasterlee en hier en daar een 10 km wedstrijd zie ik wel zitten.

Tot blogs .. tot gauw.

 

 

20:10 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-09-09

Runnersworld "eigen weg"

Eind juni kreeg ik telefoon van Ivan Sonck voor een fotoreportage in Runnersworld, hij vroeg naar mijn favoriete loopparcours .. daar moest ik niet lang over nadenken. Tussen de maïs lopen is zalig, rustig .. maar .. de maïs stond toen nog maar een halve meter hoog. In juli zaten we de ganse maand aan de kust, dus moest de reportage het eerste weekend van Augustus gebeuren .. fotograaf kroop letterlijk in de maïs terwijl ik om moest komen aanlopen .. het leek wel op een mini-interval training. Na een uurtje foto's was het klusje geklaard. En ik was benieuwd voor het resultaat. Helaas moest ik ook tot vandaag wachten voor de foto .. meer maïs dan een loper, maar toch een mooi plaatje voor in mijn loopalbum.

Eigen weg

Ondertussen wordt er volop getraind, mijn inschrijving voor Amsterdam is ook definitief, enkel nog een hotel zoeken.

Vorige week zondag een duurloop met de Brechtse marathonlopers, verder wordt er stevig gewerkt aan intervallen, tempotrainingen. Af en toe wordt de stalen ros van stal gehaald en ga ik met mijn fietscoach op pad, en hij is streng, soms heel streng.

triathlon viersel 1Zaterdag, triathlon in Viersel, ik aarzelde nog om mee te doen. Zwemmen bij 18 graden zag ik niet zitten, en er was veel wind. Het zou zwaar zijn. Aan de start zag ik al gauw enkele bekenden, mekaar nog wat zenuwachtig maken en dan het water in. Het water was ideaal van temperatuur, 600 meter zwemmen, volgens mijn Polar ongeveer 17 minuten. Met mijn schoolslag was dat niet slecht. Dan het fietske op, 2 ronden van 10 km, al leken het er wel 2x20 .. wind op kop !! Geen supertijden, wat maakt dat je bijna achteraan aankomt .. maar tijdens het lopen ben ik zeker nog 15 lopers gepasseerd. Een triathlon met 10 km lopen zou voor mij toch beter zijn. triathlon viersel 31.27.27h

Zondagmorgen stond er een duurloop van 25 km op mijn schema. Afspraak aan de bib in Brecht om 8u voor een toertje Brechtse Heide, 19.5 km. Maandag rustdag en een dagje Leuven voor onze oudste student, waarna we nog een fietstochtje deden van 35 km. Frank had een prachtig parcours uitgestippeld.

Vandaag had ik een intervaltraining gepland, maar door de zware trainingen van de afgelopen dagen heb ik deze ingekort en deed de intervallen minder snel. Morgen heb ik een dagje vrij = trainingverlof en ga ik een rustig duurloopje doen.

21:20 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

17-08-09

weekoverzicht

Het triathlon avontuur in Wuustwezel zorgde zondagmorgen voor stijve knietjes. Een duurloopje vond ik niet echt gepast. Het werd een luie zondag totdat ik op FB een vraag kreeg van Tinneke om mee te gaan zwemmen. Dat was een schitterend idee. In plaats van te lopen werd er gezwommen. We hadden al dikwijls afgesproken maar het lukte niet .. onze "werk"uren komen dan ook helemaal niet overeen ..

Dinsdag, intervaldag, de baskettrainingen zijn ondertussen ook terug begonnen, dan lukt het voor mij ook beter om te trainen. De intervaltraining stond nog niet in mijn Garmin. Ik moest dus wel een beetje improviseren. Het werd een 200-400-600-800-1000M training. Mijn beentjes waren dat soort training niet meer gewoon, toch heb ik ervan genoten, 26 sec/100m lukte amper. Woensdag was mijn "thuiswerken" dag, in plaats van in de file te staan deed ik 's morgens een tempoloopje van 11 km. Die 2 trainingen zo kort na mekaar maakten dat ik donderdag toch wel stijve benen had. De donderdagtraining zou ik dan vrijdag wel doen. Ondertussen ben ik een krak in het verschuiven van trainingen (en uitvluchten zoeken) en vrijdagavond zou wel eens zaterdag geworden zijn Schamen moest Frank mij niet uit mijne luie zetel gehaald hebben om een fietstraining in te lassen. Man, man, afzien .. 22 km aan 26.6 km/h .. nadien trok ik mijn loopschoenen aan voor een kleine 3 km. Eind Augustus doe ik nog eens een Triathlonneke, dus toch een beetje oefenen.

Zaterdagmorgen, Moederdag, we werden verwacht bij mijn ouders voor een uitgebreid ontbijt. Eerst even lopen, vroeg opstaan. Bij aankomst stond er een schitterende bos bloemen op tafel en een Tefal Quick & Hot toestel voor mijn dagelijks tasje thee !! Champagne, croissants, pistoleetjes .. mmhh, het buikje werd weer rijkelijk gevuld.

Zondag werd mijn duurloop vervangen door een fietstraining, Frank en Nonkel Hugo hadden afgesproken voor een fietstochtje van 60-70 km. Ik aarzelde om mee te gaan, Mario had mij wel gezegd dat ik mijn duurlopen mag en kan vervangen door een fietstraining, maar "de marathon moet wel gelopen worden, niet gefietst" zei hij. Het zou wss de enige keer zijn dat ik met die mannen kon meefietsen, dus waarom niet. Het werd een stevig fietstochtje, richting Zundert, Roosendaal. Daar kan je pas fietsen, geen hobbelige fietspaden, geen putten in de weg .. gewoon zalig fietsen. 60 km in 2.19h. Ik vrees wel dat ik af en toe een blok aan hun been was, maar was toch content dat ik was meegegaan.

Na de middag rust .. dat had ik wel nodig. Maar tegen avond begon het weer te kriebelen. Gaan zwemmen? Toch nie binnen zwemmen? Nee, Matthijs, die leert autorijden reed met ons naar de Mosten in Meer. Een recreatiedomein ten noorden van Antwerpen, een miniversie van het Zilvermeer. In het diepste gedeelte (1.9m)  kan je perfect baantjes van 175 m zwemmen (gemeten via Google Earth). Tegen de avond is al het volk daar weg. Tinne, echt een aanrader.

Vandaag verlof en maak ik mij weeral klaar voor een nieuwe sportieve week.

Update: vanavond zijn we nog even gaan zwemmen, 6 x 175 m in 29 minuten. Het gaat al een beetje beter.

17:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-08-09

einde van de vakantie ..

Aan alle mooie liedjes komt een eind, ook aan de vakantie. Morgen mag of moet ik terug gaan werken. Onze vakantie was geslaagd, mooie momenten om terug te blikken. 4 weken verlof en 4 weken aan de Belgische kust. Een aantal jaren geleden hebben we daar 2 weken regen gehad .. een zwaar risico dus. De eerste week moest ik nog een paar dagen werken en kon ik enkel genieten van de zuiderse avonden. De 2e week was het weer iets minder, ideale moment om de zoektocht naar een kot voor Matthijs verder te zetten. Uiteindelijk heeft hij een leuke studio gevonden.

Dan vertrok Thomas naar Corsica, dus pendelden we weer tussen de Kempen en de Kust, valiesje maken, Thomas op de bus zetten. Ondertussen genoten wij van de zeelucht, het strand. Lekker luieren op het strand, veel gelezen en af en toe wat fietsen, lopen en ook zwemmen. Lekkere ijsjes eten, speculoos, butter scotchs, mango, yoghourtijs, banaan, mjammie  !!!

De laatste 2 weken van onze vakantie waren we met z'n 4. Doordat we regelmatig naar huis reden leek het alsof we met onze ganse huisraad naar de kust waren getrokken. Fietsen, vliegers, computers, rollerblades, surfpakken (heb ik slecht 1 keer geprobeerd, zwemmen met een surfgaat gaat niet). Voor elke sport heb je aangepaste kledij nodig !!!

Mijn schema voor de najaarsmarathon was al klaar, en startte ik met de trainingen, heuveltrainingen in Duinbergen is best wel leuk, je hebt er verschillende hellingen, dus geen probleem voor die versnellingen. Ik liep van het Zwin tot in Zeebrugge, kende na enkel traingingen de afstanden al gauw van buiten. Regelmatig fiesten mijn bodyguards met mij mee. De dagen dat ik niet liep ging ik fietsen, zalig koersfietske. Snelheid maken tussen de wandelaars, go-carts, fietsen was niet echt mogelijk. Om echt te kunnen vlammen reed ik richting Cadzand.

Af en toe nam ik een duik in de zee, dit is voor mij een uitzondering, ik beperkte mij vroeger tot "het natmaken van mijn tenen". Nu leek het meer op een "vuil & koudwatergewenning". De afstand tussen de boeien om het strand was 300 meter (gemeten met de Garmin, toen ik versnellingen deed op strand), ideaal voor een training van 600 meter.

Op 17 juli was een een wedstrijd zeezwemmen gepland, welke ik helaas heb gemist, maar de 24e deed ik mee aan de strandloop. Ik koos voor 5 km. Die dag stond er een stevige wind en ik zag het niet zitten om 5 km tegen de wind in te beuken (5 km heen en terug over het strand). De 2.5 km windop was zwaar, ik zocht bescherming voor achter een groep te lopen, de 2.5 km wind in de rug ging dan ook waarzinning snel. Het laatste stukje in het mulle zand probeerde ik nog een spurtje, proberen, was snelheid maken in los zand lukt niet echt. Ik finishte in iets meer van 26 min.

Vrijdag was onze laatste dag, auto's inladen, appartement opkuisen en naar huis. Een geslaagde vakantie, schitterend weer, beter dan in het binnenland blijkbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.

Zaterdag, triathlondag, Tinneke deed mee in Rijkevorsel, Eva in Antwerpen. Ik moest kiezen. Rijkevorsel is op amper 12 km van mijn deur, ideaal voor een fietstochtje. We vertrokken goed op tijd was ik wou perse de zwemmers zien (iets waar ik wel wat schrik van heb). Homer, die ondertussen ook de koersmicrobe heeft te pakken, reed met mij mee (ik kon hem amper volgen, dus daar is ook nog werk aan). Een mooie wedstrijd, maar dat lees je wel bij Tinneke, en ja, dat wil ik ook wel eens doen. Volgende week zaterdag "Sterke Peer" in Wuustwezel, dat wordt mijn debuut, hier wil ik mijn zwem en fiets-test doen.

Najaarsplannen en trainingen worden lichtjes aangepast. Ik train voor een marathon, en wss wordt dit Amsterdam en niet Eindhoven. Een weekendje Amsterdam stond al op mijn verlanglijstje en wil ik dit koppelen aan de marathon, maar vooral omdat er meerdere bloggers meedoen. Eindhoven blijft wel speciaal aangezien dit mijn eerste marathon was, deze keer ga ik mee als supporter !! Tussendoor blijf ik verder fietsen en zwemmen. In September plan ik nog een 1/8 tria in Hoogstraten.

Vandaag deed ik braafjes een duurloopje van 15 km aan 5.50 min/km. Het schema schreef 16 km voor. Na een kleine 6 km passeerde Homer mij met zijn fiets. Hij wist niet dat ik was gaan lopen, telepathie .. ??

Morgenavond tennismatch en dinsdag intervallen. Woensdag fietsen. Ik probeer  ook nog ergens een gaatje te vinden om een half uurtje te zwemmen.

Tot blogs !!!!

20:38 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

28-06-09

druk, plannen, dilemma

Het was weer een bewogen week, veel te veel op mijn agenda, de fiets, einde examen, uitslagen, een kapotte wasmachine .. De inschrijving van Geel dreigde in het water te vallen. Maar toch hoopte ik dat alles wel zou lukken.

Donderdagavond proclamatie Matthijs, met glans geslaagd. Vrijdag werkte ik thuis, de wasmachine werd gemaakt, een kapotte wasmachine net voor vakantie zag ik niet echt zitten. Rond de middag stemde ik even af met de fietsenmaker, het zou krap worden om de fiets klaar te hebben op zaterdag. Daar gingen mijn plannen voor zaterdag. "Bel zaterdag rond middag maar even, dan hebben we een idee van de planning" .. Ja, lap, Geel kon ik wel vergeten. Zaterdagmorgen werd ik, naar mijn normen, vroeg gewekt. De fiets zou in de late namiddag klaar zijn .. wat is  late namiddag. We hadden nog andere boodschappen die dringend nodig waren .. Rond 3u het verlossende sms'je "Fiets Specialized is klaar" !!! Mijn fietskleren, die ik vrijdag was gaan kopen, gauw aandoen en naar de fietswinkel. De fiets stond al klaar en ik mocht hem ineens testen (ik moest wel), het was een kleine 15 km tot bij mij thuis en met enkele ommetjes was dat al gauw 17 km. Graaf fietske !!! Ik was supercontent. Thomas had ook nog wat Kite-materiaal nodignvooraleer op reis te vertrekken. Het zou nooit lukken om op tijd in Geel te geraken. Spijtig want ik had jullie allemaal willen zien, ik wilde nog een laatste wedstrijdje meepikken. Allemaal een dikke proficiat met jullie prestatie en extra dikke proficiat voor de eerste dame, Wendy !! Super gelopen.

fietsVandaag moest ik mijn fietsje uittesten, we reden richting Brasschaat waar de laatste halve triathlon werd "gezwommen, gereden, gelopen" !!! Volgend jaar start Brasschaat met de volledige triathlon. Een mooi toertje van 30 km. Een triathlon staat zeker op het programma (1/8 zal wel voldoende zijn, lopen blijft nog altijd mijn favoriete sport). Daar kwam ik Ilse & Gerry tegen, de tria-maatjes van Tinneke. Bedankt Ilse & Gerry voor de Tria tips. Mijn zomer gaat er toch lichtjes anders uitzien dan de vorige jaren .. tenminste wat het sporten betreft.

Ondertussen staan er al een kleine 60 km op de fietsteller. Lopen is er deze week niet van gekomen. Maar dat maak ik weer wel goed van zodra ik vakantie heb. Nog een weekje werken !!!

21:33 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

21-06-09

duurloop

Vandaag had ik nog eens een duurloopje gepland, met de wedstrijden van de voorbije weken werd er niet eens meer op zondag gelopen, tijdens de week waren het vooral intervaltrainingen of tempoloopjes. Ik had gepland om heel vroeg op te staan, maar dat is een gekend probleem .. ik werd pas rond 9u wakker. Eerst ontbijten, nog wat opruimen en dan de loopkleren aan. Rond de middag vertrok ik voor mijn duurloop, 15 km, 1.30 lopen stond er op mijn planning. Ik vertrok, stijve benen, heel hoge hartslag .. tempo zat veel te hoog. Na 5 km was ik goed op dreef, ik liep langs de vaart. Het was zalig lopen, misschien een beetje te veel wind, en exact na 1.29h was ik terug thuis, 15 km. Perfecte timing, Homer had ondertussen al een hapje "gezond" klaargemaakt .. leuke verrassing !!

De komende week zal het weer heel druk worden, morgen tennis, dinsdag hoop ik een klein toertje te lopen, woensdag Chinezen met vriendinnen .. de week zal weer vlug voorbij zijn. Niet erg, want zaterdag zou mijn fiets klaar zijn.

21:05 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

20-06-09

Lopen en fietsen

Ja, zo gaat het in het vervolg zijn, lopen en fietsen.

Gisteren liep ik de 6.6 km in Brecht in 30.07 min, geen PR, maar wel heel goed gelopen. Bij de start hield ik het vrij rustig, ik bleef bij Matthijs, het tempo werd wel lichtjes opgedreven. Ik dacht dat hij wel meer zou versnellen, maar de examens en korte nachtjes zorgden ervoor dat hij mijn tempo bleef aanhouden. De laatste km forceerde ik nog een spurtje zodat ik toch enkele seconden eerder finishte dan Matthijs. Thomas deed de 9.9 km in ongeveer 50 minuten.

De voorbije week heb ik nog maar eens ge-googled naar racefietsen, sportfietsen .. het werd allemaal wel heel moeilijk, van collega's, vrienden, familie (Hans, bedankt voor de tips) kreeg ik telkens hetzelfde advies, "koop toch een koersfiets" .. En vandaag heb ik beslist .. de fiets is een feit !!! Vanmiddag nog eens naar de fietswinkel en daar stond hij .. ik wist direct dat het die was, maar toen bleek dat dat een herenmodel was. Het damesmodel van dezelfde categorie, een Specialized Dolce, was helaas niet meer leverbaar in mijn maat, dus dan was de keuze snel gemaakt !! m_09Allez18Black

Een Specialized  Allez, mooi mat zwart, kan perfect op mijn maat worden gemaakt. Volgende week is mijn bike'je klaar.

 

Nadien ben ik nog even de sfeer gaan opsnuiven op de 1/8 triathlon in Meer, maar door al het passen en meten van de fiets, kwam ik te laat om de zwemmers en fietsers in actie te zien. De lopers waren al aan hun laatste rondje bezig, en lopers heb ik al vaak gezien !!! Knipogen

Morgen plan ik nog eens een lange duurloop.

 

21:17 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-06-09

Podium

Minderhout podiumDeze keer geen PR op de 5 km, maar wel een podiumplaats !!

Vandaag stond de Kapellekensloop op het programma in Minderhout. 4 jaar geleden liep ik daar de eerste 5 km. Dit jaar was dat niet anders. Ook Mario, Peggy en de meisjes waren van de partij. Mario, Frank en mezelf liepen de 5 km. Het was warm, misschien wel te warm voor een PR. Na de halve marathon en de 10 km werd dan de start gegeven voor de 5 km. Ik probeerde goed vooraan te staan, vooral omdat daar niet met een chip wordt gelopen, ook de groep lopers is niet echt groot, dus geen probleem om vooraan te staan.

Zoals gewoonlijk word je met de massa meegezogen (niet te vergelijken met Antwerpen of Brussel he) en vertrok ik natuurlijk veel te snel. Ik had al gauw een loopmaatje, we hadden een mooi tempo, de warmte zorgde wel voor een droge keel. Na ong 2.5 km stond er drank, niet stoppen dacht ik, doorlopen. We liepen nog steeds samen, maar Hilde liet haar bekertje vallen, ze vroeg mij om mijn drinken niet weg te gooien, maar het aan haar te geven .. mekaar wat helpen in de warmte. We liepen samen verder. Ik had al 2 dames in het vizier, die moest ik nog passeren en dan zat er een podiumplaats in. Hilde bleef achter. De laatste km probeerde ik nog was sneller te lopen, ik haalde die 2 dames nog in. Van het jonge geweld moest ik mij niet veel aantrekken want in Minderhout worden de prijzen verdeeld volgens leeftijdscategorie. De laatste 500 meter nog een spurtje, en toen ik over de finish liep hoorde ik iemand zeggen "om 18h prijsuitreiking .. " dat zat dus wel snor .. 23.24 min. Ik was kapot, maar content, enkele seconden laten kwam Hilde aan, ook een mooie tijd.

Vlug douchen en dan onze deelnameprijs ophalen .. 2 bakjes aardbeien !! Nadien werden de prijzen uitgedeeld. We werden met 3 naar het podium geroepen, maar geen van ons wist wie eerst, tweede of derde was. Ik was hen in mijn laatste spurt uit het oog verloren, het was dus een kwestie van seconden.

Ik was eerste dame in cat +40 (2e dame van de wedstrijd). Mijn schoonvader, die alleen maar kwam kijken als ik op het podium zou staan (ik moest dus wel alles geven .. Knipogen) stond al gauw klaar voor de foto.minderhout trofee

Als afsluiter gingen we samen met Mario, Peggy en de meisjes nog een hapje eten. Het was een geslaagde dag. Morgen mogen de beentjes rusten.

21:43 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

11-06-09

Hoogstraten

Een jaarlijkse traditie, de stratenloop in Hoogstraten, mijn geboorteplaats, waar ik iets meer dan 20 jaar heb gewoond. Lopen voor eigen volk .. alhoewel ik niet veel volk meer ken .. toch stonden familie en kennissen te supporten.

Omkleden bij mijn ouders, alles klaarmaken voor de start .. Mario zou maar net op tijd komen, of misschien te laat .. zijn spurtje naar de start kan je op zijn blogje lezen.

Samen met broer en schoenbroer gestart, maar als gauw scheidden onze wegen, ieder zijn eigen tempo. Na een klein km "ha Elastimam .." Ja, Mario was er. Hij ging voor een PR. Hij passeerde mij (nogal logisch he !!). Ik liep verder, tempo zat goed, maar ik had het veel te warm, een vestje en een pet .. ik begon te zweten. Het duurde toch vrij lang toen ik het huis van mijn ouders passeerde. Vest uit, pet af en verder.

23.02 zag ik op de klok toen ik de startmatten overliep (= 5 km). Ja, het zit goed, een PR moet lukken .. en ja, weer kwam Mario .. Hij probeerde mijn tempo op te drijven, maar ik kon het niet houden. Toch zorgde hij weer voor de extra push .. na een korte drank/wandel pauze (= amper 5 sec verloren), was ik klaar voor de eindspurt. De Gelmelstraat, elk jaar weer een zware klim, en het Peperstraatje en dan de Vrijheid voor de eindspurt. Ondertussen was het beginnen gieten, samen met Mario en Jan (van Vabco) spurtten we naar de eindmeet.

Op mijn Garmin 45.42 min .. weer een PR. Officiële tijd 46.02 min, 5e vrouw in mijn klassement. Nu rust tot zaterdag, Kapellekensloop in Minderhout. Ook een beetje een thuiswedstrijd. Daar wil ik mijn tijd op de 5 km verbreken. Het zal snel moeten gaan.

hoogstraten uitslag 2009

21:46 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-06-09

Voorbereiding stratenlopen

De komende 2 weken ga ik mij vooral klaarstomen voor de stratenlopen. Woensdag in Hoogstraten, zaterdag in Minderhout. Het trainingschema is vooral gericht op snelheid .. Maar .. dan moet er wel worden gelopen. Het gaat nog steeds niet goed, vooral het vertrekken is moeilijk. Maandag en dinsdag was het excuus "Rust na de 20 km van Brussel" terwijl andere bloggers er al een aantal stevige loopje hadden opzitten .. Woensdag was de fietstenwinkel tot 20h open, dus weeral niet gelopen. Donderdag had ik weer een "dun-dag" gepland = minder eten .. wat maakte dat ik 's avond grote honger had. Eerst eten en dan lopen, een hongeraanval of een flauwte tijdens het lopen kan soms nare gevolgen hebben. Thomas liep met me mee, een korte training van 7 km met enkele versnellingen .. En nadien weer het internet afschuimen voor informatie over fietsen.

Ik zit duidelijk met een dilemma. Ik overweeg een koersfiets te kopen omdat ik toch ooit wel eens graag een 1/8 triathlon zou willen doen. Maar een koersfiets kopen voor 1 wedstrijd .. Misschien dan toch maar een sport of fitness fiets. Ik ben er nog niet volledig uit, maar aangezien ik veel schrik heb om te vallen, plat te rijden en wss niet echt veel training-kilometers zal afleggen zal het hoogwaarschijnlijk een fitness fiets worden. Ondertussen staat de fiets van mijn nonkel in de garage en kan ik die nog eens testen. Ik wil wel beslissen voor maandeind, want de fiets gaat mee naar het zeetje.

Vanmorgen deed ik een tempoloopje van 14 km. Of liever lange versnellingen. Mijn plan was om 2 blokken van 5 km af te leggen. Die moest ik al gauw inkorten tot 2 en 3. Ik liep 13.70 km in 1.12h. Woensdag, in Hoogstraten, probeer ik mijn tijd van Knokke te evenaren en zaterdag ga ik vlammen op de 5 km.

20:27 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

31-05-09

Brussel

Het PR is weeral binnen .. 1.45.47h .. Na mijn wedstrijd van vorige week werd er niet veel gelopen, dinsdag een korte intervaltraining en donderdag een tempoloopje.

Ik hoopte op een mooie tijd, een verbetering van vorig jaar, maar 6 minuten sneller had ik niet verwacht. De voorbije week pikte ik nog een tennistornooi mee en de match van vrijdag was een kanjer, we wonnen. Zaterdagavond nog een matchke (verloren). Gevolg, stijf, pijn in de rug .. dus geen echte rust voor de 20 km van Brussel.

Toen ik vanmorgen opstond merkte ik het al .. alles kraakte, de rug protesteerde, stijf .. Om 11h vertrokken we richting Brussel, netjes op tijd om de sfeer op te snuiven, wat rondwandelen aan het jubelpark ..

Rond 2 uur begaven we ons naar de afspreekplaats, nog wat bijbabbelen, tijden afspreken, maar 1.45h dat zag ik niet echt zitten .. Na de Bolero, de Brabanconne werd het startshot gegeven, we liepen, of liever stapten onder de bogen richting startmatten. Daar werd al stevig geslalomd en was ik Chris al kwijt .. In de Wetstraat werd het nog erger, ik probeer Julie bij te houden, wat toen al moeilijk was, stoppen, drummen, slalommen en lap, ik had iedereen uit het oog verloren, liepen ze voor of achter .. ik wist het niet. Aan de eerst drankpost liep ik gewoon verder (ik had zelf nog wat drinken bij), dan de tunnel in .. even kreeg ik het toch benauwd, die massa in de tunnel .. ik moest afstand houden om zo toch wat ruimte te hebben .. een beetje claustrofobisch .. De 2e tunnel was het al beter .. tempo zat heel goed. Het Spa-water werd netjes verdeeld, een deel naar binnen en een deel over mijn hoofd, ik was dan ook gauw kliddernat !!

Rond de 13 km kwam dan de afdaling. Ik heb altijd schrik om te struikelen, maar na een paar keer "20 km van Brussel" begin je het parcours wel te kennen. Ik liep voluit .. me klaarmaken voor de Tervurenlaan. Dan kwam het moelijkste stuk, vals plat, wat elk jaar beter gaat, het lijkt ieder jaar korter, één keer heb ik even gestapt, hartslag wat laten zakken, goed drinken en terug weg. Eens boven ging het tempo weer omhoog, de laatste 2 km kon ik er nog een spurtje uitpersen, al leek de laatste km ongelooflijk lang te duren.

Pas toen ik over de finish liep besefte ik dat ik supergoed gelopen had, geen enkele keer had ik mijn tijd bekeken .. ik schrok dus wel even toen ik mijn eindtijd van 1.45h op mijn Garmin zag staan, de tranen sprongen in mijn ogen .. gauw een sms'je naar Frank. Hij stond op mij te wachten aan de Tervurenlaan, had mij niet gezien. Na de finish zijn we direct naar de auto vertrokken want om 7u waren we verwacht op de tennisclub voor onze troostprijs.

Morgen plan ik een hele dag platte rust .. ah ja, nog vergeten, gisterenmiddag heb ik een racefiets geleend van een nonkel en reed ik 27 km, pittig tempo (tenminste voor mij toch) .. De eerste keer op een racefiets. Misschien gaat het er het toch nog van komen .. combinatie fietsen, lopen, zwemmen !!!

22:24 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

24-05-09

Parel der Kempen

We zijn weeral een weekje verder dus tijd voor een overzichtje. Maar deze keer begin ik met de wedstrijd van vandaag. Ik liep een PR in Malle, 5 seconden sneller dan vorig jaar .. pff ... geen vet PR en die enkele seconden geven niet echt voldoening.

DSC04678De start van de wedstrijd was redelijk, 1e km aan 4.22 min/km .. de 2e moest ik al gas terugnemen. Ik was te snel vertrokken. Na 4 km moest ik al stappen, het ging niet meer, ik dacht aan stoppen, het was veel te warm, had wel een flesje water bij maar dat stoorde mij enorm. De pet was ook veel te warm. Het zat echt niet goed. Na 5 km zag ik Frank (hij was met de fiets gekomen), hij fietste met mij mee, hij zorgde voor mentale ondersteuning en nam het flesje van mij over. De pet ging ook in zijn fietszak. Maar de benen wilden niet mee. Bij het passeren van de start en bij het begin van de 2e ronde, moedigen Sandy en haar loopmaatjes mij aan, dat gaf me terug een beetje moed. Ik probeerde terug een constant tempo te lopen en kon ik terug al de moed bijeen rapen, het ging beter. In de 3e ronde zag ik het helemaal terug zitten, zat goed op tempo en kon nog een beetje versnellen. DSC04683Mijn hartslag was wel vrij hoog, ik liep tegen mijn max van 170. De laatste kilometer nog een spurtje, ik finishte in 1.19.13h .. 5 seconden sneller dan vorig jaar. Ik ben 3 keer gestopt om te drinken en om de HS een beetje te laten zakken. Ik had een betere tijd gepland, was het de warmte ?? Toch was ik 5e vrouw en 2e vrouw in mijn klassement. DSC04697

Ik denk dat het door mijn trainingen komt. Een geimproviseerde snelheidstraining op dinsdag en wat loslopen op de finse piste op vrijdag geven niet echt veel resultaat. Naast het lopen hebben we weer lekker gefeest, communie van mijn petekind en vrijdag hadden we een verjaardagsfeestje in de familie. Op beide feestjes werd er rijkelijk Cava geschonken. Misschien zaten er nog restanten van de alcohol in mijn benen.

De komende week probeer ik netjes mijn schema te volgen, want volgende week sta ik weer aan de start in Brussel. Na Brussel zijn er nog een paar stratenlopen in Hoogstraten, Minderhout en Brecht en dan tel ik af naar de vakantie.

20:31 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

17-05-09

wekelijks overzicht

Het lijkt bij iedereen moeilijk te zijn en ik kan ook mijn blogje beginnen met "het is weeral even geleden, blablabla" .. Maar ja, het is zo en het zal de komende weken niet anders zijn. Ik probeer zeker één keer per week een update te doen. Ik vind het ook telkens leuk om eens naar vorig jaar of 2 jaar geleden te gaan lezen. Hoe deed ik het toen, liep ik toen even snel, deed ik toen meer trainingen .. hoe was het weer enzovoort.

De wedstrijd in Brugge (vorige zondag) werd vervangen door een zalig, rustige namiddag in onze tuin, een duurloopje, een zalige zondag. De dinsdagtraining werd vervangen door een late vergadering.

Donderdagmorgen vertrok ik met volle moed aan een wisselloopje. Ik had moeite om te vertrekken, maar eens ik weg was, genoot ik van elke kilometer.

Zaterdagmorgen deed ik een tempoloopje van 8 km en vanmorgen een duurloopje van 12 km. Toch weer goed voor een weektotaal van 40 km. En nu een korte werkweek waar ik dan ook nog een intervaltraining wil inplannen. Zondag doe ik mee aan de Parel van de Kempen in Malle waar ook Sandy loopt. Vorig jaar liep ik daar een scherpe tijd van 1.19h en was derde in mijn categorie. Dat moet ik toch tenminste kunnen evenaren .. of een minuutje minder, moet lukken (als de verkoudheid niet erger wordt .. )

20:56 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

09-05-09

Piep !!

Ja, hier ben ik weer !! Schamen Met rode wangen van schaamte .. het is veel te lang geleden. Waar moet ik beginnen .. mijn laatste berichtje dateert van voor de 10 miles in Antwerpen .. schandalig ...

Ik begin dus bij zondag 26 april .. Frank had alles netjes klaargelegd voor zijn 10 miles, bij mij is het altijd de laatste moment alles bijeensprokkelen en dan nog onverwachts vroeger vertrekken om nog een stukje van de marathon te zien, maar ik was er .. op het 41 km punt zag ik nog enkele webloggers passeren, mijn buurman en nog vele andere moedige lopers .. sommigen hadden het heel zwaar .. Nog voor de Konijnenpijp werd afgesloten voor het verkeer reed ik naar linkeroever (Frank was ondertussen ook al aangekomen) .. Auto parkeren en naar de start .. De 10 miles was genieten, die Kennedytunnel doorlopen is wel echt super .. de Konijnenpijp zwaar .. Frank had het moeilijk. Na de tunnel was het nog 1 km en ik spoorde Frank aan sneller te lopen, maar hij bleef verder lopen .. maar op 300 m van de finish liep ik blijkbaar voor zijn voeten .. ineens schoot hij weg .. ik kon hem niet volgen.

De week na de 10 miles was de loopmicrobe weer ver te zoeken .. één keer heb ik de loopschoenen aangetrokken voor een intervaltraining, want vrijdag 1 mei zou ik in Knokke lopen. Vrijdagmorgen vertrokken we voor een weekendje aan zee en na de middag stond ik in mijn weblogt-shirt aan de start van de 10K, ik zag het helemaal zitten, een test op de 10km. De start ging vlotjes, het tempo zat goed. Na 5 km wist ik dat er een PR in zat .. er was al gauw iemand die continue naast, voor of achter mij liep, we hadden dezelfde pas, we hielden het tempo goed onder controle. Na 7 km werd het toch wel zwaar, maar mijn HS was nog niet alarmerend, dus niet opgeven (dacht ik). Ik finishte in 46.39h. Een verbetering op mijn PR van bijna 3 minuten. Ik was supercontent. Nadien hoorde ik van Frank dat Nico, Koen en Berry ook meeliepen, ook Bjorn Paree deed mee .. Ik heb jullie niet gezien .. Sneller lopen he mannen ... !!

Het weekend was super, Thomas volgde KiteSurflessen en wij genoten van het strand, het shoppen, wandelen en vooral lopen. Zaterdagmiddag deed ik een tempoloopje, en zondagmorgen een duurloopje van 15 km. Ik genoot van ieder moment.

Toen we terug thuiskwamen was het terug de harde realiteit. Al het "weekend" huishoudelijk werk was natuurlijk blijven liggen, veel werk inhalen, lopen kwam helaas op de 2e plaats en dat voelde ik wel .. vrijdagavond moest ik buiten, een snelheidsloopje om al de stress van de week uit mijn lijf te lopen.

Onze zaterdag was ook weer goed gevuld, baskettornooi voor Thomas en infodag in Leuven voor Matthijs. Morgen zou ik graag in Brugge gaan lopen, maar ik zit weeral met een tweestrijd, naar Brugge gaan wil zeggen dat ik een hele dag weg ben, terwijl ik eens graag thuis wil blijven, genieten van onze tuin, het mooie weer .. Elk weekend is er wel ergens een wedstijd .. Het zal morgen van het moment afhangen ..  

Update: Het wordt een rustige duurloop in de Kempen .. Het is mooi weer en het terras lonkt !! Het wordt een rustige zondag. Succes aan de lopers in Brugge en Vise.

22:37 Gepost door edith gijsbregts in Lopen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende